Vegetarisk och Vegansk kost
Är rätt nöjd med resultatet!
testade steka ganska hårt men smakade inte alls lika konstigt bränt som när man steker anammafärsen lite för hårt, tack för tipset @PontusPMA
prisvärt och gott/10.
@vile
ett förlsag är att kanske ha stekt bulgur i grytan som utfyllnad, vet inte hur proteinvärdet är, men otillagat är det ju 15% vilket är relativt högt.
(ingen aning om det är fullvärdigt, vet inte ens vad det innebär tbh)
Var jätte sugen på att baka mumsmums men såg nu att receptet på det innehållet gelatin. Tror ni det fungerar utan ändå eller att man kan använda något annat?
Vegegel eller agar agar!
^ Finns ju vegegel! Det funkar oftast lika bra. Nu har jag inte gjort just sådana, men i andra recept så.
hehe hoppsan soffan hann före men ah
Aldrig någonsin hittat recept som intresserar mig där gelatin behövts har därför inte koll på den fronton. Men får inhandla de, tackartackar :)
Har samma fråga som någon en sida innan (där ingen riktigt svarade, vad jag såg). Ska äta kebab idag, men hur fan kryddar man typ soyakebab? Södermanna har ju en skitgod kebab, men det känns som att deras marinad kräver massor av specialgrejer....
Svartpeppar, paprika, spiskummin, oregano, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander.
Om man ska gå efter Santa Marias Kebabkrydda. Dock skulle jag ev skita i de sista två men det är jag det.
Annars marinera det med soja/olja och kryddor.
Tacktacktack!
Gjorde alldeles nyss sojakebab med salt, vitpeppar och massor med grillkrydda, tyckte det var hur gott och smakrikt som helst men då gillade jag i ju för sig aldrig köttkebab då jag åt kött.
Anammakorvarna kommer bli min undergång.
Måste testa dom, men de finns inte på ica söder :'(( än iaf. Hoppas dom får in dom snart.
Citat från thekingisdead:
Anammakorvarna kommer bli min undergång.
har fortfarande inte hittat dem i min skitstad, men hoppas de är godare än Fry's smaklösa jävlar
De är så galet mycket bättre än Fry's. Men här är det trettio spänn för fyra korvar, därav blir de min undergång rent ekonomiskt inom den snara framtiden.
Citat från fabianPMA:
Citat från vile:
Tänkte börja göra lunchlådor på söndagar, är det någon som har tips på en fet vegansk gryta man kan göra varje söndag? Gärna så stor som möjligt med så mycket protein som det går (helst från linser och bönor cuz äter rätt mycket soja som det är).
2 gula lökar
2 schallotten
shitload of vitlök
tre potäter, finhackade
tre chilis (sådana däringa små, starka jävlar från asiatiska livs)
två msk röd currypasta
tre-fyra dl linser
ett paket kikärtor
två paket 400g krossade tomater
en burk kokosmjölk
frusen spenat/grönkål/ärtor/sparris/haricoverts (obs hacka i mindre bitar)
salt och peppar
spiskummin och kanel
buljong
värm olja, he på currypastan. rör runt så det blir en smet av det, typ. stek löken, potäterna och chilin en liten stund, sen her du på buljongen. Låt potäterna och löken koka under lock i runt 10 minuter, sen har du i linserna, och låter allt koka (fortfarande under lock) i ytterligare ~12 minuter. Sen her du på tomaterna, kikärtorna, mjölken och det frusna. Rör om tills det frusna blivit mjukt och varmt. Krydda efter behag.
Jag brukar även ha i en massa sriracha.
Niiiiice screenshot på detta. Måste testa.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet