Vegetarisk och Vegansk kost
Citat från molly:
^ http://sv.wiktionary.org/wiki/prosa :/
Annars så funderar jag på ifall man kan ha tofu i risotto... vill ha risotto och har tofu rosso samt soltorkade tomater så det vore meant to be men kanske blir skumt??
ok i was wrong i'll try 2 remeber definition in the future :/
d e ok, är ba semantik-nazi <3
tydligen så luktar koriander bärfis?? enligt vem vet mest
blä blev inte alls gott sry skulle litat på er :\\\\\
fast dunno iofs om det var korianderns fel :////
här är mina fem tips till hur man lyckas i köket
1. diska allt ordentligt, ha inte smutsiga händer osv
2. krydda aldrig utan att ha smakat
3. använd inte, jag upprepar: INTE fingret om du ska känna om något har blivit varmt
4. ha inte koriander i något
5. anlita en kock
ok testade det där med att mikra kikärtorna med vitlök när jag skulle göra hummus, det blev bättre än vanligt men mängden vatten som kommer med i burken är alldeles för mycket, så jag var tvungen att ha i typ en halv burk tahini så det smakar mest tahini ://
kampen fortsätter hummusen ska funka
alltså omg gjorde detta recept nyss http://vegoteket.se/2014/03/indisk-kikartsgryta-med-sotpotatis/
skitgott
Tänkte börja göra lunchlådor på söndagar, är det någon som har tips på en fet vegansk gryta man kan göra varje söndag? Gärna så stor som möjligt med så mycket protein som det går (helst från linser och bönor cuz äter rätt mycket soja som det är).
Potatis och spenatstuvning är nice.
Känns som att koriander kommer behöva en egen tråd snart
Bortsett från hela tjofluff grejen med att ha dem i buljong osv, vad kan jag göra med dessa (typ aa kryddor osv.,.)? Aldrig ätit eller tillagat kebab i mitt liv!

vad tycker ni rutinerade människor om anammas burgare?
Citat från vile:
Tänkte börja göra lunchlådor på söndagar, är det någon som har tips på en fet vegansk gryta man kan göra varje söndag? Gärna så stor som möjligt med så mycket protein som det går (helst från linser och bönor cuz äter rätt mycket soja som det är).
2 gula lökar
2 schallotten
shitload of vitlök
tre potäter, finhackade
tre chilis (sådana däringa små, starka jävlar från asiatiska livs)
två msk röd currypasta
tre-fyra dl linser
ett paket kikärtor
två paket 400g krossade tomater
en burk kokosmjölk
frusen spenat/grönkål/ärtor/sparris/haricoverts (obs hacka i mindre bitar)
salt och peppar
spiskummin och kanel
buljong
värm olja, he på currypastan. rör runt så det blir en smet av det, typ. stek löken, potäterna och chilin en liten stund, sen her du på buljongen. Låt potäterna och löken koka under lock i runt 10 minuter, sen har du i linserna, och låter allt koka (fortfarande under lock) i ytterligare ~12 minuter. Sen her du på tomaterna, kikärtorna, mjölken och det frusna. Rör om tills det frusna blivit mjukt och varmt. Krydda efter behag.
Jag brukar även ha i en massa sriracha.
Koka, pressa, lägg i marinad över natten eller stek dem, krydda dem med vad du känner för.
Jag brukar använda soja, chili/chipotle, peppar samt svampsås
för att karamellisera bitarna.
Annars är det bara prova dig fram.
Alve Jag gillar dom, jag brukar steka dom länga för jag gillar krispig yta. Äter hellre dom än Astrid burgare för jag tycker Astrid burgare är torra.
fyfan vad livet kompliceras av att inte ha någon frys hemma aaargh
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet
