Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
ithica Kille, 31 år

10 106 forumsinlägg

Skrivet:
17 september 2014 kl. 23:03
ithica Kille, 31 år

Vile: Du kan även testa att ha i sojafärs och skippa kanel, spiskummin och kokosmjölk etc, blir typ som gulasch. Tror någon länkade ett recept några sidor bak

fluorescens 28 år

835 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 08:04
fluorescens 28 år

Citat från vile:


Tänkte börja göra lunchlådor på söndagar, är det någon som har tips på en fet vegansk gryta man kan göra varje söndag? Gärna så stor som möjligt med så mycket protein som det går (helst från linser och bönor cuz äter rätt mycket soja som det är).

Det här är typ en soppa, men den är inte så ''blöt'' typ, så det lär väl funka?

Skriver inga egentliga mått, för sånna har jag inte, utan du får höfta lite, beroende på hur stor sats du gör!

Röda linser
Morötter (samt lite palsternacka/annan valfri rotsak)
Gul lök
Vitlök
Röda linser
Tomatpuré
Buljongtärning(ar)
Krossade tomater
En skvätt vatten
Timjan, rosmaring, svartpeppar (möjligtvis chili, men det har inte jag testat. resten av soppan är ju ganska basic, så kryddorna går ju att leka runt med. :>)

Fräs lök och vitlök (utan att få färg) i en generös mängd olivolja, släng i morötterna.
Klicka i tomatpurén och linserna, stek en liiiiiiten stund, häll sedan över vattnet och de krossade tomaterna, samt buljongen. Krydda efter smak (vänta med att salta, buljongen är nämligen salt), och låt sedan koka under lock tills linserna är klara. Mixa den en aning med mixerstav eller i en mixer, inte så den blir slät, men mer sammansatt, typ. Är nice med hembakat bröd. Klart!

Billigt, enkelt och mättande. Går dessutom att göra i stora satser och frysa in. :D

lefttoroll Kille, 28 år

6 278 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 16:22
lefttoroll Kille, 28 år

vad gör en med fejkon om en tröttnat på carbonara

idamorbida Tjej, 30 år

2 510 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 17:15
idamorbida Tjej, 30 år

räggmunkär med lingon

Jimin Tjej, 32 år

2 144 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 17:24
Jimin Tjej, 32 år

Röda linser i tomatkross samt rivna morötter, rödlök, vitlök och indiska kryddor.

Nekrofilina Tjej, 29 år

1 881 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 18:28
Nekrofilina Tjej, 29 år

Någon här som prövat tapiokastärkelse?

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
18 september 2014 kl. 18:51
natsukashi Kille, 60 år

Citat från vilisce:


Någon här som prövat tapiokastärkelse?

yes, något speciellt du tänker på?

nikki Tjej, 33 år

3 708 forumsinlägg

Skrivet:
19 september 2014 kl. 14:05
nikki Tjej, 33 år

Det dåliga vegutbudet här i Bergen är fett tråkigt, men nu har jag äntligen hittat en asbra butik med en massa eko- och veggrejer!! Så jag är glad igen. Handlade för 500 nok där igår, firade med finfrukost idag


Men i längden blir'e inte så ekonomiskt att handla som jag gjorde igår och min mamma har köpt fyra kilo (.................) gröna linser till mig (+ lika mycket röda & kikärtor, hah).
Vad är ert bästa recept med gröna linser? Behöver inspiration! Gärna något som är bra att göra matlådor av, som jag kan frysa in. Alltså inte sallad.

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
19 september 2014 kl. 14:16
natsukashi Kille, 60 år

Nekrofilina Tjej, 29 år

1 881 forumsinlägg

Skrivet:
19 september 2014 kl. 22:29
Nekrofilina Tjej, 29 år

Citat från unsterblich:


Citat från vilisce:

Någon här som prövat tapiokastärkelse?

yes, något speciellt du tänker på?


Nah överlag bara vad du tyckte och om det finns bättre, men typ hur funkar det i pannkakor och shieet? Grymt sugen :( Eller passar det bättre till annan bakning/lagning?

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
19 september 2014 kl. 22:43
natsukashi Kille, 60 år

Citat från vilisce:


Citat från unsterblich:

Citat från vilisce:

Någon här som prövat tapiokastärkelse?

yes, något speciellt du tänker på?

Nah överlag bara vad du tyckte och om det finns bättre, men typ hur funkar det i pannkakor och shieet? Grymt sugen :( Eller passar det bättre till annan bakning/lagning?


njae alltså jag upplever att tapoikan är mer trådig och gummiaktig när den binder saker. Har t.ex. använt det för att göra veganska omeletter med bjäst och havregrädde. (Fast jag rekommenderar det inte även om konsistensen blev bra, tyckte de blev jobbiga att äta haha

funeralparty Tjej, 32 år

2 215 forumsinlägg

Skrivet:
20 september 2014 kl. 14:56
funeralparty Tjej, 32 år

kongo: ok det här receptet är knappast frysvänligt men helt klart det godaste jag lagat med gröna linser! går att variera efter vad en råkar ha hemma, har gjort med morötter istället för blomkål och purjo istället för rödlök till exempel. kryddblandningen till blomkålen e SÅ god http://www.greenkitchenstories.com/hello-youtube/

What 25 år

62 forumsinlägg

Skrivet:
20 september 2014 kl. 16:02
What 25 år

Vad kan en göra med röda linser? Koktiden är typ 5 minuter.
Har aldrig tillagat linser så ehhh hah.

Gärna recept.

Erotik Kille, 29 år

8 346 forumsinlägg

Skrivet:
20 september 2014 kl. 16:09
Erotik Kille, 29 år

ready in 5 är bs, de behöver koka mkt längre

alve 31 år

4 960 forumsinlägg

Skrivet:
20 september 2014 kl. 16:59
alve 31 år

Är dubbla koktiden på de röda linserna jag har, ligger nog något i vad Erotik säger.

ett tips att skölja av linserna innan men även byta vatten under kokningen, blir en hel del bös ,som vi kallar det i göteborg, i vattnet.

lättast och gott att laga med linserna är väl att blanda ut de med krossade tomater och lök + div. grönsaker.(alltså som köttfärsås fast med linser istället för köttfärs)

grejen med linser är väl att de typ inte smakar så mycket så att de går att ha i typ allt.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet