Vegetarisk och Vegansk kost
Längesedan jag åt bea, får fixa hasselbaks potatis o bea med något gott till!
Bearnaisesås (nöjd nu annie?) är fan bäst. Har aldrig fått till någon bra vegansk beasås tidigare, det är då man saknar vanlig pulver-bea, men denna gång blev den riktigt lyckad! :D
Störtnöjd!
carbonara med vegbacon och svamp är min nya grej, så himla gott.
Vegbacon, vilket märke?
Hälsans kök, har inte hittat något annat.. Coop vid Nya Torget hade skitmycket från Astrid och Aporna för ett tag sedan (bl.a. "fejkon"), men hann aldrig dit för att köpa på mig (aka var för lat).
Ah, jag testade Hälsans köks "bacon" när jag fortfarande var vegetarian, gillade den inte så mycket.
Men aja, jag får väl ta och åka någonstans där de säljer Astrid och Aporna-grejer när jag får pengar.
Osthyvla tofu och stek i smör, soja, salt, peppar och tacokrydda!
Hur gör man vegansk bea??
Citat från saint
Ville bara droppa detta recept på mockarutor/kärleksmums för det är verkligen da bes.
Ingredienser:
Socker 6 dl
Vetemjöl 9 dl
Kakao 4 msk
Vaniljsocker 4 tsk
Bakpulver 4 tsk
Vegetabiliskt margarin (smält) 300 g
Sojagrädde 1,5 dl
Sojamjölk 3 dl
Glasyr:
Vegetabiliskt margarin (smält) 225 g
Vatten 3 msk
Kakao 4 msk
Vaniljsocker 6 tsk
Florsocker 10 dl
Garnering:
Kokosflingor
Vispa ihop de torra ingredienserna och se till att de blandar sig väl. Smält margarin och tillsätt det tillsammans med sojagrädde och sojamjölk till de torra ingredienserna. Vispa blandningen väl och häll i en smord och strödd långpanna. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna samtidigt som du gör glasyren genom att smälta margarinet och tillsätta vatten, kakao, vaniljsocker och florsocker under omrörning. Häll glasyren över kakan och garnera med ett lager kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.
Tror jag och Hangthedj följde det när vi bakade till en västerås straight edge-spelning. Asgott, men alla fick sockerchock typ.
Hahah, men ska det vara så ska det!
Vad kan man ha till Go green's salsa?
neeej inte slänga :( har aldrig prövat den faktiskt, man kanske ska ha ris till?
Ja i såna fall. Jag tycker i alla fall att den är asvidrig. :(
använd den som bas och krydda och ha i något köttsubstitut eller grönsaker och ät med ris, men att äta den som den är känns lite.. nej.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet