Vegetarisk och Vegansk kost
Ville bara droppa detta recept på mockarutor/kärleksmums för det är verkligen da bes.
Ingredienser:
Socker 6 dl
Vetemjöl 9 dl
Kakao 4 msk
Vaniljsocker 4 tsk
Bakpulver 4 tsk
Vegetabiliskt margarin (smält) 300 g
Sojagrädde 1,5 dl
Sojamjölk 3 dl
Glasyr:
Vegetabiliskt margarin (smält) 225 g
Vatten 3 msk
Kakao 4 msk
Vaniljsocker 6 tsk
Florsocker 10 dl
Garnering:
Kokosflingor
Vispa ihop de torra ingredienserna och se till att de blandar sig väl. Smält margarin och tillsätt det tillsammans med sojagrädde och sojamjölk till de torra ingredienserna. Vispa blandningen väl och häll i en smord och strödd långpanna. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna samtidigt som du gör glasyren genom att smälta margarinet och tillsätta vatten, kakao, vaniljsocker och florsocker under omrörning. Häll glasyren över kakan och garnera med ett lager kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.
SERIÖST TACK.
Håller på med en receptmapp härhemma, jättetacksam för recept på bakverk.
^All hans mat ser så sjukt god ut.
:(
Det jobbiga är att jag har seriösa problem med engelska recept...
Men han är svensk serru! :D
Åh, jaså! Då är det en annan femma :D
Tack!
Citat från Eternaljihad
Beställ en pizza utan kött :D
Och ost kanske?
Schysstare att göra sin egen pizza.
Alltid. Speciellt med surdeg.
Mitt favoritrecept just nu!
Bullar
50 gram jäst, för söta degar
150 gram margarin
5 dl sojamjölk
1 dl vit sirap
15 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
ca. 75 gram margarin
1 dl strösocker
1 dl vaniljsocker
2 msk florsocker
Garnering:
Smält margarin
Pärlsocker
Smula ned jästen i en stor bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Blanda lite av degspadet med jästen tills det löst sig, tillsätt sedan resten av spadet samt de övriga ingredienserna. Arbeta degen till det blir smidig och låt sedan jäsa i 30 minuter under duk.
Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål.
Kavla ut degen så att den blir ca 1 cm tjock. Bre på fyllningen och vik sedan degen dubbel. Skär sedan degen i 1-2 cm breda remsor.
Sära ändarna på varje remsa och tvinna dem runt varandra. Snurra sedan den tvinnade degremsan till en knut eller bulle.
Låt jäsa i ca 15 minuter på plåt, och sätt ugnen på 225°
Pensla bullarna med smält margarin, och garnera med pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca. 8-10 minuter.
TIPS: Varmluftsugn ger bullarna fin färg.
Nötcreme eller mandelmassa och blåbär är ju ett måste i bullar! :(
När jag är lat så rostar jag bröd.
Värmer upp krossade tomater med buljong, örtkryddor och svartpeppar. Kletar på detta på mackorna.
Steker falafel och har på..
mmh... :)
Fan jag måste baka någon dag. Kladdkaka och bullar står prio ett.
Lyxmiddagar två dagar i rad nu.
Måndag: Marinerade sojafiléer, klyftpotatis, morötter, vegansk bea och sallad.
Idag: Marinerade sojafiléer, ris, vegansk bea, sallad och hembakt bröd med svarta oliver.
victor säg inte bea, snälla :(
låter f.ö. asgott!!
BEA BEA BEA BEA BEA BEA BEA BEA
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet