Gå ner i vikt av att sluta äta
Citat från Tiger
Citat från Tour
grönsaker? sen är inte kyckling helt fettfritt för den delen heller, verkligen inte fisk heller, mycket fisk innehåller stora mängder fett. dock nyttiga sådana. man behöver verkligen inte kolhydrater någonstans, det räcker i stort sett att bara plocka bort dom för att gå ner i vikt relativt snabbt. sen antog jag att bruden ville ha en quick fix, och därför rekommenderade jag henne att "ta bort" båda.
sen sitter inte näringsämnen i fett och kolhydrater, det är skadliga ämnen, i för stora mängder. grönsaker kan man i princip inte överdosera, och som vi alla lärt oss så är grönsaker nyttigt och innehåller galet mycket näringsämnen.
Det är relativt, man måste få energi någonstans ifrån. "LCLF" funkar inte. Räknar du rotfrukter bland grönsaker? Vilken fisk innehåller stora mängder fett? Läste på (fryst) laxfilé, 7,5 procent. det tycker inte jag är mycket. (Seriös fråga, har ingen koll på annat just nu).
ALLT är skadligt i för stora mängder, till och med vatten. Grönsaker behöver inte vara (galet) nyttigt, det beror på vad det är för grönsaker. Och jag skulle inte rekommendera en tjej i tonåren att skippa allt rött kött med tanke på att järn i rött kött är mycket lättare att ta upp än det i (mörkgröna) grönsaker.
nu är det ju inte LCHF jag förespråkar heller, verkligen inte. det är verkligen något som knullar kroppen stenhårt det där.
jag räknar in vissa rotfrukter som grönsaker, morötter t ex tycker jag är acceptabelt då dom har höga halter av vitaminer t ex. potatis är förvisso en rotfrukt, men det är också en ganska tom rotfrukt näringsmässigt.
lax, torsk, sej, abborre, gädda och så vidare innehåller mycket fett. 7,5% fett är ganska mycket, om man jämför med standardmjölk som innehåller 3% fett tex. det är utan tvekan fullt tillräckligt. sen handlar ju viktnedgång om att balansera intaget av fett och kolhydrater tillsammans med träning för att få bort fett som kroppen lagrat, dvs föra in mindre bränsle i kroppen. så länge man får vitaminer och mineraler och mycket vätska är det absolut inget skadligt med att hoppa över transfetter och kolhydrater, som gör att man går upp i vikt.
ohja, jag är väl medveten om det. baljväxter i stora, stora mängder kan framkalla struma, potatis är cancerframkallande, kött är cancerframkallande, allt är cancerframkallande. det handlar om att hitta en rimlig balans i det hela.
helt klart är järn lättare att ta upp ur rött kött, det säger jag inte emot dig om. dock så går det faktiskt utmärkt att få i sig det genom grönsaker, innan människan började käka kött så fick vi i oss allt sånt utan kött utan problem. man kan välja att käka broccoli, spenat, och så vidare som "substitut" till det röda köttet. faktum är dock att rött kött innehåller dåliga fetter, som kroppen gärna samlar på sig, därav rekommendationen att hoppa över det.
och som sagt, återigen, tjejen vill gå ner i vikt snabbt, jag ger henne en snabb metod, som är ett långt bättre substitut än att svälta sig själv, då kan man börja oroa sig över järnbrist. och brist på allt annat.
att svälta sig själv är bara korkat när det finns metoder som är ofarliga, rentav jävligt nyttiga, som fungerar i princip lika bra och dessutom gör att man slipper gå hungrig.
Citat från DRopple
Jag kommer inte börja hoppa över vissa saker, när jag väl äter äter jag det jag brukar, bara för att jag inte tycker det är någon jättestor grej direkt.
När jag inte äter äter jag helt enkelt inte, och går ner mer i vikt för varje gång.
Det funkar och har liksom blivit mina normala matvanor, skulle gissa på att min kropp redan har vant sig vid det.
det är jävligt onyttigt helt enkelt.drar du ner kraftigt på kolhydraterna, så får du samma effekt fördelat under en längre tidsperiod. gärna i kombination med motion. samtidigt som du inte skadar din kropp, eftersom du fortfarande växer så är det viktigt att äta.
Citat från Tour
Citat från DRopple
Jag kommer inte börja hoppa över vissa saker, när jag väl äter äter jag det jag brukar, bara för att jag inte tycker det är någon jättestor grej direkt.
När jag inte äter äter jag helt enkelt inte, och går ner mer i vikt för varje gång.
Det funkar och har liksom blivit mina normala matvanor, skulle gissa på att min kropp redan har vant sig vid det.
det är jävligt onyttigt helt enkelt.drar du ner kraftigt på kolhydraterna, så får du samma effekt fördelat under en längre tidsperiod. gärna i kombination med motion. samtidigt som du inte skadar din kropp, eftersom du fortfarande växer så är det viktigt att äta.
Jojo, men om man slutar äta något, kolhydrater till exempel, och sen börjar äta det igen går man väl upp typ dubbelt så mycket? Vill inte riskera det.
Citat från DRopple
Citat från Tour
Citat från DRopple
Jag kommer inte börja hoppa över vissa saker, när jag väl äter äter jag det jag brukar, bara för att jag inte tycker det är någon jättestor grej direkt.
När jag inte äter äter jag helt enkelt inte, och går ner mer i vikt för varje gång.
Det funkar och har liksom blivit mina normala matvanor, skulle gissa på att min kropp redan har vant sig vid det.
det är jävligt onyttigt helt enkelt.drar du ner kraftigt på kolhydraterna, så får du samma effekt fördelat under en längre tidsperiod. gärna i kombination med motion. samtidigt som du inte skadar din kropp, eftersom du fortfarande växer så är det viktigt att äta.
Jojo, men om man slutar äta något, kolhydrater till exempel, och sen börjar äta det igen går man väl upp typ dubbelt så mycket? Vill inte riskera det.
du behöver inte sluta helt, men drar du ner på det och håller det så så behöver du ju inte oroa dig. jag själv äter så lite kolhydrater jag tycker är bekvämt, nån potatis slinker väl ner, men äter övervägande grönsaker och kött i princip. jag går stadigt ner i vikt, på 1,5 månader har jag gått ner 4 kilo, helt utan motion förutom vardagsmotion i form av att jobba. skulle jag träna samtidigt hade jag utan tvekan gått ner ett par tre kilo till.
Citat från Tour
Citat från Tiger
Citat från Tour
grönsaker? sen är inte kyckling helt fettfritt för den delen heller, verkligen inte fisk heller, mycket fisk innehåller stora mängder fett. dock nyttiga sådana. man behöver verkligen inte kolhydrater någonstans, det räcker i stort sett att bara plocka bort dom för att gå ner i vikt relativt snabbt. sen antog jag att bruden ville ha en quick fix, och därför rekommenderade jag henne att "ta bort" båda.
sen sitter inte näringsämnen i fett och kolhydrater, det är skadliga ämnen, i för stora mängder. grönsaker kan man i princip inte överdosera, och som vi alla lärt oss så är grönsaker nyttigt och innehåller galet mycket näringsämnen.
Det är relativt, man måste få energi någonstans ifrån. "LCLF" funkar inte. Räknar du rotfrukter bland grönsaker? Vilken fisk innehåller stora mängder fett? Läste på (fryst) laxfilé, 7,5 procent. det tycker inte jag är mycket. (Seriös fråga, har ingen koll på annat just nu).
ALLT är skadligt i för stora mängder, till och med vatten. Grönsaker behöver inte vara (galet) nyttigt, det beror på vad det är för grönsaker. Och jag skulle inte rekommendera en tjej i tonåren att skippa allt rött kött med tanke på att järn i rött kött är mycket lättare att ta upp än det i (mörkgröna) grönsaker.
nu är det ju inte LCHF jag förespråkar heller, verkligen inte. det är verkligen något som knullar kroppen stenhårt det där.
jag räknar in vissa rotfrukter som grönsaker, morötter t ex tycker jag är acceptabelt då dom har höga halter av vitaminer t ex. potatis är förvisso en rotfrukt, men det är också en ganska tom rotfrukt näringsmässigt.
lax, torsk, sej, abborre, gädda och så vidare innehåller mycket fett. 7,5% fett är ganska mycket, om man jämför med standardmjölk som innehåller 3% fett tex. det är utan tvekan fullt tillräckligt. sen handlar ju viktnedgång om att balansera intaget av fett och kolhydrater tillsammans med träning för att få bort fett som kroppen lagrat, dvs föra in mindre bränsle i kroppen. så länge man får vitaminer och mineraler och mycket vätska är det absolut inget skadligt med att hoppa över transfetter och kolhydrater, som gör att man går upp i vikt.
ohja, jag är väl medveten om det. baljväxter i stora, stora mängder kan framkalla struma, potatis är cancerframkallande, kött är cancerframkallande, allt är cancerframkallande. det handlar om att hitta en rimlig balans i det hela.
helt klart är järn lättare att ta upp ur rött kött, det säger jag inte emot dig om. dock så går det faktiskt utmärkt att få i sig det genom grönsaker, innan människan började käka kött så fick vi i oss allt sånt utan kött utan problem. man kan välja att käka broccoli, spenat, och så vidare som "substitut" till det röda köttet. faktum är dock att rött kött innehåller dåliga fetter, som kroppen gärna samlar på sig, därav rekommendationen att hoppa över det.
och som sagt, återigen, tjejen vill gå ner i vikt snabbt, jag ger henne en snabb metod, som är ett långt bättre substitut än att svälta sig själv, då kan man börja oroa sig över järnbrist. och brist på allt annat.
att svälta sig själv är bara korkat när det finns metoder som är ofarliga, rentav jävligt nyttiga, som fungerar i princip lika bra och dessutom gör att man slipper gå hungrig.
Jag sa LCLF, Low Carb Low Fat. Men då du tycker rotfrukter är okej är det en annan sak.
Morötter innehåller jättemycket socker (kolhydrater). Inte mycket vitaminer i förhållande till sockret. Potatis innehåller ganska mycket c-vitamin, konstigt nog oxiderar den lätt, varför gör den det? Jag brukar säga att grönsaker som växer ovan jord är bättre, de innehåller mycket vitaminer och mineraler men inte lika mycket kolhydrater. I regel då.
Jag drog bara upp det då du sa typ att kolhydrater och fett i stora mängder är farligt, och ja, så är det ju med allt :) Balans is the shit ja ^^
Enligt tallriksmodellen är 30% fett, 50-60% kolhydrater och resten protein. Dock tror jag inte på den kosthållningen, men det är en relativt fettsnål kost. Hur tycker du uppdelningen ska se ut?
Okej, kan testa några dagar då. Men kan absolut inte sluta svälta mig, då kommer jag gå upp i vikt hur lite kolhydrater jag än äter.
Trivs såhär, bland de bästa stunderna för mig är när jag gått ner i vikt.
Sorgligt liv omogen dum osv men det spelar ingen roll, tror inget kan få mig att ändra mig heller. Tack för informationen ändå
Citat från Tiger
Citat från Tour
Citat från Tiger
Citat från Tour
nu är det ju inte LCHF jag förespråkar heller, verkligen inte. det är verkligen något som knullar kroppen stenhårt det där.
jag räknar in vissa rotfrukter som grönsaker, morötter t ex tycker jag är acceptabelt då dom har höga halter av vitaminer t ex. potatis är förvisso en rotfrukt, men det är också en ganska tom rotfrukt näringsmässigt.
lax, torsk, sej, abborre, gädda och så vidare innehåller mycket fett. 7,5% fett är ganska mycket, om man jämför med standardmjölk som innehåller 3% fett tex. det är utan tvekan fullt tillräckligt. sen handlar ju viktnedgång om att balansera intaget av fett och kolhydrater tillsammans med träning för att få bort fett som kroppen lagrat, dvs föra in mindre bränsle i kroppen. så länge man får vitaminer och mineraler och mycket vätska är det absolut inget skadligt med att hoppa över transfetter och kolhydrater, som gör att man går upp i vikt.
ohja, jag är väl medveten om det. baljväxter i stora, stora mängder kan framkalla struma, potatis är cancerframkallande, kött är cancerframkallande, allt är cancerframkallande. det handlar om att hitta en rimlig balans i det hela.
helt klart är järn lättare att ta upp ur rött kött, det säger jag inte emot dig om. dock så går det faktiskt utmärkt att få i sig det genom grönsaker, innan människan började käka kött så fick vi i oss allt sånt utan kött utan problem. man kan välja att käka broccoli, spenat, och så vidare som "substitut" till det röda köttet. faktum är dock att rött kött innehåller dåliga fetter, som kroppen gärna samlar på sig, därav rekommendationen att hoppa över det.
och som sagt, återigen, tjejen vill gå ner i vikt snabbt, jag ger henne en snabb metod, som är ett långt bättre substitut än att svälta sig själv, då kan man börja oroa sig över järnbrist. och brist på allt annat.
att svälta sig själv är bara korkat när det finns metoder som är ofarliga, rentav jävligt nyttiga, som fungerar i princip lika bra och dessutom gör att man slipper gå hungrig.
Jag sa LCLF, Low Carb Low Fat. Men då du tycker rotfrukter är okej är det en annan sak.
Morötter innehåller jättemycket socker (kolhydrater). Inte mycket vitaminer i förhållande till sockret. Potatis innehåller ganska mycket c-vitamin, konstigt nog oxiderar den lätt, varför gör den det? Jag brukar säga att grönsaker som växer ovan jord är bättre, de innehåller mycket vitaminer och mineraler men inte lika mycket kolhydrater. I regel då.
Jag drog bara upp det då du sa typ att kolhydrater och fett i stora mängder är farligt, och ja, så är det ju med allt :) Balans is the shit ja ^^
Enligt tallriksmodellen är 30% fett, 50-60% kolhydrater och resten protein. Dock tror jag inte på den kosthållningen, men det är en relativt fettsnål kost. Hur tycker du uppdelningen ska se ut?
aha! jag tycker att saker som inte är tomma kolhydrater är okej i stort sett. jag tycker egentligen att rött kött är helt okej, dock så återgår vi till det jag sagt hela tiden, hon vill gå ner snabbt i vikt och när ett alternativ som ligger nära till hands är svält så kan man nog hoppa över rött kött.
jupp, hller med dig angående grönsakerna där.
jo, men synnerligen kolhydrater, pommes frites, bröd och så vidare är något som man otroligt lätt får i sig för mycket av. mejeriprodukter glömde jag nämna som ytterligare exempel.
sen är det mångdubbelt lättare att få i sig för mycket av kolhydrater och fett än av grönsakers naturliga toxiner och skadliga ämnen. folk som äter en övervägande vegetarisk kost (då menar jag grönsallad, och så vidare) löper mindre risk att få cancer än de som äter lite grönsaker och mycket kolhydrater och rött kött.
jag tycker inte man kan följa tallriksmodellen till punkt och pricka alltid, det är mer en riktlinje.
jag tycker utan tvekan man kan dra ner på kolhydraterna, då det är dom som är den värsta boven. med det menar jag då potatis, pasta och bröd. det är utan tvekan det som gjorde att jag gick upp 15 kg på två år, och det är när jag plockat bort dom som jag börjat gå ner igen. såklart kan man äta mer kolhydrater om man tränar, men om man tar en person med ganska stillasittande livsstil, som är grunden till fetmaepedemin som vi upplever i världen, så kan man dra ner på det rätt mycket.
Citat från DRopple
Okej, kan testa några dagar då. Men kan absolut inte sluta svälta mig, då kommer jag gå upp i vikt hur lite kolhydrater jag än äter.
Trivs såhär, bland de bästa stunderna för mig är när jag gått ner i vikt.
Sorgligt liv omogen dum osv men det spelar ingen roll, tror inget kan få mig att ändra mig heller. Tack för informationen ändå
tja varsågod. tycker ju verkligen inte du behöver gå ner i vikt dock. prova några dagar ger nog inget resultat, men man känner det i matspjälkningen om inte annat.
Citat från Ciia
Jag har i hela mitt liv fått höra att "sluta inte ät, kroppen gör all energi till fett och du blir inte smalare". Jag trodde alla faktiskt ett tag, och tränade en massa, åt inte särskilt mycket då heller. Var ändå ganska mullig.
Nu äter jag inte så mycket, ganska små portioner etc, och voilá, tappat 6 kg på lite drygt en månad, är smalare än någonsin. Så, jah. Man blir visst smal av att äta lite... :o
Bara för att informera alla söta pk-människor som förnekar detta.
EDIT: Glömde skriva att jag slutat träna också.
Revolutionerande... du har uppfunnit dieten? Man ska enligt regel om man ska gå ner i vikt äta lite mat och ofta, det säger de flesta dietister. Det att du inte ska sluta äta menas med att du slutar äta de mängder du behöver för att fungera i vardagen...
Citat från DRopple
Okej, kan testa några dagar då. Men kan absolut inte sluta svälta mig, då kommer jag gå upp i vikt hur lite kolhydrater jag än äter.
Trivs såhär, bland de bästa stunderna för mig är när jag gått ner i vikt.
Sorgligt liv omogen dum osv men det spelar ingen roll, tror inget kan få mig att ändra mig heller. Tack för informationen ändå
Har du prövat sökt hjälp ?
Citat från Tour
Citat från Tiger
Citat från Tour
Citat från Tiger
Citat från Tour
nu är det ju inte LCHF jag förespråkar heller, verkligen inte. det är verkligen något som knullar kroppen stenhårt det där.
jag räknar in vissa rotfrukter som grönsaker, morötter t ex tycker jag är acceptabelt då dom har höga halter av vitaminer t ex. potatis är förvisso en rotfrukt, men det är också en ganska tom rotfrukt näringsmässigt.
lax, torsk, sej, abborre, gädda och så vidare innehåller mycket fett. 7,5% fett är ganska mycket, om man jämför med standardmjölk som innehåller 3% fett tex. det är utan tvekan fullt tillräckligt. sen handlar ju viktnedgång om att balansera intaget av fett och kolhydrater tillsammans med träning för att få bort fett som kroppen lagrat, dvs föra in mindre bränsle i kroppen. så länge man får vitaminer och mineraler och mycket vätska är det absolut inget skadligt med att hoppa över transfetter och kolhydrater, som gör att man går upp i vikt.
ohja, jag är väl medveten om det. baljväxter i stora, stora mängder kan framkalla struma, potatis är cancerframkallande, kött är cancerframkallande, allt är cancerframkallande. det handlar om att hitta en rimlig balans i det hela.
helt klart är järn lättare att ta upp ur rött kött, det säger jag inte emot dig om. dock så går det faktiskt utmärkt att få i sig det genom grönsaker, innan människan började käka kött så fick vi i oss allt sånt utan kött utan problem. man kan välja att käka broccoli, spenat, och så vidare som "substitut" till det röda köttet. faktum är dock att rött kött innehåller dåliga fetter, som kroppen gärna samlar på sig, därav rekommendationen att hoppa över det.
och som sagt, återigen, tjejen vill gå ner i vikt snabbt, jag ger henne en snabb metod, som är ett långt bättre substitut än att svälta sig själv, då kan man börja oroa sig över järnbrist. och brist på allt annat.
att svälta sig själv är bara korkat när det finns metoder som är ofarliga, rentav jävligt nyttiga, som fungerar i princip lika bra och dessutom gör att man slipper gå hungrig.
Jag sa LCLF, Low Carb Low Fat. Men då du tycker rotfrukter är okej är det en annan sak.
Morötter innehåller jättemycket socker (kolhydrater). Inte mycket vitaminer i förhållande till sockret. Potatis innehåller ganska mycket c-vitamin, konstigt nog oxiderar den lätt, varför gör den det? Jag brukar säga att grönsaker som växer ovan jord är bättre, de innehåller mycket vitaminer och mineraler men inte lika mycket kolhydrater. I regel då.
Jag drog bara upp det då du sa typ att kolhydrater och fett i stora mängder är farligt, och ja, så är det ju med allt :) Balans is the shit ja ^^
Enligt tallriksmodellen är 30% fett, 50-60% kolhydrater och resten protein. Dock tror jag inte på den kosthållningen, men det är en relativt fettsnål kost. Hur tycker du uppdelningen ska se ut?
aha! jag tycker att saker som inte är tomma kolhydrater är okej i stort sett. jag tycker egentligen att rött kött är helt okej, dock så återgår vi till det jag sagt hela tiden, hon vill gå ner snabbt i vikt och när ett alternativ som ligger nära till hands är svält så kan man nog hoppa över rött kött.
jupp, hller med dig angående grönsakerna där.
jo, men synnerligen kolhydrater, pommes frites, bröd och så vidare är något som man otroligt lätt får i sig för mycket av. mejeriprodukter glömde jag nämna som ytterligare exempel.
sen är det mångdubbelt lättare att få i sig för mycket av kolhydrater och fett än av grönsakers naturliga toxiner och skadliga ämnen. folk som äter en övervägande vegetarisk kost (då menar jag grönsallad, och så vidare) löper mindre risk att få cancer än de som äter lite grönsaker och mycket kolhydrater och rött kött.
jag tycker inte man kan följa tallriksmodellen till punkt och pricka alltid, det är mer en riktlinje.
jag tycker utan tvekan man kan dra ner på kolhydraterna, då det är dom som är den värsta boven. med det menar jag då potatis, pasta och bröd. det är utan tvekan det som gjorde att jag gick upp 15 kg på två år, och det är när jag plockat bort dom som jag börjat gå ner igen. såklart kan man äta mer kolhydrater om man tränar, men om man tar en person med ganska stillasittande livsstil, som är grunden till fetmaepedemin som vi upplever i världen, så kan man dra ner på det rätt mycket.
Jo, svält är ju det sämsta man kan göra ^^
Jo, det är ju så, man drar till donken när man är ute och hungrig och snål :P Dock tror jag att vegetarianer har en tendens att äta mycket kolhydrater? Vegetarianer i allmänhet då, som inte har nån större koll. De köper nån köttersättning och gör quorn/sojafärs med pasta, dricker cola till det ;P
Jo, jag är inte heller nån förespråkare för kolhydrater. Visst kan man skippa det onödiga sockret i potatis, ris och pasta. Det blir lite värre för plånboken dock :D
Citat från Tiger
Citat från Tour
Jo, svält är ju det sämsta man kan göra ^^
Jo, det är ju så, man drar till donken när man är ute och hungrig och snål :P Dock tror jag att vegetarianer har en tendens att äta mycket kolhydrater? Vegetarianer i allmänhet då, som inte har nån större koll. De köper nån köttersättning och gör quorn/sojafärs med pasta, dricker cola till det ;P
Jo, jag är inte heller nån förespråkare för kolhydrater. Visst kan man skippa det onödiga sockret i potatis, ris och pasta. Det blir lite värre för plånboken dock :D
precis!
det beror ju på från vegetarian till vegetarian, och från vegan till vegan. tror nog att en del äter mycket kolhydrater som du säger.
mja, det beror på, man får köpa grönsaker säsongsvis istället. grönsaker kostar ju olika på olika delar av året, samt brukar det vara extrapris på grönsaker också så!
Men det är klart man blir smalare av att äta lite. Mat är energi, kroppens bränsle. Den energin som blir över under dagen blir till fett. Om du till exempel suttit stilla stor del av dagen och inte förbrukat mycket energi så kommer den sparas som fett.
Kroppen förbrukar ungefär 2000 - 2500 kalorier på en dag om du sitter stilla rätt mycket. Så om du äter mer än det så sparar kroppen det som fett för att senare kunna använda det.
Men om du styrketränar mycket och har mycket muskler så förbrukar kroppen mer kalorier av sig själv. Varje kg av muskelmassa behöver 7 kalorier om dagen ungefär. Om du väger mycket eller är tjock så förbrukar kroppen också mer kalorier. Så det är lättare att bli tjock om du är smal.
Här är en liten lisa så ni kan få en uppfattning:
Banan: 100 kalorier
Äpple: 56 kalorier
Pizza: ca 1500 kalorier (Beror på vilken, kan gå upp mot 2000. Alltså nästan hela ditt dagliga intag av kalorier)
Big mac: 540 kalorier
Cheeseburgare: 299 kalorier
1 dl socker: 350 kalorier
Däremot om du äter lite mat så ställer sig kroppen in på "svält läge" för den tror att du svälter dig själv, vilket du också gör... Och då förbrukas mindre energi vid aktiviteter. För att spara så mycket energi som möjligt. Och om du sedan äter något med mycket kalorier, ex en pizza på fredgas kväll så kommer kroppen också spara det eftersom den är i "svält läge" och då sparas det fett... Såklart kan din träningsform vara att banta, men om du äter för lite kommer inte bara fett komma bort, utan också muskler. och det kanske inte är så kul för dig som är kille. Du blir också trött och slö om du inte äter och kommer antagligen inte kunna utföra lika mycket aktiviteter eller ha lust med det. Så det bästa är att äta nyttigt och träna.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet
