Dagens Guide: Veganism
anakron: Gick till glutenhyllan och letade efter gluten och mjölkfritt mjöl. Fanns en från Finax på 500 g som kostade runt 32kr och en annan från ett annat märke (kommer inte ihåg vilket nu) på 1 kg som jag inte vet hur mycket den kostade. Värt att nämna är att det var på en stor affär så ditt lokala konsum kanske inte är bästa stället att leta. <:
Haha, nice. Trodde det var glutenfritt som gällde. Det funkade iofs bra med glutenfritt också (vilket borde göra att det funkar bra med andra sorters mjöl också?)
Det kan inte ha varit glutenfritt mjöl.
utan glutenmjöl
Citat från Freetown
Det kan inte ha varit glutenfritt mjöl.
utan glutenmjöl
Hursomhelst så funkade det vilket gör att andra mjölsorter antagligen också kan användas med fördel.
Det är omöjligt? Det går till exempel inte med havremjöl eftersom det inte har gluten
Alas, fast det är enbart omöjligt att bli "riktig" seitan, det är inte omöjligt att baka med.
Det är visst omöjligt att göra seitanliknande med havremjöl, eftersom det inte finns något att tvätta bort från något.
Det du har använt KAN inte vara glutenfritt vetemjöl, eftersom då skulle det vara enbart stärkelse............
Citat från anakron
Gluten = protein
Det är nyttigt i lagom mängd, med rätt tillbehör. Konsistensen går att variera något åt helvete beroende på vad man blandar i, t.ex. kan man få en seitan som inte är så "tuggig" om man byter ut en viss del mot sojamjöl och seitan som "faller i sär" om man har i tofu. Att den smakar som du kryddar det är rätt, men det mesta smakar som du kryddar det.
Nästa gång (OM) jag gör det så har jag i så fall i sojamjöl.
Vetestärkelse, psylliumfröskal, potatisfiber och guargummi. Det är inte enbart stärkelse men nästan, hursomhelst så gick det att baka på, däremot vet jag inte hur likt seitan det blev. Jag vet däremot att det blev gott. <:
Låter inte särskilt gott du :/ Måste ha blivit ett klegg bara.
Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:
http://vegan.survey.ratata.kontrollpanelen.se/index.php?sid=49565&lang=sv
^ Veganer, do it! En liten enkät om varför man blev vegan. <:
Citat från natsukashi
Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:
Låter väldigt obehagligt
Citat från Freetown
Citat från natsukashi
Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:
Låter väldigt obehagligt
Fast du framstår alltid som så extremt negativ till allt. Det var inte direkt läskigt, enbart lite jobbigt. <:
Allt eller bara till dig?
Orka
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet