Dagens Guide: Veganism

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 12:06
natsukashi Kille, 60 år

anakron: Gick till glutenhyllan och letade efter gluten och mjölkfritt mjöl. Fanns en från Finax på 500 g som kostade runt 32kr och en annan från ett annat märke (kommer inte ihåg vilket nu) på 1 kg som jag inte vet hur mycket den kostade. Värt att nämna är att det var på en stor affär så ditt lokala konsum kanske inte är bästa stället att leta. <:

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 14:37
natsukashi Kille, 60 år

Haha, nice. Trodde det var glutenfritt som gällde. Det funkade iofs bra med glutenfritt också (vilket borde göra att det funkar bra med andra sorters mjöl också?)

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:11
melilot Tjej, 31 år

Det kan inte ha varit glutenfritt mjöl.
utan glutenmjöl

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:12
natsukashi Kille, 60 år

Citat från Freetown


Det kan inte ha varit glutenfritt mjöl.
utan glutenmjöl


Hursomhelst så funkade det vilket gör att andra mjölsorter antagligen också kan användas med fördel.

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:14
melilot Tjej, 31 år

Det är omöjligt? Det går till exempel inte med havremjöl eftersom det inte har gluten

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:17
natsukashi Kille, 60 år

Alas, fast det är enbart omöjligt att bli "riktig" seitan, det är inte omöjligt att baka med.

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:19
melilot Tjej, 31 år

Det är visst omöjligt att göra seitanliknande med havremjöl, eftersom det inte finns något att tvätta bort från något.
Det du har använt KAN inte vara glutenfritt vetemjöl, eftersom då skulle det vara enbart stärkelse............

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:21
melilot Tjej, 31 år

Citat från anakron


Gluten = protein

Det är nyttigt i lagom mängd, med rätt tillbehör. Konsistensen går att variera något åt helvete beroende på vad man blandar i, t.ex. kan man få en seitan som inte är så "tuggig" om man byter ut en viss del mot sojamjöl och seitan som "faller i sär" om man har i tofu. Att den smakar som du kryddar det är rätt, men det mesta smakar som du kryddar det.


Nästa gång (OM) jag gör det så har jag i så fall i sojamjöl.

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:23
natsukashi Kille, 60 år

Vetestärkelse, psylliumfröskal, potatisfiber och guargummi. Det är inte enbart stärkelse men nästan, hursomhelst så gick det att baka på, däremot vet jag inte hur likt seitan det blev. Jag vet däremot att det blev gott. <:

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:28
melilot Tjej, 31 år

Låter inte särskilt gott du :/ Måste ha blivit ett klegg bara.

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
28 september 2009 kl. 16:30
natsukashi Kille, 60 år

Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
29 september 2009 kl. 01:06
natsukashi Kille, 60 år

http://vegan.survey.ratata.kontrollpanelen.se/index.php?sid=49565&lang=sv

^ Veganer, do it! En liten enkät om varför man blev vegan. <:

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
29 september 2009 kl. 21:15
melilot Tjej, 31 år

Citat från natsukashi


Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:

Låter väldigt obehagligt

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
29 september 2009 kl. 21:26
natsukashi Kille, 60 år

Citat från Freetown


Citat från natsukashi

Njae, inte direkt. Det blev en deg som gick att arbeta och forma och sedan grädda i ugnen. Största problemet var att de fick ett väldigt hårt skal och konsistensen förutom skalet då var som en bra falafel. <:

Låter väldigt obehagligt


Fast du framstår alltid som så extremt negativ till allt. Det var inte direkt läskigt, enbart lite jobbigt. <:

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
29 september 2009 kl. 21:27
melilot Tjej, 31 år

Allt eller bara till dig?
Orka


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet