Dagens Guide: Veganism
Tips till alla som vill testa veganskt/alla veganer;
1) Bakpotatis men ""kycklingröra"", aka drainad smulad tofu + vegmayo + rödlök + paprika + kapris + äppelcidervinäger + shitloads of curry. Godaste som finns.
2) Engevitas näringsjästflakes med B12, bra sätt att få i lite extra B12 i matlagningen och ger nötigt ostig smak, funkar jättebra i t.ex. veg mac 'n cheese, broccolisås, och andra pastarätter. Finns på goodstore.
3) Tofuttis Cheddar Style slices, hörde att någon inte vill ge upp ostmackor och då är detta din saviour, iaf när det gäller grilled cheese mackor, mmhm. Är också DELISH om en vill ha en "cheeseburger". Finns på de flesta välsorterade mataffärer idag, som t.ex. ICA.
4) iChoc's chokladkakor. Räddaren i nöden för sötchokladsälskande människor. Finns på vissa riktigt välsorterade mataffärer, som ICA supermarkets och stora coop. Finns annars på goodstore.
5) SIAs sorbets. Citron, mango, hallon, blåbär, alla är asgoda och krämiga och 100% växtbaserade. Bra substitut till "fräsh" glass.
6) Tofuline's vaniljglass, godare än någon vaniljglass jag någonsin ätit, och tro mig, jag har ätit mycket jävla vaniljglass. Släng i lite färska blåbär rakt i bunken så kommer du få orgasm i munnen.
Citat från Ekorremus:
NEj vad hemskt att vara allergisk mot banan, I feel for you grl :((
Kan försöka komma ihåg att skriva mina exakta mängder och hur jag lagar dem nästa gång jag gör pannkisar, har lyckats få in nått flow där jag typ aldrig misslyckas! Postar här i tråden om det blir av! :)
Då jag gjorde världens godaste amerikanska veganpannkakor vill jag också lägga mig i med ett recept (Mattias Kristiansson från vegomagasinets recept):
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk (jag hade oatlys ekomjölk)
1,5 dl vatten
mjölkfritt smör att steka i (jag hade carlshamn mjölkfritt flytande margarin)
Servering
bär (helst färska)
lönnsirap
GÖR SÅHÄR
1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
2. Vispa ner veganmjölk och vatten.
3. När du har en klumpfri smet så hettar du upp lite mjölkfritt smör i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med hjälp av en sked.
4. Stek dina amerikanska pannkakor gyllenbruna på båda sidor och servera med färska bär och lönnsirap.
Det stod att det skulle ta typ 15min men det tog mig typ en halvtimme hahah, kanske var lite långsam jag vene. Räcker till fyra portioner (eller två väldigt mättande som jag körde på hehe). Tror det blev typ 6-8stycken när jag gjorde.
Citat från Ekorremus:
Citat från Mik:
Det var exakt det receptet jag använde men tog mindre mjöl men ändå blev min smet värsta degklumpen.. hur lyckades du för att inte få en degig smet? Kan ju kanske bero på att jag använde mig av glutenfritt mjöl min deg blev som den blev...
men wuuuut :(( åh, vilken osis. Asså, det kan ju vara det glutenfria mjölet, antar jag? Jag vet inte om en måste kompensera med något mer om det är glutenfritt D: kanske mer mjölk/vatten, om det var för kletigt och inte "rinnit" som pannkakssmet ska vara? :s
Citat från Peppar:
Bild: https://i.imgur.com/Sc0eUEO.gif
Vet någon om man kan göra det här veganskt?
Japp, det ska gå. Googla lite på "vegansk sockerkaka" så lär du hitta ett par recept.
Någon här som är RAW vegan och kan dela med sig lite av sin erfarenhet som det?
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet