Dagens Guide: Veganism

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:23
bertilabc 51 år

På tal om annat så ÄLSKAR jag alla veganbloggar <3

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:28
bertilabc 51 år

Citat från SNELHEST


Låser så jävla äckligt med seitan.
Typ bröd?

Asbra hemsida btw
http://www.veganmatpepp.org/



Seitan är hur gott som helst.
Köpte färdiga seitanstekar eller vad man ska kalla det. Kryddade lite och stekte dem, fick orgasm i munnen

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:30
bertilabc 51 år

Vet inte hur jag ska förklara det, i paketet satt dom ihopklibbade i tre bitar har jag för mig.
Men det var väl lite köttig konsistens, mycket tuggmotstånd

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:37
bertilabc 51 år

OMG
Hittade recept på vegansk julskinka gjord på seitan!

Detta måste provas till jul

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:41
bertilabc 51 år

Citat från SNELHEST


Det fanns sådan på Goodstore och Astrid och Aporna i julas.


Sjukt kasst att Goodstore inte finns i Göteborg :(

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:42
bertilabc 51 år

Citat från SNELHEST


Man kan beställa på nätet


Ja, men blir nog rätt dyrt om man ska beställa mat från stockholm

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
21 september 2009 kl. 23:42
natsukashi Kille, 60 år

Veganbloggar är underbart, jag följer 6 st just nu och har bokmärken från minst 2 till med recept jag måste prova. :D

Korven var inte så köttig men jag är ingen erfaren seitanbakare så jag kanske gjorde några fel. <:

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 11:50
bertilabc 51 år

Ska testa att göra egna vegan"korvar" nu.

1 burk kikärtor
2 vitlöksklyftor
Lite finhackad lök
cayennepeppar
peppar
salt
chilipulver
grillkrydda

Mixa ner kikärtorna, med en stavmixer, i en liten skål. Blanda i alla andra ingredienser.
Tillsätt lite vetemjöl så degen får en fastare form.
Skopa ut två stora bollar från degen på en tallrik och fördela dom på två stora platsbitar som du sedan virar ihop så du får en fin form på korven.
Ta bort plasten och in i ugnen på 175 grader.

Ingen aning hur länge dom ska vara inne, ska testa mig fram.
Efter dom varit i ugnen ska jag steka dom och äta med korvbröd och lite härlig salsa.

Uppdaterar med hur det smakade!

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 12:50
bertilabc 51 år

Update: Gjorde för stora "korvar" så de fick inte plats i bröden. De höll inte heller ihop särskilt bra när man skulle steka dom.
Helt okej smak men jag rekommenderar inte någon att göra det haha

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 13:04
natsukashi Kille, 60 år

Du skulle gjort aliminiumfoliepaket av dem och gräddat dem i aliminiumfoliet i ca en timma i ugnen. Det var iafl så för mina seitankorvar och de håller ihop bra. <:

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 13:05
bertilabc 51 år

natsukashi: Funderade på det men jag sket i det :(
Gjorde du seitanet från grunden genom att tvätta och hålla på eller köpte du glutenmjöl?

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 13:06
natsukashi Kille, 60 år

Jag köpte glutenmjöl, latmask nr 1 är jag. <:
Se till att det står mjölkfritt på det, hittade många mjölmixar som var laktosfria men som innehöll skummad mjölk och saker. :c

bertilabc 51 år

3 126 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 13:08
bertilabc 51 år

Natsukashi: Vad kostar en påse glutenmjöl?
Vill inte köpa glutenmjöl om det är för himla dyrt när man kan göra eget jättebilligt

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
22 september 2009 kl. 13:26
natsukashi Kille, 60 år

Citat från cutiemcdeck


Natsukashi: Vad kostar en påse glutenmjöl?
Vill inte köpa glutenmjöl om det är för himla dyrt när man kan göra eget jättebilligt


Det är faktiskt jättedyrt, ett halvt kilo kostade ca 32kr här. Jag glömde kolla kvittot på 1kilosförpackningen. (pappa betalar <:)

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
26 september 2009 kl. 21:21
melilot Tjej, 31 år

Konsistensen på seitan blir så jäkla äcklig, och det smakar ju bara som man kryddar det.
Samt att det inte ens innehåller något nyttigt. Ser ingen anledning i att äta det.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet