FikonSpiks bloggKille, 28 år. Bor i Uppsala, Uppsala län. Är offline och var senast aktiv: Idag 13:24

FikonSpik

Senaste inläggen

Blir väl buss ett tag till
9 februari kl. 20:13
Rop i natten
11 januari kl. 20:55
Smörja ögonlocken
10 december 2019 kl. 23:37
Så jävla grått
27 november 2019 kl. 19:50
En instrumentares dikt
13 november 2019 kl. 21:54
Sick skids!
12 september 2019 kl. 22:08
Undergångens Arvtagare - En tillbakablick
7 september 2019 kl. 21:15
Suset från en ensam bil
3 september 2019 kl. 22:57
Det här var ju tråkigt
19 augusti 2019 kl. 22:12
Buhu
2 juni 2019 kl. 03:06
Visa alla

Fakta

Riktigt namn: Oscar Civilstatus: Singel
Läggning: Straight
Intresse: MSN
Bor: Själv
Politik: Vänster
Dricker: Vatten
Musikstil: Allt
Klädstil: Vanlig
Medlem sedan: 2008-10-16

Undergångens Arvtagare - En tillbakablick

Året är 2009.
Det är oktober-höst, blåsigt och mörkt. I Allianshallens gamla lokaler i utkanten av Uppsala sitter några ungdomar från IT-Gymnasiet och diskuterar vilket spel man vill spela, i den nya skolföreningen för rollspel. Någon säger sig ha Eon hemma, så det kommer snabbt högt upp på listan. Ett annat spel som ligger bra till är det senaste spelet i Mutant-serien, Undergångens Arvtagare. Det är dock ingen som verkar ha de böckerna och förlaget som tryckte dem konkade 2008, så det läggs på is tills vidare.

Det här skulle komma att bli min i särklass mest formativa upplevelse i mitt liv. Så många jag känner idag har jag träffat eller behållit kontakt med genom rollspelens otroliga värld.

Men så. Det där Mutant. När vi tröttnat på att läsa regeltillägg till Eon var det ändå någon som hade lyckats ladda ner någons fult inskannade PDF-version av en mer eller mindre komplett regeluppsättning till Undergångens Arvtagare. Vid det här laget hade vi nog hunnit börja vårterminen, eller rentav år tre, och vi hade flyttat från skolan till nykterhetsförbundets centralt belägna källarlokaler. Vi var visserligen tvungna att gå med i någon av förbundets lokala föreningar, men sen fick vi använda lokalerna fritt och gratis hur länge vi ville om nätterna. Det var en oerhört fin tid.

Nu är det 2019 och Fria Ligan, som köpt licensrättigheterna till Mutant av Järnringen, författarna och utgivarna till Undergångens Arvtagare, har nu beslutat att försöka trycka en nyutgåva av det gamla spelet genom en kickstarter. Kampanjen blev förstås jättelyckad, eftersom detta spel fattats den svenska scenen sedan samma dag som förlaget lades ner.

Detta glädjebesked till trots känner jag snarare ett stort vemod än glädje. För även om böckerna börjar tryckas igen och spelet blir tillgängligt så kommer jag inte bli 18 år och för första gången spela igenom de långa kampanjerna. Klockan kommer inte vara tre på morgonen en onsdag, när vi till slut skiljs åt och vi står och väntar på nattbussarna.

Vi har gått vidare till andra saker och livet kommer ivägen. Allt vi har är minnena av alla äventyr, all spänning och alla omöjliga segrar och klavertramp.


Logga in för att kommentera