Vegetarisk och Vegansk kost
okej för att vara seriös: vad innebär "ensidigt"?
Citat från Pudge:
Citat från TEMPERTANTRUM:
Citat från nelo:
Citat från Pudge:
Citat från TEMPERTANTRUM:
Vegetarian igen.
Jag gjorde mamma vegetarian för några år sen och sedan dess har jag liksom varit on och off vegetarian.
Min mamma gjorde det mest innan för min syster.
Men nu när det bara är jag o mamma och vi funderade på att bli köttätare pga billigare, så köpte mamam en påse kyckling, men vi har inte rört det än..
Jag antar att det bara blivit så.
Jag fiser mer men min avföring är bättre.
Idag åt vi broccolibiffar och grönkålsbites, med rostade rotsaker i ugn. Sötpotatis, potatis, morötter, gullök. Med creme fraishesås
Jag har upplevt att det är billigare att slopa kött helt. När jag levde på 500 kronor mat, kläder and so on i månaden kom inte kött ens på tal, bönor, linser med mera är väl generellt billigare?
beror väl på vad man äter, äter man relativt nyttigt wholefoods och sånt är det ju billigt men annars så pallar typ ingen leva på billig vegansk mat (bönor, linser osv) som du antagligen får som svar
jag har varit vegan ett tag nu och har aldrig ätit oumph, är deras kebab god eller?:)
Jag vet inte vad som menas med wholefood.
Jag har aldrig fått linser att smaka som jag gillar.
https://en.wikipedia.org/wiki/Whole_food
Pallar inte läsa, tbh, menar ni rawfood? Typ?
Citat från Hundratio:
Jag brukar köra tofu istället för veganska "kött" produkter när jag vill spara pengar. Men också för jag älskar tofu
Jag tycker det är en jättemärklig konsistens på det, men smaken e som röveen-klöven ^-^
^
Usch, det låter fan inte bra.
Jag hade en sockerfri månad, efter det är jag sällan sugen på socker.
låter som ett recept för bristsjukdomar men multivitamin är väl som bromsmedicin antar jag, står ju på förpackningen att d inte kan ersätta en varierad kost. sen har jag för mig att olika blodgrupper har olika lätt att göra nytta med näringsämnen, så vissa har det enklare än andra. mer än så vet jag inte om det dock. kolla dina blodvärden så får du veta :0
ta en matsked KS om morgonen vettja
Citat från nelo:
hahah men jag mår braaa? :(
bristsjukdomar e en smygare som fisen i hissen, å alla bristsjukdomar gör inte att du mår fysiskt dåligt nödvändigtvis. väldigt många (typ alla) har magnesiumbrist utan att fatta det för d gör mest att deras liv e slightly worse att leva (trötthet, depression, muskel- å ledsmärtor all that jazz) tex. obs jag minns inte exakta symptomen på magnesiumbrist men d nåt sånt
Citat från nelo:
hahah men jag mår braaa? :(
Då är det lugnt, bara fortsätt leva på frukost-mat och godis, få följdsjukdomar.
Du mår ju bra, så :)
ser ju mer ut som klyftpotatis men spelar väl ingen roll heller
Citat från tysth:
Det viktigaste när man lagar tofu är att pressa ut allt vatten från den innan! Även om man ska marinera så är det bästa att pressa den innan!
Eftersom den har så mycket vätska så kan det vara svårt att få den mer smaksatt när man steker och kryddar, så då gäller det bara att krydda extra och lite oftare
Mvh tofu_lover_92
hade ingen aning?????????? har bara skurit upp den och tillagat den så??? hur pressar jag den?
Citat från tysth:
hade ingen aning?????????? har bara skurit upp den och tillagat den så??? hur pressar jag den?
Jag brukar vira in den i en liten handduk, typ en kökshandduk fast måste vara lite mer tjock i tyget (det kan bli väldigt mycket vatten så kan eventuellt behöva 2) sen lägger man något tungt över som har en jämn yta. Tex en stekpanna. Det ska helst vara något som är tungt men som inte krossar då du vill få ur vätskan och inte förstöra tofun. Tofun kommer skifta så saker kan lätt falla så var försiktigt att inte ha något ömtåligt brevid eller som tyngd (har haft sönder skålar ovh böket själv haha) om man inte orkar göra allt det här så kan man köpa en tofu press online också!
ey vad är er favotofu??? i need tips asså gillar inte naturell så mkt?? :(
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet