Vegetarisk och Vegansk kost
Fast både veganska och laktosfria ben and jerry är påg till Sverige *~*
Hej friends är dunderpank och tänkte slänga ihop en soppa, har lite blandade frysgrönsaker jag vill använda men har aldrig haft frysta i soppa förut... Är det bäst att tina dem först och sen ha i eller ska jag ba slänga i dem och låta dem värmas upp i soppan?
brukar bara slänga i allt i en kastrull och köra. brukar bli najs.
Coool! Uppdaterar senare om det blev delish
enda skillnaden är väl att de tillför mer vatten som frysta än tinade
Beror lite på hur du vill ha dom, är det typ haricot verts och så som du vill ha lite "knapriga" så släng i dom när det bara ska koka en minut till typ.
Söker man vegansk studentkost rekommenderar jag att steka nudlar med grönsaker, ta lite av de grönsaker du har hemma, om det nu så är eldorados frysta grönsaker. Tillsatt sedan lite vatten i stekpannan och lägg i en grönsaks eller svampbuljong om du har haft i svamp. Krydda med vitlök, chili, salt, timjan, och det du känner för.
Helt enkelt en tråkig vegansk studentmiddag.
Hej. Jag är ny men har kollat då och då i tråden. :)
Imorgon ska jag kolla i en butik som ska ha jättebillig jackfrukt. Jag har aldrig ätit det men gott ska det vara. Hittar jag affären och varorna så ska jag googla något recept, gärna ett enkelt.
Citat från Bananmos:
Hej. Jag är ny men har kollat då och då i tråden. :)
Imorgon ska jag kolla i en butik som ska ha jättebillig jackfrukt. Jag har aldrig ätit det men gott ska det vara. Hittar jag affären och varorna så ska jag googla något recept, gärna ett enkelt.
mogen eller omogen jackfrukt?
Detta har säkerts tagits upp 1000 gånger men whatevz,
fellow studenter/folk med låg inkomsttttttttttttttttt
Vad lagar ni för matlådor?
Jag vill ha tips på bra vegansk krubb som är :
1. Lätt att laga (eller "snabbt")
2. Billigt
3. Mycket (dvs räcker till många matlådor)
4. Inte innehåller gluten lol skoja
Chili sin Carne
Svampgryta med ris/diverse gryn
Linsfärssås
Currygryta
Bönbiffar med bulgursallad
Citat från Bananmos:
Citat från tysht:
mogen eller omogen jackfrukt?
Det ska vara som http://www.amazon.com/Aroy-D-Young-Green-Jackfruit-Brine/dp/B005QBCT4S. Jag ska kolla imorgon efter jobbet. Idag var det stängt.
omogen alltså! funkar bra till chiligrytor och pulled jackfruit/fooled pork.
När jag gjorde fooled pork tyckte jag att det fortfarande var lite sött och något fruktigt, vad gjorde jag för fel?
Tänker att jag kanske skulle steka jackfruiten lite hårdare och få ut mer vätska, kanske~?
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet