Vegetarisk och Vegansk kost
riv ner i creme fraiche/iMat fraiche, salta peppra!! yummy sauce
Är ju inte egeentligen varken veganskt eller vegetariskt i den egentliga bemärkelsen, men lakto-ovo-vegetariskt iaf!
Svettade lök och vitlök i smör, slängde efter ett tag i lite paprikabitar och blomkål så det fick steka till sig lite. Sen slängde jag på liite socker och lite citronjuice, och dumpade ett halvt paket krossade tomater över skiten + en halv deciliter vatten eller nåt + den lilla créme fraichen vi hade kvar, typ en matsked eller två. Sen ba örtsalt, svartpeppar, wok-krydda, lite soja, lite ketchup, och så ett halvt paket sköljda vita bönor! Till sist petade jag upp en liten grop i sörjan och kläckte ner ett ägg :)) La sen på lock och lät det puttra pyttelite på lägsta värmen i typ 10-15 minuter tills ägget hade stelnat.
ET VOILÀ! Kallar det Shakshuka á la Lina, svinenkelt och blev najs som attans!
anmäld bcuz ägg
Det är så strikt här i tråden alltså? Visste ej om lakto-ovo-vegetariskt var förbjudet eller inte och hittade ingen info om det i förstaposten, och i och med att tråden ändå heter vegansk OCH vegetarisk kost så tänkte jag att det var okej. Men kan ta bort annars!
Haha nej jag skojade det är lugnt för mig
Anmäld för skämt om anmälan på felaktig grund
Ont så igår såg jag någon youtube-video där Jamie oliver gjorde "perfect roasted potato" och FAKK me de var perfekta... Kommer aldrig tillaga potatis på annat vis igen
Gjorde fyllda tomater och paprikor i ugnen idag, åhhh <3
Matkoma
5 stora tomater (finns ju typ inga stora tomater i sverige..)
5 gröna paprikor
2 gula lökar
1 msk torkad mynta
2,5 dl olivolja
2,5 dl ris
vatten
salt, peppar
Skör ett lock av tomaterna och paprikorna som du sparar. Kärna ur och gröp tomsterba & paprikorna spara innanmätet frpn tomaterna.
Värm 2 dl olivolja i en stekpanna och fräs hackad lök, lägg i riset, rör om och låt koka några minuter. Tillsätt tomatköttet som finhackats, 1,5 dl vatten, mynta, salt och peppar. Låt blandningen koka under lock ca 15 minuter, tills den myst ihop sig riktigt.
Fyll grönsakerna med blandningen och ställ dem i en smord ugnsfast form. Lägg på locken och häll lite olja på varje lock. Häll 1,5 dl vatten i formen. Baka i 175-200° ugn i tyo 30 - 40 minuter.
Brukar antingen äta som de är eller med tzatziki eller någon yoghurtklick till. Gott.
http://www.max.se/sv/Om-Max/Presscenter/Max-Green-familj-ar-har-Fem-nya-goda-och-klimatsmarta-vegoratter/
*HJÄRT-EMOJIS* Max är fan absolut minst sämst av alla köttdrivna företag!!!
fakk den veganska låter ju dönice, förvänta mig inte oumph
70 spänn för ett mål är ju inte överdrivet dyrt heller.
aaaahhHHHHH HALLOUMIBURGARE YES
Hett tips till er som vill ha haloumiburgaren fast så som den borde vara! Vi har en skitgod delidressing som är gjord på kesella och persilja osv som smakar lite som röror man får på libanesiska hak, kör den istället för mayo och relish, byt brödet till råg eller gi-brödet som slår briochebrödet med hästlängder!!! mvh jobbar på max och kan alla lifehacks som är möjliga på max..
Um.. Får man fråga här vad den egentliga skillnaden mellan vegetarian och vegan är, eller är det fel tråd?
För min del verkar Google och människor säga olika saker hela tiden. Först hittade jag att veganer inte äter någonting alls som kommer från djur, alltså inte kött men inte heller mjölkprodukter, ägg, honung etc. vilket makes sense, och att en vegetarian inte äter kött, men kan äta ägg och mjölkprodukter.
Men det verkar ju vara fel information, eftersom jag hör/ser att det är lakto-ovo-vegetarianer som äter ägg och mjölkprodukter.
Så.. vad är det för skillnad på en vegetarian (utan lakto-ovo- prefix) och en vegan?
Har problem att fastställa vad benämningen är på det jag äter.. Hahah.
Den egentliga defenitionen på en vegetarian (ej lakto-ovo) är väl densamma som en vegan när det kommer till maten vad jag förstått. Skillnaden är att en vegan inte använder några animaliska produkter öht. Så ingen ull, skinn eller annat där djurdelar finns med i processen.
Kan ha fel tho så rätta mig gärna om jag har fel, någon.
Bästa tacon:
Fräs ris i en stekpanna med lite olja, tillsätt vatten, en grönsaksbuljongtärning och låt riset koka.
Då riset har kokat klart och allt vattnen har avdunstat tillsätt fin hakad chili och svarta bönor (ifall du har en öl i handen kan du gärna skvätta ner lite i stekpannan) Ha plattan på låg/medel temperatur, stek tills bönnorna blivit varma.
Tillbehör:
Pico de gallo (salsa):
Fin hacka en låda körsbärstomater, en schalottenlök alt gullök och valfri mängd koriander, chilifrukt, strö över limejuice och salt i en skål.
Guacamole:
http://www.recept.nu/sara-begner/saser-och-marinader/gronsaker--potatis-och-andra-rotfrukter/guacamole/
Serveras med nachos eller tortillabröd, typ 10/10
Citat från ambedo:
Den egentliga defenitionen på en vegetarian (ej lakto-ovo) är väl densamma som en vegan när det kommer till maten vad jag förstått. Skillnaden är att en vegan inte använder några animaliska produkter öht. Så ingen ull, skinn eller annat där djurdelar finns med i processen.
Kan ha fel tho så rätta mig gärna om jag har fel, någon.
Helt rätt. Eller kort och gott: Vegetarian = animaliefri diet, vegan = animaliefritt liv.
Vegetarian har ju tyvärr dock gått och blivit detsamma som slakto-ovo i folkmun, så det är klart att folk blir förvirrade, speciellt när inte ens producenter håller reda på att de inte får märka något som vegetariskt om det innehåller animalier.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet