Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
hector 32 år

1 565 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:02
hector 32 år

Om jordnötssmör är det enda du hade tänkt äta den dagen... I guess?
Det mesta innehåller protein, så du överreagerar lite.

OddSloth 39 år

3 173 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:03
OddSloth 39 år

Mitt tidigare inlägg var hypotetiskt och relaterat till det jag fick till svar, jag är väl medveten om att det finns andra alternativ.
Om du har koll på något av dessa så är du välkommen att dela med dig.

hector 32 år

1 565 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:08
hector 32 år

Spaghetti 12g/100g
Diverse substitut brukar ligga på 25g+, men jag äter nästan aldrig sådant eftersom jag försöker hålla nere proteinintaget.

alve 31 år

4 960 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:12
alve 31 år

testa sojafärs, om du kryddar det och blandar ut det med krossade tomater så märker man knappt någon skillnad mellan färserna. ircc så innehåller sojafärs mer protte än vanlig blandfärs.

OddSloth 39 år

3 173 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:15
OddSloth 39 år

Det tål att testas.

hector 32 år

1 565 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:16
hector 32 år

Anammas färs är 55kr~/kg @ Willy:s vad jag vet, den godaste färsen enligt mig!

EvenFlow Kille, 38 år

701 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:26
EvenFlow Kille, 38 år

Citat från halen


Citat från epilepsikurt

Äter kött för att jag är ondskefull helt enkelt. Vill orsaka lidande och smärta och förstöra miljön samt mig själv.

detta är väl egentligen det enda "rätta" svaret till varför någon väljer att äta kött :)


o denna kommentaren är väl den mest vettiga förklaringen till varför vegetarianer är så hatade av de flesta :)

effektivt och bra sätt att sprida era värderingar, era respektlösa fuckers

alve 31 år

4 960 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:27
alve 31 år

Tofu funkar ju med, smakar inte heller särskilt mycket utan beror väldigt mycket på tillagning/kryddning. Passar väldigt bra som köttsubstitut i många maträtter, verkar skilja väldigt mycket mellan olika sorter men mellan 8%-45% protein.

Min morsa brukar käka halloumiost(jag tycker konsistensen är avskyvärd men men) som innehåller ca 20% protein.

reflektor Tjej, 28 år

100 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:46
reflektor Tjej, 28 år

Citat från EvenFlow


Citat från halen

Citat från epilepsikurt

Äter kött för att jag är ondskefull helt enkelt. Vill orsaka lidande och smärta och förstöra miljön samt mig själv.

detta är väl egentligen det enda "rätta" svaret till varför någon väljer att äta kött :)

o denna kommentaren är väl den mest vettiga förklaringen till varför vegetarianer är så hatade av de flesta :)

effektivt och bra sätt att sprida era värderingar, era respektlösa fuckers


alltså jag förstår att folk äter kött av andra anledningar och alla köttätare är inte onda. men när man äter kött så orsakar man ju faktiskt lidande för djur, människor och miljön, det går inte att komma ifrån. och om man är medveten om detta och ändå äter kött tycker jag att man är både korkad och egoistisk.

Christopher Kille, 35 år

2 534 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 18:50
Christopher Kille, 35 år

Citat från halen



alltså jag förstår att folk äter kött av andra anledningar och alla köttätare är inte onda. men när man äter kött så orsakar man ju faktiskt lidande för djur, människor och miljön, det går inte att komma ifrån. och om man är medveten om detta och ändå äter kött tycker jag att man är både korkad och egoistisk.[/i]

Jag tycker det handlar mycket mer om vad man själv är villig att ge upp för de saker du nämner, alla värderar olika.
Vissa odlar all sin mat hemma för sig själv, åker aldrig bil, köper aldrig något som är tillverkat av de med dålig lön, från fabriker med något sorts utsläpp alls, som är tillverkat av saker som utvinns från miljön och inte kan ersättas osv.
Det är svårt i vårt västerländska samhälle att leva helt utan avtryck, att sitta och förkasta människor för att de inte gör lika mycket som en själv, när man inte verkligen gör allt som är fysiskt möjligt, tycker jag är lite hycklande.

reflektor Tjej, 28 år

100 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 19:01
reflektor Tjej, 28 år

Citat från Christopher


Citat från halen


alltså jag förstår att folk äter kött av andra anledningar och alla köttätare är inte onda. men när man äter kött så orsakar man ju faktiskt lidande för djur, människor och miljön, det går inte att komma ifrån. och om man är medveten om detta och ändå äter kött tycker jag att man är både korkad och egoistisk.

Jag tycker det handlar mycket mer om vad man själv är villig att ge upp för de saker du nämner, alla värderar olika.
Vissa odlar all sin mat hemma för sig själv, åker aldrig bil, köper aldrig något som är tillverkat av de med dålig lön, från fabriker med något sorts utsläpp alls, som är tillverkat av saker som utvinns från miljön och inte kan ersättas osv.
Det är svårt i vårt västerländska samhälle att leva helt utan avtryck, att sitta och förkasta människor för att de inte gör lika mycket som en själv, när man inte verkligen gör allt som är fysiskt möjligt, tycker jag är lite hycklande.


förstår vad du menar, och nej alla kan inte göra allt, men alla borde göra något och att avstå från kött är inte speciellt svårt. ta det från mig som brukade ÄLSKA kött, alla mina favoriträtter innehöll kött, nu har jag varit utan i ett halvår och det går hur bra som helst. alla borde hjälpas åt för att skapa en bättre värld och att sluta äta kött är både ett enkelt och stort steg i rätt riktning. men sen finns det ju dom som skiter fullständigt i att kött massproduceras och att djur plågas varenda dag, och dom är väl antagligen rätt svåra att övertala..

Frontosa Kille, 35 år

6 626 forumsinlägg

Skrivet:
16 december 2013 kl. 21:42
Frontosa Kille, 35 år

Citat från Eotena


Mer protein innebär inte att kroppen använder sig av det då överskottet kissas ut.

Wth. Det här stämmer inte alls, vad pratar du om? Proteiner bryts främst ned i tarmkanalen, till aminosyror, som tas upp genom tarmväggen. Om de inte lagras i musklerna (överskott) så används de till energi eller fettlagring.


Citat från Eotena

Om vi säger såhär...
Mitt jordnötssmör som endast består av rostade jordnötter har 31g protein per 100g. Kyckling ska ha cirka 26g per 100g. Tonfisk består av ungefär 27g per 100g.


Det blir alltid ett svinn på nötter då kroppen inte kan ta upp allt protein från dem, så du får knappast ut 30g+ protein från 100g nötter, no way. Dessutom är deras kaloriinnehåll allt för högt för att man ska kunna ersätta kött/fisk med nötter utan att lägga på sig massa kroppsfett.

hector 32 år

1 565 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 01:12
hector 32 år

Ja, protein triggar fettlagring, eller snarare animaliskt protein triggar "Insulin-like Growth Factor-1"... som triggar fettlagring, och eftersom jag inte vill bulka upp av att träna försöker jag undvika att äta för mycket.
Ett problem med IGF-1 är förknippningen med att potentiellt utveckla tumörer i kroppen istället.
Däremot funkar IGF (inte IGF-1) också för att bulka upp, utan detta problem.

Och som du säger, överskott hamnar inte i musklerna (ett överskott hamnar dock de flesta på med en normal kost), men när tarmen behöver bryta ned animaliskt protein tar levern stryk (pga. syrligheten i animaliskt protein).
Plantor är då en bättre källa eftersom de, i alla fall för det mesta, är basiska.

http://nutritionfacts.org/video/protein-intake-and-igf-1-production/
http://nutritionfacts.org/video/how-plant-based-to-lower-igf-1/
http://nutritionfacts.org/video/plant-protein-preferable/
http://nutritionfacts.org/video/changing-protein-recommendations/
Finns manus för dessa om du klickar "transcript" och inte orkar se på videon!
Gillar denna källan just pga. att den är oberoende.

Kalorier är inget jag bryr mig om, äter mellan 3000-4000 om dagen.
Men lär inte kött innehålla mer fett per 100g än nötter? (Äter inte mer än 20-30g fett om dagen personligen, så jag skulle inte äta nötter själv) Och i form av mättade av fetter... kolesterol... dylikt?
Jag kanske har fel, men du skulle kunna kolla olika sakers fettvärden på www.wolframalpha.com annars och jämföra.

Frontosa Kille, 35 år

6 626 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 01:22
Frontosa Kille, 35 år

Det var ett långt hopp från att inte veta var överskottsprotein tar vägen.

Kaloriöverskott leder till fettlagring. Det är samma anledning som till att man inte kan spara pengar på banken om man inte får mer lön än vad hyran kostar. Att säga att en viss diet av x eller y skapar fettlagring är felaktigt.

Med ett så högt kaloriintag lär du fetta på dig ganska rejält, så länge du inte tränar hårt som fan eller väger väldigt mycket.

Jordnötter är ca 50 % fett, 30 % protein, 10 % kolhydrater (resten är fibrer, vatten och lite annat smått och gott). Vanlig nötfärs i butik har mellan 10 och 20 %, så nope! Men nötternas fett är förstås nyttigt.

hector 32 år

1 565 forumsinlägg

Skrivet:
17 december 2013 kl. 01:35
hector 32 år

Citat från Frontosa


Det var ett långt hopp från att inte veta var överskottsprotein tar vägen.

Kaloriöverskott leder till fettlagring. Det är samma anledning som till att man inte kan spara pengar på banken om man inte får mer lön än vad hyran kostar. Att säga att en viss diet av x eller y skapar fettlagring är felaktigt.

Med ett så högt kaloriintag lär du fetta på dig ganska rejält, så länge du inte tränar hårt som fan eller väger väldigt mycket.

Jordnötter är ca 50 % fett, 30 % protein, 10 % kolhydrater (resten är fibrer, vatten och lite annat smått och gott). Vanlig nötfärs i butik har mellan 10 och 20 %, så nope! Men nötternas fett är förstås nyttigt.


Fettar inte på mig eftersom 80% till 90% av det jag äter är kolhydrater, som tur är.

Och jämförelserna skulle ske med länkar, pls. Gav dig till och med ett lätt sätt att göra det på medans jag halvsover. :(


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet