Varför äta kött?
Citat från ErikSchwartz
Samma här, min mor försöker utesluta alla matvaror som innehåller E-ämnen (även fast jag har sagt det till henne att E-betäckningar enbart är ett register över mattillsatser och att alla dessa inte är skadliga).
Självklart finns det ett intresse, men jag skulle vilja säga att detta intresse inte är tillräckligt för att förändra svenska matvanor såvida inte detta intresse infinner sig i matproducenternas huvudkontor.
Tids nog! Man kan åtminstone försöka få folk att tänka om, jag har ännu hopp på denna fronten i alla fall (trots att det kommer ta väldigt många år)!
Möjligtvis om en "trendig" diet skulle slå igenom stort nog. c:
Citat från Eotena
Tids nog! Man kan åtminstone försöka få folk att tänka om, jag har ännu hopp på denna fronten i alla fall (trots att det kommer ta väldigt många år)!
Möjligtvis om en "trendig" diet skulle slå igenom stort nog. c:
Det skulle definitivt vara en lösning, att det skulle bli riktigt coolt att äta vegetariskt och att det skulle öppnas restaurangkedjor som enbart fokuserade på en sådan kost.
Vilka vegetabiliska växter innehåller mest proteiner?
Är det bönor, linser och annat som jag inte klarar av så håller jag mig till att äta animaliska djur.
Du skulle nog få i dig tillräckligt med protein genom att bara utesluta köttet helt faktiskt.
Mer protein innebär inte att kroppen använder sig av det då överskottet kissas ut.
vegetabiliska växter och animaliska djur
Finns substitut för kött/fågel som kanske skulle falla dig i smaken utan att förändra hur din måltid ser ut på tallriken!
(och de är gjorda på sojabönor, men smakar inte precis som bönor för det)
Annars skulle jag nog satsa på nötter. Nötter har så djävulskt mycket protein.
Citat från McC4rthy
Mest och mest. En korv med tex. 20% köttinnehåll (varav en stor del av det där "köttet" är fett och vatten) har en förbannat låg proteinhalt.
Baljväxter är rika på proteiner, ja, men det betyder inte att de bara finns i just baljväxter. Det finns gott om protein i växter, så någon brist av det skulle endast ske om du åt en slags grönsak hela tiden ungefär...
Så länge man täcker det minimala RDI:t för kalorier (dvs. 2000-2500) har man fått i sig tillräckligt med protein på växter/frukt.
Ät ett halvt kilo pasta och du har redan täckt 70-100% av maximalt rekommenderat dagligt intag för en dag, beroende på vad du väger.
Jag är ju inte så dum att jag tror att jag ska få en proteinrik kost av att äta korv med bröd.
Tonfisk, kvarg och kyckling är mina val när jag vill få i mig proteiner.
Edit:
Jag har inte frågat något om RDI, så det känns som att jag får omformulera frågan.
Vilka vegetariska produkter äter man om man vill få i sig mycket proteiner (t ex vid muskelbyggande)?
Om vi säger såhär...
Mitt jordnötssmör som endast består av rostade jordnötter har 31g protein per 100g. Kyckling ska ha cirka 26g per 100g. Tonfisk består av ungefär 27g per 100g.
Får min statistik från [url]wolframalpha.com[/url]
Citat från epilepsikurt
Äter kött för att jag är ondskefull helt enkelt. Vill orsaka lidande och smärta och förstöra miljön samt mig själv.
detta är väl egentligen det enda "rätta" svaret till varför någon väljer att äta kött :)
Så då måste jag alltså slafsa i mig 300-400 g jordnötssmör om dagen för att få det protein jag behöver om jag skulle börja träna intensivt. Det känns ju inte särskilt lockande.
Ja, det är ju faktiskt så att det enda vegetariska som innehåller protein är just jordnötssmör.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet