Varför äta kött?
Spelar ju ingen roll om du äter kolhydrater, fett eller protein. Ifall du får i dig mer kalorier än vad du gör av med bildas fett.
EDIT: för jag har så lite att göra :(
http://www.wolframalpha.com/input/?i=beef+100g
http://www.wolframalpha.com/input/?i=peanut+100g
Citat från jonathansvanberg
Spelar ju ingen roll om du äter kolhydrater, fett eller protein. Ifall du får i dig mer kalorier än vad du gör av med bildas fett.
EDIT: för jag har så lite att göra :(
http://www.wolframalpha.com/input/?i=beef+100g
http://www.wolframalpha.com/input/?i=peanut+100g
Det är rätt coolt faktiskt att kolhydrater inte fungerar på det sättet!
Har istället sjukt mycket energi och en övertaggad inställning till allt. :D
Ja, nötkött verkar inte innehålla så mycket fett per 100g faktiskt!
Men mina jordnötter innehöll 31g protein (4g mer än vad som angavs på wolfram) och 41g fett (6g mindre). Så en sked jordnötssmör kör jag vissa dagar då jag försökt spara pengar och inte kunnat äta tillräckligt med fett (utan att få i mig annan skit då). ):
Hur fungerar kolhydrater då? Det är ju svårare för kroppen att lagra kolhydrater som fett och det är den gruppen som används som energi först, men äter man 4000 kalorier varav 3500 kolhydrater och bara gör av med 2000 kalorier om dagen så blir ju inte kolhydraterna magiskt något annat. Eller? Har jag missuppfattat något :(
Nej, generellt så är väl kött rätt snålt på fett. Erbjuder ju rätt bra protein/kalori.
Hur mycket är det på en sked då? Känns inte som att man skulle få i sig så mycket.
Citat från Eotena
Det är rätt coolt faktiskt att kolhydrater inte fungerar på det sättet!
Har istället sjukt mycket energi och en övertaggad inställning till allt. :D
Nej, din kropp fungerar som alla andras, precis som jonathansvanberg skriver; äter du mer kalorier än vad du gör av med så lagrar kroppen överskottet i form av kroppsfett. Enkel termodynamik: energi in vs energi ut. En kalori från pasta är precis likadan som en kalori från sallad.
Allt annat är myter/ignorans.
Citat från jonathansvanberg
men äter man 4000 kalorier varav 3500 kolhydrater och bara gör av med 2000 kalorier om dagen så blir ju inte kolhydraterna magiskt något annat. Eller? Har jag missuppfattat något :(
Kolhydrater är ett näringsämne; kalorier är ett mått på energi!
Måtten lyder ca:
- 4 kalorier per gram kolhydrat
- 4 kalorier per gram protein
- 9 kalorier per gram fett
3500 kolhydrater är alltså 14000 kalorier.
När man tränar ska man ligga på kroppsvikt x2 /10 i protein alltså 2 gram protein per kg kroppsvikt.
Jag som väger cirka 72 kg ska isfl ha i mig 144 gram protein varje dag. Det är sjukt lätt att få i sig detta om du käkar massa mat problemet är att det är lätt att man blir tjock istället och ska man deffa vill du ju inte bli tjock. Kolhydrater och fett är lurigt för båda två behöver kroppen för att du ska må bra, för lite så blir du deprimerad och trött men tar du för mycket så lägger sig det direkt som fett så länge du inte går ut och springer 1 mil efter varje macka (överdrivet men ändå).
Många gör felet att dom tänker på kalorier som ni säger och därför får i sig för lite proteiner och för mycket kolhydrater vilket i slutändan kommer göra dom tjocka ändå...
så länge du får i dig det antal kolhydrater du behöver varje dag kommer kroppen inte behöva använda dina muskler / överskottsprotein vilket är tur för om kroppen hade använt överskott av protein till energi hade våra levrar vart förstörda när vi va 30 ( om du käkar mycket protein då vill säga)
alltså jag som väger 72 ska få i mig 144 gram protein varje dag ! dock kan jag käka 200 gram om jag vill utan att jag kommer må dåligt av det för extra protein skiter kroppen bara ut så länge du får i dig dina kolhydrater :)
Gött att käka kött då med tanke på att det innehåller mycket fint som kroppen behöver och det blir mycket svårare att hamna på överskott i energi varje dag om du bara käkar kött ist för ex bönor o pasta :)
over and out, blev sugen på mat nu
Citat från Frontosa
Citat från Eotena
Det är rätt coolt faktiskt att kolhydrater inte fungerar på det sättet!
Har istället sjukt mycket energi och en övertaggad inställning till allt. :D
Nej, din kropp fungerar som alla andras, precis som jonathansvanberg skriver; äter du mer kalorier än vad du gör av med så lagrar kroppen överskottet i form av kroppsfett. Enkel termodynamik: energi in vs energi ut. En kalori från pasta är precis likadan som en kalori från sallad.
Allt annat är myter/ignorans.
Finns djävligt mycket myter kring kolhydrater nuförtiden.
But it's working for me. :)
Kommer ju inte bygga muskler om jag inte tränar dock, så det är självklart också en del av planen!
Don't want to be skinny fat.
Trodde man blev fet av kolhydrater???? vad händer
Vad vill du säga med videon? Det där är saker man egentligen inte behöver känna till, bara man har vett nog att hålla en bra kost. Det är typiskt att folk stirrar sig blinda på sån information, speciellt PTs, för att sedan i slutändan ändå inte förstå helheten/missa det essentiella.
Det är alltid kalorier som avgör om kroppen lagrar fett eller inte. Kalorier är energin och energin lagras i form av fett, som sagt. Får kroppen inte tillräckligt med energi till alla dess funktioner och aktiviteter, finns det naturligtvis inget över att spara, och kroppens fettreserver används för att täcka underskottet.
Citat från Jessepinksimon
När man tränar ska man ligga på kroppsvikt x2 /10 i protein alltså 2 gram protein per kg kroppsvikt.
Minst! 2-3g for max gainz.
>Glucose promotes its own oxidation
Läste du inte vad som stod i studien? :x
Som killen förklarade det:
"The more you eat carbohydrates, the more glucose is oxidized or is used."
"It is extremely hard to get fat on carbohydrates, even in a calorie surplus."
Killen käkar 5000-7000kcal om dagen när han är aktiv, och hans kost består av 90% kolhydrater (frukt för det mesta och stärkelser annars).
"Men han tränar ju"
Han berättar i videon att många i hans sport (som han tävlar i som en hobby) har problem med sin vikt och de tränar mer än vad han gör.
Vilken studie? Du postar en massa länkar jag inte orkar läsa.
Den har i alla fall fel, har fel ståndpunkter eller är på något sätt ej relevant i en normal situation. Ja, jag kan skriva det utan att riskera att få äta upp mina ord. Man kan inte, under normala omständigheter, stoppa i sig ett enormt överskott i kalorier utan att lägga på sig fett, oavsett källa. (Med den logiken kan man ha en kost på godis, flingor och annan skitmat utan att bli fet.)
Citat från Frontosa
Vilken studie? Du postar en massa länkar jag inte orkar läsa.
Den har i alla fall fel, har fel ståndpunkter eller är på något sätt ej relevant i en normal situation. Ja, jag kan skriva det utan att riskera att få äta upp mina ord. Man kan inte, under normala omständigheter, stoppa i sig ett enormt överskott i kalorier utan att lägga på sig fett, oavsett källa. (Med den logiken kan man ha en kost på godis, flingor och annan skitmat utan att bli fet.)
godis och flingor är la inte frukt
Hallå grappar och töser, sluta upp med bråket. Det är galet onödigt. Tror det är safe to say att vi alla är olika vad det gäller vad vi klarar av att trycka i oss. Till viss del är vi likadana, men att en kan trycka i sig kolhydrater utan att bli tjock gör inte honom till omöjlig, precis som att det inte betyder att det är världsfakta.
Citat från Frontosa
Citat från Cyan
godis och flingor är la inte frukt
Det är kolhydrater (socker/fruktsocker).
Mat består tyvärr av mer än bara ett ämne. Man får tänka på dem som ett paket.
Vilket också är anledningen till att jag antagligen aldrig kommer kunna förespråka kött ut ett näringsperspektiv.
Du missade delen där jag fördjupade mig och nämnde dem som "frukt och stärkelser" istället.
Cyan missade inte detta.
Fick precis veta detta "tarminnehållet läcker många gånger ut över köttet i slakterierna så att det kontamineras."
EW.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet