Varför äta kött?
Citat från Sacrifize
iTranscend: Jag är ganska öppen faktiskt när det kommer till recept. Men bara för att göra det hela klart här: När du syftar på icke-animaliskt så är det exklusive havsföda då eller?
Även om jag är ganska öppen så vore det fint att prova något som inte har nån geografisk utgångspunkt. Men något som är typ.. vegetarisk motsvarighet till grönpepparkyckling med ris (vilket för övrigt är jävligt nice, om du förmår dig att äta kött någon gång, prova det).
Med tanke på att det finns köttsubstitut (Soja för veganer, quorn för vegetarianer) för att kunna imitera i princip alla "köttformer" så finns det inga gränser egentligen.
Fast du kanske är inne på något mer pure veg, utan köttsubstitut?
Citat från Argh
Det där var ju också bara "Blabla det är dåligt.", inte varför det är dåligt.
Mina föräldrar har ätit LCHF i ja, två år kanske?
Dom har aldrig mått bättre, mamma har gått ned i vikt (pappa är underviktig), dom blir mätt fortare, slutat fisa och rapa haha.
Dom blir aldrig sötsugna och blodsockret håller sig på en mycket jämnare nivå. Jag ser inte att det här är farligt någonstans.
Dessutom får man äta kött med beasås och grädde och smör och grejer, heh. <3
De länkar ganska flitigt till studier, och för väldigt bra resonemang, så jag förstår inte riktigt hur du tänkte där? Skulle du kunna ge ett exempel på vad du menar?
Det kan jag förstå, LCHF är utan tvekan bättre än standardkoster. Men det är inte för att de innehåller mer fett och kött och mindre kolhydrater, det är för att man på LCHF oftast äter råvaror av högre kvalité, närmre sin naturliga form, och som därav är mer näringsrika. Man äter även mer grönsaker än genomsnittet, vilka utan tvekan är det mest näringsrika som finns. Vi vet även att det finns även stora hälsoproblem i att kombinera stora mängder fett med stora mängder kolhydrater vilket de flesta på en vanlig kost gör, därav kan jag förstå varför de upplever jämnare blodsocker. Man kan däremot vända på det hela, och dra ner på fettintaget, och på så sätt få stabilare blodsocker med. Jag äter upp till ett kilo kolhydrater varje dag, och begränsar mitt fettintag till under 10E%. Jag har trots min höga konsumtion av kolhydrater blodsockervärden på runt 5-7mmol/L efter måltider, och mitt blodsocker är faktiskt så stabilt att det inte ens ökar när jag äter längre, även om jag t.ex klämmer i mig 3kg apelsiner eller 15 bananer. Här har du förklaringen till det om du är intresserad:
http://physiologyonline.physiology.org/content/19/3/92.full
Citat från upptaget
nåt annat som är himla gott är gräddig broccoli och svamp/champinjon pasta .
Ord!
Även svampstuvning är omnomnom.
Citat från Anthon
Citat från Sacrifize
iTranscend: Jag är ganska öppen faktiskt när det kommer till recept. Men bara för att göra det hela klart här: När du syftar på icke-animaliskt så är det exklusive havsföda då eller?
Även om jag är ganska öppen så vore det fint att prova något som inte har nån geografisk utgångspunkt. Men något som är typ.. vegetarisk motsvarighet till grönpepparkyckling med ris (vilket för övrigt är jävligt nice, om du förmår dig att äta kött någon gång, prova det).
Med tanke på att det finns köttsubstitut (Soja för veganer, quorn för vegetarianer) för att kunna imitera i princip alla "köttformer" så finns det inga gränser egentligen.
Fast du kanske är inne på något mer pure veg, utan köttsubstitut?
Det jag har provat är köttsubstitut, vet inte hur det andra är men tyckte att det jag provade höll måttet för vad jag hade mer eller mindre förväntat mig.
quornfärs och lite sånt.
Citat från Sacrifize
iTranscend: Jag är ganska öppen faktiskt när det kommer till recept. Men bara för att göra det hela klart här: När du syftar på icke-animaliskt så är det exklusive havsföda då eller?
Även om jag är ganska öppen så vore det fint att prova något som inte har nån geografisk utgångspunkt. Men något som är typ.. vegetarisk motsvarighet till grönpepparkyckling med ris (vilket för övrigt är jävligt nice, om du förmår dig att äta kött någon gång, prova det).
Pastarätter, curryrätter osv tycker i alla fall jag är väldigt najs. Googla runt lite och se om du hittar något som lockar, eller kika in i "Vegetarisk mat" tråden :)
Citat från iTranscend
Citat från Sacrifize
iTranscend: Jag är ganska öppen faktiskt när det kommer till recept. Men bara för att göra det hela klart här: När du syftar på icke-animaliskt så är det exklusive havsföda då eller?
Även om jag är ganska öppen så vore det fint att prova något som inte har nån geografisk utgångspunkt. Men något som är typ.. vegetarisk motsvarighet till grönpepparkyckling med ris (vilket för övrigt är jävligt nice, om du förmår dig att äta kött någon gång, prova det).
Pastarätter, curryrätter osv tycker i alla fall jag är väldigt najs. Googla runt lite och se om du hittar något som lockar, eller kika in i "Vegetarisk mat" tråden :)
Will do hehe!
Citat från Sacrifize
Det jag har provat är köttsubstitut, vet inte hur det andra är men tyckte att det jag provade höll måttet för vad jag hade mer eller mindre förväntat mig.
quornfärs och lite sånt.
Haha :D
Kryddar man rätt så kan man knappt märka någon skillnad på quorn/sojafärs och vanlig blandfärs. Skitbra om man är veg och ska bjuda carniviorer på middag. Då slänger man bara ihop lite tacos med quorn/sojafärs.
Citat från iTranscend
They will never know! ;)
Haha, självfallet så låter jag dem veta vad de äter. Som tur är så har jag inte trångsynta vänner som skulle vägra att äta det bara för att det är veg. Däremot så blir de mäkta överraskade när de smakar!
jag och min pappa gjorde vegetarisk lasange på massa quorn och sojafärs för inte så länge sedan .
han var himla skeptisk till en början , men det blev en av de bästa lasanger han någonsin ätit .
tror inte han kommer göra det på vanlig blandfärs längre (:
Mitt första möte med den vegetariska världen var på en korvmoj på avenyn som serverade mig världens godaste vegtaco<3
Citat från BorderHoe
Citat från natsukashi
Citat från The_lost_soul
ÄT KÖTT OCH VAR SOM FOLK
Inte för att vara den som är den, men din krigsmålning tyder inte på någon vidare vilja att vara som folk, så varför använder du ett argument som du troligtvis kan stå för i ett fall, men inte ett annat? :D
he´s a bit of an attention whore i guess :)
Påstår du att det är fel?
Citat från iTranscend
Citat från Anthon
Haha :D
Kryddar man rätt så kan man knappt märka någon skillnad på quorn/sojafärs och vanlig blandfärs. Skitbra om man är veg och ska bjuda carniviorer på middag. Då slänger man bara ihop lite tacos med quorn/sojafärs.
They will never know! ;)
Min syrra är en pescetarian, jag åt hennes quorn-"kött"färssås....jag kände skillnad. stor skillnad, särskilt i konsistensen.
jag förstår inte varför allt "köttätande" folk hela tiden ska " varför i helvete äter du inte kött?"
och säger dumma och framförallt onödiga kommentarer till oss!
jag älskar detta. jag lever mitt liv som den jag är och vi alla har rätt till att ha våra vanor anser inte att ngt är fel och respekterar andras tankar.
btw... texten= love it!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet