Varför äta kött?
iTranscend: Alright, fair enough. Min nuvarande diet ser blandad ut. Det beror egentligen helt på vilket humör jag är på och hur mycket tid jag har. Antingen kör jag, precis som du nämner, tråkiga mikrorätter men jag kan även förmå mig att prestera lite extra och laga ihop något som kräver aningen mer tid.
Skulle gärna ge en vegetarisk rätt samma chans och om du har någon som du tror skulle kunna locka in mig i "träsket" så vänligen presentera den för mig! Jag är självklart öppen för förslag (även om jag inte lär släppa köttet på ett bra tag, jag menar.. hela min frys är full O_O).
Citat från firefliez
MAN KAN INTE JÄMFÖRA EN FLUGSVAMP MED KÖTT, TARD
Klart man kan. Man kan jämföra vad man vill med precis vad man vill, helt beroende på vilken poäng man vill nå.
iTranscend: Svar på förra sidan, igen. :P
Citat från Sacrifize
iTranscend: Alright, fair enough. Min nuvarande diet ser blandad ut. Det beror egentligen helt på vilket humör jag är på och hur mycket tid jag har. Antingen kör jag, precis som du nämner, tråkiga mikrorätter men jag kan även förmå mig att prestera lite extra och laga ihop något som kräver aningen mer tid.
Skulle gärna ge en vegetarisk rätt samma chans och om du har någon som du tror skulle kunna locka in mig i "träsket" så vänligen presentera den för mig! Jag är självklart öppen för förslag (även om jag inte lär släppa köttet på ett bra tag, jag menar.. hela min frys är full O_O).
Du kan ju börja lite lätt med wok med nudlar! Helt fantastiskt. Vill du ha ett köttsubstitut så rekommenderar jag Veggies sojabitar (20:- för ett halvt kilo).
Citat från Sacrifize
iTranscend: Alright, fair enough. Min nuvarande diet ser blandad ut. Det beror egentligen helt på vilket humör jag är på och hur mycket tid jag har. Antingen kör jag, precis som du nämner, tråkiga mikrorätter men jag kan även förmå mig att prestera lite extra och laga ihop något som kräver aningen mer tid.
Skulle gärna ge en vegetarisk rätt samma chans och om du har någon som du tror skulle kunna locka in mig i "träsket" så vänligen presentera den för mig! Jag är självklart öppen för förslag (även om jag inte lär släppa köttet på ett bra tag, jag menar.. hela min frys är full O_O).
Beroende på vad du gillar så tror jag nog att det vore bäst att gå till en restaurang och prova något där, och då gärna något som finns på menyn snarare än något snabbt ihopkastat. Genuina vegetariska rätter kan vara helt fantastiska. Personligen gillar jag indisk mat, och jag tycker att det sammanfattar den där "syntesen" som jag pratar om ganska bra. Man får liksom inte ett antal olika separata saker på en tallrik, utan man får liksom allting i en skål där allt liksom hänger samman som en rätt. På så sätt blir smakkombinationerna väldigt komplexa, och indier vet ju liksom verkligen vad de håller på med när det kommer till vegetarisk mat eftersom det är väldigt stort där. De är även rätt duktiga på kryddning osv :)
Men ja, vad gillar du att äta?
Citat från Anthon
Citat från Sacrifize
iTranscend: Alright, fair enough. Min nuvarande diet ser blandad ut. Det beror egentligen helt på vilket humör jag är på och hur mycket tid jag har. Antingen kör jag, precis som du nämner, tråkiga mikrorätter men jag kan även förmå mig att prestera lite extra och laga ihop något som kräver aningen mer tid.
Skulle gärna ge en vegetarisk rätt samma chans och om du har någon som du tror skulle kunna locka in mig i "träsket" så vänligen presentera den för mig! Jag är självklart öppen för förslag (även om jag inte lär släppa köttet på ett bra tag, jag menar.. hela min frys är full O_O).
Du kan ju börja lite lätt med wok med nudlar! Helt fantastiskt. Vill du ha ett köttsubstitut så rekommenderar jag Veggies sojabitar (20:- för ett halvt kilo).
Med risken för att vara för offtopic (fett värt för övrigt att snacka recept i randomtråd): Neutrala nudlar kokade vid sidan om då eller? Med neutrala menar jag utan smaktillsatser som man får i fulnudlar (påsjäveln).
Citat från Sacrifize
This, so much. Jämförelser är underbara, speciellt när dem är helt random.
Yeah. Metaforer och jämförelser är ju i grund och botten bara ett sätt att få fram det man vill ha sagt med andra ord, eller försöka visa det ur ett annat perspektiv.
Ett bra vapen i diskussioner.
Citat från iTranscend
Citat från Argh
Vad tyder på motsatsen?
Oj, vänta! "Dieterna" (LCHF är mer en livsstil) har mötts av kritik. Du har rätt, det är inte bra! :S
Så less :(
Edit: Haha insåg hur korkad jag låter, men jag är så fruktansvärt trött på att höra att fett är farligt.
Bra resurs:
http://www.atkinsexposed.org/
Sant, en diet är ju liksom något man gör tillfälligt.
Det kan jag förstå när det är ogrundat, men när någon faktiskt står upp för den slutsatsen med vetenskaplig uppbackning så har man ingen anledning att känna sig frustrerad över denna :)
Det där var ju också bara "Blabla det är dåligt.", inte varför det är dåligt.
Mina föräldrar har ätit LCHF i ja, två år kanske?
Dom har aldrig mått bättre, mamma har gått ned i vikt (pappa är underviktig), dom blir mätt fortare, slutat fisa och rapa haha.
Dom blir aldrig sötsugna och blodsockret håller sig på en mycket jämnare nivå. Jag ser inte att det här är farligt någonstans.
Dessutom får man äta kött med beasås och grädde och smör och grejer, heh. <3
iTranscend: Jag är ganska öppen faktiskt när det kommer till recept. Men bara för att göra det hela klart här: När du syftar på icke-animaliskt så är det exklusive havsföda då eller?
Även om jag är ganska öppen så vore det fint att prova något som inte har nån geografisk utgångspunkt. Men något som är typ.. vegetarisk motsvarighet till grönpepparkyckling med ris (vilket för övrigt är jävligt nice, om du förmår dig att äta kött någon gång, prova det).
http://www.earthlings.com/ Därför äter man INTE kött. :c
Citat från Sacrifize
Med risken för att vara för offtopic (fett värt för övrigt att snacka recept i randomtråd): Neutrala nudlar kokade vid sidan om då eller? Med neutrala menar jag utan smaktillsatser som man får i fulnudlar (påsjäveln).
Jag föredrar att köpa naturella glasnudlar och koka upp det med en skräddarsydd kryddmix, haha.
Börja med sojabitarna! Häll upp dem i en skål och fyll med vatten. Låt dem dra i en kvart (det står 5 minuter på påsen, men jag har erfarat att de fortfarande är rätt hårda i mitten efter så kort tid).
Häll sedan över sojabitarna i ett durkslag och pressa ur så mycket vatten du kan.
Fräs sen sojabitarna i wokpannan (krydda efter personlig smak, gärna mycket då sojabitarna inte smakar så mycket). Tillsätt gärna kokosmjölk som sojabitarna kan dra åt sig.
Fräs när sojabitarna fått fin färg och konsistens så häller du i grönsakerna och låter dem fräsa på medellåg temperatur.
Koka nudlarna tills de mjuknat upp, häll sedan över dem i ett durkslag och spola med kallt vatten. Sen slänger du i nudlarna i wokjärnet med allt det andra och blandar. Wokandet av nudlarna gör att nudlarna får en mer matig konsistens och smak, istället för den vanliga mjölsemmiga känslan när man bara kokat dem.
Hoppas du hängde med. Är trött som attan.
nåt annat som är himla gott är gräddig broccoli och svamp/champinjon pasta .
Anthon: Haha yes, kopierade in det i ett textdokument så kan jag prova det inom en snar framtid!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet