Varför äta kött?
upptaget
Tjej, 30 år
... here we go again
Mynta
Tjej, 33 år
Citat från Omnicide
men om den veganska kosten ökade dina chanser att prestera bättre så hade veganer varit mer framträdande i sportsamhället. Snarare så verkar det som att det inte spelar någon roll om du är vegan eller inte, det är enbart de idéologiska bitarna som skiljer sig.
Nej, för prestation är som sagt inte det enda som står bakom kostval, även hos atleter.
pisssssss
Tjej, 32 år
Gör det bara lätt för er...
folk som gillar kött, låt dom.
folk som inte vill äta kött, låt dom .
punktslut.
beatyourkids
Kille, 37 år
Citat från iTranscend
Citat från Terrorstorm
Det där är väl lite beroende på vad man äter för kost. Mättat fett är ju inte farligt på något sätt. Och lyckas man inte tillaga kött rätt då ska man ju inte ge sig på mat över huvudtaget.
Näringsbrist? Som om man bara äter kött när man äter kött? Kött ensamt kan nog öka risken för både det ena och det andra, men det jämnar givetvis ut sig när man äter blandkost.
Mättat fett har i många studier kopplats till vissa hälsoproblem, jo, även fast LCHFare tycker något annat och för att de har någon ny studie att referera till (som inte nödvändigtvis är bättre eller mer vetenskaplig). I övrigt så skulle jag dock vilja peka på den totala fettkonsumtionen som ett större problem, där veganer som äter mycket fett också faller in i riskzonen för hjärt-kärlsjukdomar.
Läs, ökar risken. För att ta ett övertydligt exempel, om du äter 500 kalorier ifrån t.ex olja varje dag så kommer du att äta 500 kalorier mindre av något annat som innehåller mer näring, eller i detta fall faktiskt innehåller någon näring överhuvudtaget. Det innebär att du totalt sett får i dig mindre näring, och ökar risken för näringsbrist. Hur stor den risken är kan jag dock inte säga, det kanske inte är så relevant i det här fallet, men låt oss då istället fokusera på mina andra synpunkter.
Ja, jag läser en LCHF-bok nu och där påstår dom att fetthysterin var något som började på 50-talet för att nån snubbe gjorde en snabb slutsats av att alla feta var feta för att dom åt så mycket fett. Ja, inte exakt, men i stora drag. Givetvis är inte transfetter bra, men det vet vi ju alla.
Kolhydrater omvandlas till glukos och blodsocker vilket höjer insulinet i kroppen som i sin tur ger skador på kärl och vävnader. Likadant med stärkelse och socker.
Jag räknar ju inte min mat i kalorier när jag äter utan i gram delat på protein, fett och kolhydrater. Men 500 kalorier med olja låter mycket. Skulle jag få i mig det så får jag väl helt enkelt kompensera.
natsukashi
Kille, 59 år
Citat från screaming
Citat från natsukashi
Citat från screaming
Citat från natsukashi
Ni trycker lätt i er över 300g rött kött per vecka kan jag säga.
har väl inte du med att göra? eller? ne.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ItMakesSenseInContext
du har väl ändå inte med vad andra äter och inte äter?
Om du hade läst Gravediggers föregående inlägg så hade du förstått varför jag kommenterade det. Den andra kommentaren var ett hopp om att du skulle läsa andra poster i tråden för att greppa att jag pratade till en specifik person. Men Tredje gången här och jag förklarar utförligt hur det ligger till.
Mynta
Tjej, 33 år
Citat från screaming
du har väl ändå inte med vad andra äter och inte äter?
Frågan är om hans påstående är sant eller inte. Självklart har han ingen makt över andras kostval, det här är en diskussion som går ut på att ömsesidigt lära sig av varandra och utvecklas som människa. Att bara sitta och gnälla på varandra i stil med det du gör nu tar en ingen vart.
pisssssss
Tjej, 32 år
Citat från iTranscend
Citat från screaming
du har väl ändå inte med vad andra äter och inte äter?
Frågan är om hans påstående är sant eller inte. Självklart har han ingen makt över andras kostval, det här är en diskussion som går ut på att ömsesidigt lära sig av varandra och utvecklas som människa. Att bara sitta och gnälla på varandra i stil med det du gör nu tar en ingen vart.
jag gnäller inte ens på vad han tycker.
upptaget
Tjej, 30 år
Citat från screaming
Gör det bara lätt för er...
folk som gillar kött, låt dom.
folk som inte vill äta kött, låt dom .
punktslut.
ingen har påstått något annat (vad jag vet iaf) , men ger du dig in i ett forum som heter 'varför äta kött?' får du ju vara förberedd på motargument . Oftast , vad jag har märkt sedan jag blev vegetarian , så är det vi vegetarianer som får skit mer än vi slänger ur oss grejer mot de som äter kött . jag har aldrig haft åsikter om deras kostintag , men själv får jag ta emot mycket pga mitt val.
Gravedigger
Kille, 32 år
Citat från natsukashi
Ni trycker lätt i er över 300g rött kött per vecka kan jag säga.
Dessutom inräknas inte kött som blivit kokat utan processed på andra sätt såsom rökt eller torkat.
Mynta
Tjej, 33 år
Citat från Terrorstorm
Ja, jag läser en LCHF-bok nu och där påstår dom att fetthysterin var något som började på 50-talet för att nån snubbe gjorde en snabb slutsats av att alla feta var feta för att dom åt så mycket fett. Ja, inte exakt, men i stora drag. Givetvis är inte transfetter bra, men det vet vi ju alla.
Kolhydrater omvandlas till glukos och blodsocker vilket höjer insulinet i kroppen som i sin tur ger skador på kärl och vävnader. Likadant med stärkelse och socker.
Jag räknar ju inte min mat i kalorier när jag äter utan i gram delat på protein, fett och kolhydrater. Men 500 kalorier med olja låter mycket. Skulle jag få i mig det så får jag väl helt enkelt kompensera.
De enda studierna jag hittar om kopplingen mellan insulin och kärlskador visar att för lite insulin och hög insulinresistens hos diabetiker ökar risken för det. Jag hittar dock inget om en koppling mellan konsumtionen och kolhydrater och det.
Det var bara ett exempel för att försöka göra principen tydlig. Vi bör eftersträva att äta kalorität föda, dvs föda som innehåller mycket näring per kalori. Det mest kaloritäta som finns är grönsaker, följt av frukt, följt av rotfrukter osv. Djurprodukter ligger långt ner eftersom de innehåller mycket fett, och därav mycket energi. Samtidigt innehåller de inte så stora mängder näring som folk vill tro.
pisssssss
Tjej, 32 år
okej, vad kul för dig att du gillar ballonger. Men det var inte det som vi snackar om.
Men iallafall..
natsukashi
Kille, 59 år
Citat från Gravedigger
Citat från natsukashi
Ni trycker lätt i er över 300g rött kött per vecka kan jag säga.
Dessutom inräknas inte kött som blivit kokat utan processed på andra sätt såsom rökt eller torkat.
Ni trycker fortfarande i er över 300g rött kött som är stekt per vecka. In addition till de andra versionerna av köttet.
Varenda kotte som lagat mat vet hur mycket som det faktiskt går åt när man lagar mat.
vadevad
Kille, 33 år
Citat från iTranscend
Citat från Terrorstorm
Ja, jag läser en LCHF-bok nu och där påstår dom att fetthysterin var något som började på 50-talet för att nån snubbe gjorde en snabb slutsats av att alla feta var feta för att dom åt så mycket fett. Ja, inte exakt, men i stora drag. Givetvis är inte transfetter bra, men det vet vi ju alla.
Kolhydrater omvandlas till glukos och blodsocker vilket höjer insulinet i kroppen som i sin tur ger skador på kärl och vävnader. Likadant med stärkelse och socker.
Jag räknar ju inte min mat i kalorier när jag äter utan i gram delat på protein, fett och kolhydrater. Men 500 kalorier med olja låter mycket. Skulle jag få i mig det så får jag väl helt enkelt kompensera.
De enda studierna jag hittar om kopplingen mellan insulin och kärlskador visar att för lite insulin och hög insulinresistens hos diabetiker ökar risken för det. Jag hittar dock inget om en koppling mellan konsumtionen och kolhydrater och det.
Det var bara ett exempel för att försöka göra principen tydlig. Vi bör eftersträva att äta kalorität föda, dvs föda som innehåller mycket näring per kalori. Det mest kaloritäta som finns är grönsaker, följt av frukt, följt av rotfrukter osv. Djurprodukter ligger långt ner eftersom de innehåller mycket fett, och därav mycket energi. Samtidigt innehåller de inte så stora mängder näring som folk vill tro.
kärlen sabbas av insulin, det är sant
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet