Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
enculer Tjej, 30 år

2 278 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:16
enculer Tjej, 30 år

Citat från woohpai


Citat från enculer

Citat från Llama

Varför äta godis, röka, dricka läsk osv osv när man inte behöver?

Jo, fast nu är det ju så att miljardtals djur dör på grund av att vi ska dricka läsk och äta godis, men visst

Okej, hur kan miljarder med djur dö om vi gör läsk och godis?

Det är ju inte så att vi gör godis av djurkött (Även om det finns kanske någon sorts form av "köttgodisar" eller "hund/kattgodisar", men nu syftade jag på det godiset vi äter...), eller t.ex. Coca Cola av blod från djur, så snälla svara på min fråga ;)


Du verkade inte förstå ironin i det jag skrev.
Visst det finns gelatin, och det otroligt många djur dör på grund av det.
Men det går liksom inte ens att jämföra med köttindustrin, som Llama sade så varför inte äta kött när vi ändå äter godis och dricker läsk?
och mitt svar på den frågan är för att det dör inte miljardtalsdjur på grund utav godis och så, därför äter man inte kött.

känner att det jag skrivit blev väldigt virrigt men jag är trött osv hoppas du fattar

Johan Kille, 30 år

4 360 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:19
Johan Kille, 30 år

Kött ska man endast stoppa in i skolsyster Gunhilds slida.

Knasbanan 30 år

2 546 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:19
Knasbanan 30 år

Citat från iTranscend


Citat från Tour

salt och peppar är ju baskryddor, som man använder för att lyfta fram smaken i det man kryddar, det så att säga att man inte ska krydda mycket, utan lagom beroende på vad det är man tillagar, just för att smakerna ska komma till sin rätt. dock är det som Llama säger att väldigt få kryddar rätt, utan använder kryddor som det användes förr, dock omedvetet så det snarare döljer smaken än just presenterar den.

kryddar man rätt behöver man inte använda mycket kryddor, utan man använder sig utav ett fåtal kryddor på rätt sätt helt enkelt. ofta när jag lagar mat så använder jag lite, lite salt och peppar eller chili eller liknande, just för att lyfta fram smaken ur det jag lagar, oftast känner man varken av pepparn eller saltet i sig.


Vadå lyfta fram? Vad innebär det? Det låter bara som poetiskt ordbajsande utan innebörd i mina öron.


Dude, smaken förstärks, som att få en chokladbit att smaka ännu mer choklad.

AlexNoir Tjej, 31 år

7 650 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:28
AlexNoir Tjej, 31 år

Citat från EmoHasCh


Dude, smaken förstärks, som att få en chokladbit att smaka ännu mer choklad.

Fast kako tillsätts ju bara om man vill ha mer smak, dvs. en starkare smak av choklad. Kakao finns ju redan där som en ingrediens från början, men smaken förstärks genom att tillsätta mer av en ingrediens, och i detta fall kakao. Till skillnad från om man kryddar en köttbit så smakar den ju knappast mer kött och blod, den smakar helt enkelt "mer" kryddor (fast det är rätt uppenbart att den smakar "mer" kryddor då en okryddad köttbit inte kan smaka kryddor).

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:28
Mynta Tjej, 33 år

Citat från EmoHasCh


Dude, smaken förstärks, som att få en chokladbit att smaka ännu mer choklad.


Och hur är det möjligt? Hur kan en krydda få en bit muskel att smaka mer muskel?

Knasbanan 30 år

2 546 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:31
Knasbanan 30 år

Citat från iTranscend


Citat från EmoHasCh

Dude, smaken förstärks, som att få en chokladbit att smaka ännu mer choklad.


Och hur är det möjligt? Hur kan en krydda få en bit muskel att smaka mer muskel?


It´s the power of spices. Klart det är möjligt, det händer varje måltid hemma hos mig.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:35
Mynta Tjej, 33 år

Citat från EmoHasCh


It´s the power of spices. Klart det är möjligt, det händer varje måltid hemma hos mig.


Förklara...

aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

5 149 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:36
aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

Citat från iTranscend


Citat från EmoHasCh

It´s the power of spices. Klart det är möjligt, det händer varje måltid hemma hos mig.


Förklara...


Han har ju försökt förklara flera gånger om. Släpp det och gå vidare bara

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:39
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Gordon_Freeman


Han har ju försökt förklara flera gånger om. Släpp det och gå vidare bara


Var?

Men visst, för att hålla oss OT...

AlexNoir Tjej, 31 år

7 650 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:39
AlexNoir Tjej, 31 år

Citat från Gordon_Freeman


Han har ju försökt förklara flera gånger om. Släpp det och gå vidare bara

Kan inte du komma med en bättre förklaring då, så att vi förstår? Vi är nämligen väldigt nyfikna på hur kött kan smaka mer kött när man tillsätter någonting som inte är en "del"/"ingrediens" av kött.

aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

5 149 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:40
aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

Citat från snowdoll


Citat från Gordon_Freeman

Han har ju försökt förklara flera gånger om. Släpp det och gå vidare bara

Kan inte du komma med en bättre förklaring då, så att vi förstår? Vi är nämligen väldigt nyfikna på hur kött kan smaka mer kött när man tillsätter någonting som inte är en "del"/"ingrediens" av kött.


Nej jag äter inte kött.
Men det är jäkla tröttsamt att ni har skrivit samma sak i typ 3 sidor

Knasbanan 30 år

2 546 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:42
Knasbanan 30 år

Citat från iTranscend


Citat från EmoHasCh

It´s the power of spices. Klart det är möjligt, det händer varje måltid hemma hos mig.


Förklara...


Men det är som att fråga varför till allting. Kryddor är så, antingen förstärker de smaken, eller ger en annan smak.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:48
Mynta Tjej, 33 år

Citat från EmoHasCh


Men det är som att fråga varför till allting. Kryddor är så, antingen förstärker de smaken, eller ger en annan smak.


Det finns en förklaring till såna här saker, tro mig. Varför jag frågar är för att jag inte tror på det.

Och missförstå mig inte, jag är ingen riktig noob när det kommer till kryddning och matlagning. Visst kan vissa kryddor komplementera smaken av vissa råvaror, och bidra till den totala smakupplevelsen; eller ta fokus ifrån en aspekt av smaken, som när man t.ex tillsätter socker i tomatgrytor för att göra den mindre syrlig; men jag ser inte hur man genom att t.ex vrida på lite peppar kan få en bit muskel att smaka mer muskel.

Knasbanan 30 år

2 546 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:50
Knasbanan 30 år

Citat från iTranscend


Citat från EmoHasCh

Men det är som att fråga varför till allting. Kryddor är så, antingen förstärker de smaken, eller ger en annan smak.


Missförstå mig inte, jag är ingen riktig noob när det kommer till kryddning och matlagning. Visst kan vissa kryddor komplementera smaken av vissa råvaror, och bidra till den totala smakupplevelsen; eller ta fokus ifrån en aspekt av smaken, som när man t.ex tillsätter socker i tomatgrytor för att göra den mindre syrlig; men jag ser inte hur man genom att t.ex vrida på lite peppar kan få en bit muskel att smaka mer muskel.


Peppar är skumt, för jag tycker inte att det förstärker smaken, och jag vet inte heller hur det funkar. Men det gör det, även om smaken naturligtvis ändras en gnutta eller lite mer.

aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

5 149 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 22:54
aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

iTranscend: Något du inte verkar ha förstått är att vissa människor gillar smaken av "en bit muskel".
Kryddorna lyfter fram det goda och tonar ner det som är mindre gott. Precis som du skrev att man kan göra.

lol


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet