Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 13:06
Tour Kille, 37 år

Citat från Terrorstorm


Som allätare är det skönt att slippa bry sig om vad man äter. Man bara äter vad som bjuds sen är man pigg hela jävla tiden.

Fan-fucking-tastiskt.



+100

Dialectics Kille, 38 år

907 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 13:30
Dialectics Kille, 38 år

Nu är det ju så här... Att kryddor är inga smakförstärkare. Eller ni kanske betecknar era kryddburkar E620 till E640? Däremot finns dessa kemiska/syntetiska smakförstärkare, ej kryddor, som höjer smakerna i "färdig mat" och en hel del av skiten man hittar i frysdisken. Var det detta ni ville komma fram till existerade i kött? Nej tack till MSG.

Salt är en av grundsmakerna, eller har ni missat grundskolan? Kom tillbaka när ni vill prata umami och gröna téer som smak...

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 13:40
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Stringburka


Det är inte en myt. Vitamin B12 är nästan omöjligt att hitta i vegetabilier; finns i vissa alger, men man är inte ens säker på att kroppen kan ta upp dem ordentligt då. Om man dricker mjölk eller så är det ju inga problem, men i vegetabilier är det nästan omöjligt att få det.


Sant, jag formulerade mig lite konstigt där. Rättning:

Det är en myt att djurmuskler på något sätt skulle innehålla näringsämnen (som vi behöver få i oss via maten) som är svårt att hitta i vegetabilier.

B12-brist orsakas inte av ett för litet intag av näringsämnet, utan av att ens absorption och cirkulation av näringsämnet inte riktigt fungerar som det ska. Det är därför lika många blandkostare som veganer, om inte fler, lider av B12-brist (procentuellt sett).


Citat från Stringburka

Tror väl iofs att om du odlar själv och slänger på RIKTIGT mycket gödsel från gris, människa eller annat djur som ätit animalier så kan växterna ta upp detta. Men då måste du oavsett mata grisen/människan med något B12-rikt innan.

Däremot håller jag med om att det är betydligt mindre problem än vad det ibland framstår som. Proteiner är inte något problem över huvud taget, och tänker man på vad man äter bör det inte vara problem med järnet heller.



B12 produceras inte av djur, det produceras av bakterier, bakterier vilka finns i allas tarmar. Så gödsel innehåller B12 naturligt, precis som våran egna avföring. Jord innehåller även det dessa bakterier, så länge man inte sprutar en massa gifter över den förstås.

Man behöver inte ens tänka på vad man äter heller. Så länge man äter mat i sin hela, naturliga, och gärna råa form - och ser till att få i sig tillräckligt med kalorier - så får man automatiskt i sig allt man behöver. Många vegetarianer och veganer äter mer processad och fabricerad mat än blandkostare, och därför är det inte så konstigt att de råkar ut för näringsbrist. Problemet ligger dock inte i avsaknaden av djurprodukter, utan i avsaknaden av näringsrik mat såsom råa frukter och grönsaker.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 13:45
Mynta Tjej, 33 år

Citat från kirkebrand


Nu är det ju så här... Att kryddor är inga smakförstärkare. Eller ni kanske betecknar era kryddburkar E620 till E640? Däremot finns dessa kemiska/syntetiska smakförstärkare, ej kryddor, som höjer smakerna i "färdig mat" och en hel del av skiten man hittar i frysdisken. Var det detta ni ville komma fram till existerade i kött? Nej tack till MSG.

Salt är en av grundsmakerna, eller har ni missat grundskolan? Kom tillbaka när ni vill prata umami och gröna téer som smak...



De syftar nog på att kryddor förstärker smaken av mat, men det kan jag inte direkt hålla med om. Det må förstärka den totala smakupplevelsen, men det förändrar knappast smaken av själva maten i sig (alltså exklusive kryddan)

Falaphel Kille, 34 år

11 503 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:04
Falaphel Kille, 34 år

Man LYFTER FRAM smaken inte förstärker genom att krydda.

Dialectics Kille, 38 år

907 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:10
Dialectics Kille, 38 år

iTranscend: Precis.

Llama: Fast nu pratar du om smakförstärkare (E620-640), och inte kryddor. Vad natriumglutamat gör är en förstärkning av smaken...

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:13
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Llama


Man LYFTER FRAM smaken inte förstärker genom att krydda.


Är inte det samma sak? Komplementerar kanske är ett bättre ord?

Och vilken smak? Smaken av det man kryddar, eller smaken av allting, inklusive kryddan?

Falaphel Kille, 34 år

11 503 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:13
Falaphel Kille, 34 år

Nej jag pratar inte om att förstärka några smaker, jag pratar om att lyfta fram. Det är två helt olika saker!

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:13
Tour Kille, 37 år

otroligt relevant diskussion det här.

Falaphel Kille, 34 år

11 503 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:15
Falaphel Kille, 34 år

Citat från iTranscend


Citat från Llama

Man LYFTER FRAM smaken inte förstärker genom att krydda.


Är inte det samma sak? Komplementerar kanske är ett bättre ord?

Och vilken smak? Smaken av det man kryddar, eller smaken av allting, inklusive kryddan?


Vet inte riktigt hur jag ska förklara, jag för bara vidare ord från min vän som är kock och är bra mycket bättre när det gäller att krydda. Kan ju först och främst tillägga att det är väldigt få som kryddar rätt. Dom slänger bara på kryddor dom tycker är goda och ja... Då blir det som ni säger, man lägger bara till smaker. Kryddar man rätt använder man saker som lyfter fram t.ex. kyckling smaken. Jag ska be honom förklara för mig nästa gång jag träffar honom så jag sedan kan skriva och förklara honom.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:18
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Tour


otroligt relevant diskussion det här.


Haha, indeed!

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:19
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Llama


Vet inte riktigt hur jag ska förklara, jag för bara vidare ord från min vän som är kock och är bra mycket bättre när det gäller att krydda. Kan ju först och främst tillägga att det är väldigt få som kryddar rätt. Dom slänger bara på kryddor dom tycker är goda och ja... Då blir det som ni säger, man lägger bara till smaker. Kryddar man rätt använder man saker som lyfter fram t.ex. kyckling smaken. Jag ska be honom förklara för mig nästa gång jag träffar honom så jag sedan kan skriva och förklara honom.


Gör så!

Tour Kille, 37 år

16 313 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:26
Tour Kille, 37 år

salt och peppar är ju baskryddor, som man använder för att lyfta fram smaken i det man kryddar, det så att säga att man inte ska krydda mycket, utan lagom beroende på vad det är man tillagar, just för att smakerna ska komma till sin rätt. dock är det som Llama säger att väldigt få kryddar rätt, utan använder kryddor som det användes förr, dock omedvetet så det snarare döljer smaken än just presenterar den.

kryddar man rätt behöver man inte använda mycket kryddor, utan man använder sig utav ett fåtal kryddor på rätt sätt helt enkelt. ofta när jag lagar mat så använder jag lite, lite salt och peppar eller chili eller liknande, just för att lyfta fram smaken ur det jag lagar, oftast känner man varken av pepparn eller saltet i sig.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 14:37
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Tour


salt och peppar är ju baskryddor, som man använder för att lyfta fram smaken i det man kryddar, det så att säga att man inte ska krydda mycket, utan lagom beroende på vad det är man tillagar, just för att smakerna ska komma till sin rätt. dock är det som Llama säger att väldigt få kryddar rätt, utan använder kryddor som det användes förr, dock omedvetet så det snarare döljer smaken än just presenterar den.

kryddar man rätt behöver man inte använda mycket kryddor, utan man använder sig utav ett fåtal kryddor på rätt sätt helt enkelt. ofta när jag lagar mat så använder jag lite, lite salt och peppar eller chili eller liknande, just för att lyfta fram smaken ur det jag lagar, oftast känner man varken av pepparn eller saltet i sig.



Vadå lyfta fram? Vad innebär det? Det låter bara som poetiskt ordbajsande utan innebörd i mina öron.

Rehabilitering Kille, 30 år

755 forumsinlägg

Skrivet:
27 oktober 2010 kl. 16:49
Rehabilitering Kille, 30 år

Citat från Psycheyun


Citat från Rehabilitering

Citat från snowdoll

Citat från Rehabilitering

Människan har ätit kött i all tid, och så kommer det förbli, i alla fall för min skull. Man måste väll få leva förfan?

Kallar du mig zombie eller? :P:pPp

Kallar ingen för zombie, och jag har inget alls emot vegetarianer. Vad jag menar är att de FLESTA människor, och djur har ätit kött i alla tider, jag ser det som något naturligt. En del av vår världs uppbyggnad. Så enkelt är det, och visst det är mycket synd om vissa djur i vissa fall, men som jag sa så är det fortfarande naturligt. Enligt mig i alla fall.

Måste lägga till att det jag menade med att det är "mycket synd om vissa djur" var att tex grisar får lida vid slakt o.s.v o.s.v, Sen varför ni blev/är vegetarianer lägger jag mig inte i.

Hur kommer det sig då att du sitter vid datorn/inte krigar/använder mobiler/har sex med kondom? Att det är naturligt måste vara det största bullshitargumentet sedan "Gud finns lalalalala".

Citat från Terrorstorm

Generalisera inte. Jag äter jävligt nyttigt. Där ingår kött och jag ser ingen anledning att inte äta kött.

Då ser du dåligt (hint: första posten i tråden, bl.a.).


Men herregud.. Att ha en dator, ha sex med kondom och ha en mobiltelefon är ju naturligt i nutid?
för 10000 år sedan gjorde man ju det som var naturligt för den tiden typ leka med barkbåtar eller vadfan man gjorde inte vet jag.
Du menar alltså att det är onaturligt att äta kött? :s


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet