Överlevnad
Citat från panama
Boi u have not seen my machete :@
Guuuurl, have you seen mine?
http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=DumFan&bild=371670
DumFan har nog mordvapen
Citat från DumFan
Citat från panama
Boi u have not seen my machete :@
Guuuurl, have you seen mine?
http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=DumFan&bild=371670
Du vinner.
Citat från DumFan
Guuuurl, have you seen mine?
http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=DumFan&bild=371670[/i]
Götapetter! Den största är ju mer utav ett svärd än något man ska hugga sig fram i vegetation med.
Citat från DumFan
Citat från panama
Boi u have not seen my machete :@
Guuuurl, have you seen mine?
http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=DumFan&bild=371670
Haha JA det jag det har jag., kommenterade t.om. att jag var kär i dig ditt viderjävel
Någon som har koll på hur man kan tillverka en enkel rök i skogen? Eventuellt något sätt att lufttorka kött utan att det skändas? I somras när jag var ute hade jag sån där löjlig tur med fisket en dag och var tvungen att salta en del av bytet.
Citat från Sengaia
Någon som har koll på hur man kan tillverka en enkel rök i skogen? Eventuellt något sätt att lufttorka kött utan att det skändas? I somras när jag var ute hade jag sån där löjlig tur med fisket en dag och var tvungen att salta en del av bytet.
Kan avslöja en liten familje hemlighet.
Jag använde fransyska på älg, skar den i mindre bitar och lät den ligga i saltlake 4-5 dagar.
Lät sedan köttet hänga tills det var torrt. Det bör vara rumstemperatur ca 2-3veckor.
SALTLAKE till 1 kg. 1 1/2 L vatten. 2dl salt,2msk socker 1/2tsk salpeter. Koka upp lagen. Låt svalna, i med köttet. Förvara i Kyl.
VonSlyna: Låter förbannat gott. Menar du att den färdiga produkten ska förvaras i kyl eller att den ska ligga och dra i kylen innan man hänger upp den?
Citat från Sengaia
Citat från DumFan
Guuuurl, have you seen mine?
http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=DumFan&bild=371670
Götapetter! Den största är ju mer utav ett svärd än något man ska hugga sig fram i vegetation med.
Jepp, det är precis det den är. Men något är den väl bra till.
Citat från panama
Haha JA det jag det har jag., kommenterade t.om. att jag var kär i dig ditt viderjävel[/i]
Ja vet, ville bara flexa;)))))))))))
Peppar våra överlevnads kurser till hösten.
Den avslutas ju med 4 dygn helt ensam utan något alls. pepp.
Och snackar vi allmänt friluftsliv här med?
Citat från Sengaia
Någon som har koll på hur man kan tillverka en enkel rök i skogen? Eventuellt något sätt att lufttorka kött utan att det skändas? I somras när jag var ute hade jag sån där löjlig tur med fisket en dag och var tvungen att salta en del av bytet.
Du kan även bygga en ställning i färskt trä (så den inte tar eld), en triangel, som du sedan binder fast tvärslag på. Under den har du en mindre eld, mest för att hålla flugorna borta och så, på den kan du även lägga enris om du känner för det eller liknande. Salta köttet och kör på. Du kommer det lufttorkas med en svag rökt ton.
Citat från RedShirtGuy
Peppar våra överlevnads kurser till hösten.
Den avslutas ju med 4 dygn helt ensam utan något alls. pepp.
Och snackar vi allmänt friluftsliv här med?
Absolut.
Citat från RedShirtGuy
Peppar våra överlevnads kurser till hösten.
Den avslutas ju med 4 dygn helt ensam utan något alls. pepp.
Och snackar vi allmänt friluftsliv här med?
Cool, vad håller du på med som du ska göra det där med?
Jepp.
Går Tursim och Uteliv på Klarälvdalens folkhögskola och det är helt enkelt en kurs utav många många
Nu idag så sticker vi iväg på fjälledare Steg 1 i Grövelsjön.
6 dygn i vinterfjäll på skidor.
Så inihelvets taggad.
skidorna är vallade och lavinspaden är med
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet