Överlevnad
Hittade en bra instruktion på utsidan om matlagning över eld:
Ställ tre ca 1 till 1.5 dm höga stenar nära varandra så att grytan kan stå ovanpå. Täta lite lagom med mindre stenar, utom i ett hål som du har som eldlucka. Elda med torra grankvistar (som sitter längst ner på de flesta granar), eller annat lätt-antänt. Detta ger snabb uppvärmning och gör det lätt att reglera lågan samt förbrukar minimalt med ved.
Man lär sig nåt nytt varje dag.
Citat från vonSlyna
Absolut, men har man tillgång till en så är den ju värd sin vikt i guld![/i]
Kan utan tvekan tänka mig att den förhöjer upplevelsen en hel del.
Citat från Sengaia
Hittade en bra instruktion på utsidan om matlagning över eld:
Ställ tre ca 1 till 1.5 dm höga stenar nära varandra så att grytan kan stå ovanpå. Täta lite lagom med mindre stenar, utom i ett hål som du har som eldlucka. Elda med torra grankvistar (som sitter längst ner på de flesta granar), eller annat lätt-antänt. Detta ger snabb uppvärmning och gör det lätt att reglera lågan samt förbrukar minimalt med ved.
Man lär sig nåt nytt varje dag.
Man brukar väl säga att hårda träslag (björk) brinner varmare och glöder längre, men mjuka träslag (gran) brinner fortare och ger ofta större lågor?
Stämmer bra det, man vill undvika ek och andra ashårda träslag. Det kan man tillsätta när man har en stabil eld så att säga!
Bra, då minns jag inte fel i alla fall!
För att langa in ett tips:
http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=33744
Mora 2000, 200 riksdaler. Kanske inte något om man är ute ofta. Men väldigt värd sett till kostnaden och är det första gången, man ska testa på att campa eller liknande är det absolut ett bra köp.
Citat från DumFan
För att langa in ett tips:
http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=33744
Mora 2000, 200 riksdaler. Kanske inte något om man är ute ofta. Men väldigt värd sett till kostnaden och är det första gången, man ska testa på att campa eller liknande är det absolut ett bra köp.
Jävligt värd kniv, haft min i drygt 4 år och den är lika vass idag som när jag köpte den.
Jamen dåså!
Citat från DumFan
Citat från vonSlyna
Absolut, men har man tillgång till en så är den ju värd sin vikt i guld!
Kan utan tvekan tänka mig att den förhöjer upplevelsen en hel del.
Citat från Sengaia
Hittade en bra instruktion på utsidan om matlagning över eld:
Ställ tre ca 1 till 1.5 dm höga stenar nära varandra så att grytan kan stå ovanpå. Täta lite lagom med mindre stenar, utom i ett hål som du har som eldlucka. Elda med torra grankvistar (som sitter längst ner på de flesta granar), eller annat lätt-antänt. Detta ger snabb uppvärmning och gör det lätt att reglera lågan samt förbrukar minimalt med ved.
Man lär sig nåt nytt varje dag.
Man brukar väl säga att hårda träslag (björk) brinner varmare och glöder längre, men mjuka träslag (gran) brinner fortare och ger ofta större lågor?
Det snubben menar är väl att man lätt ska kunna reglera värmen genom att lägga på mer eller mindre kvistar. Men det klart att om man ska tillaga något som tar lång tid är det bäst att ha lite massivare trä. Jag syftade mest på själva stenkonstruktionen.
Ibland tältar jag på min gräsmatta
/ pro
Citat från Sengaia
Det snubben menar är väl att man lätt ska kunna reglera värmen genom att lägga på mer eller mindre kvistar. Men det klart att om man ska tillaga något som tar lång tid är det bäst att ha lite massivare trä. Jag syftade mest på själva stenkonstruktionen.
[/i]
Jag skrev det där mest som en fristående fråga, utifall du visste svaret. Var lite otydlig dock.
Har en skitliten morakniv från 70talet som är söt som fan.
Den är fan minimal.
Min machete vs din penis?
Boi u have not seen my machete :@
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet