Dumpster diving

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Bengt Kille, 34 år

2 812 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:35
Bengt Kille, 34 år

Borde det inte slängas mer ifall folk börjar sopdyka?

Lalala1234 Tjej, 30 år

2 254 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:36
Lalala1234 Tjej, 30 år

Citat från DEB



Men nu snackar inte jag en liten grupp tonåringar. Om nu en väldigt stor mängd med folk skulle börja så skulle det bli kris. Är väll rätt lätt att förstå egentligen? Arbetslösheten. Tycker hela DD grejjen är riktat till en viss målgrupp. Ska en familj leva på det? Hur då undrar jag.
Och ja allergi är väll pågrund av att folk är alldeles för hygieniska vid en tidig ålder. Och jag antar att du inte känner väldigt många som lever på dumpster diving men jag kanske har fel? Inte så svårt att säga att folk sällan blir sjuk av det i ditt fall om det nu är så.


Arbetslöshet är ett kapitalistiskt påfund och absolut inte något nödvändigt.
Men visst kan inte hela samhället kretsa kring det, någon måste ju producera maten. Dock slängs 25% av all mat i Sverige, så gott och väl en miljon hade kunnat leva på det.
Göteborgsposten 18/10 har en artikel om en tvåbarnsfamilj som lever friganskt, hittar den inte online dock. Skulle kunna scanna in den om jag får tag i en scanner, rätt intressant även om man stör sig på vissa grejer han säger.
Och jag bland mina bekanta har jag väl kanske 4 eller 5 som lever så, men sedan känner har jag väl ytligare kontakt med ett 10-tal som lever på det i göteborg. Dubbla antalet om man räknar med såna som får kanske 1/4 eller mer av sin mat friganskt.

DEB Tjej, 31 år

2 053 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:43
DEB Tjej, 31 år

Citat från Stringburka


Arbetslöshet är ett kapitalistiskt påfund och absolut inte något nödvändigt.
Men visst kan inte hela samhället kretsa kring det, någon måste ju producera maten. Dock slängs 25% av all mat i Sverige, så gott och väl en miljon hade kunnat leva på det.
Göteborgsposten 18/10 har en artikel om en tvåbarnsfamilj som lever friganskt, hittar den inte online dock. Skulle kunna scanna in den om jag får tag i en scanner, rätt intressant även om man stör sig på vissa grejer han säger.
Och jag bland mina bekanta har jag väl kanske 4 eller 5 som lever så, men sedan känner har jag väl ytligare kontakt med ett 10-tal som lever på det i göteborg. Dubbla antalet om man räknar med såna som får kanske 1/4 eller mer av sin mat friganskt.[/i]

Ja mycket mat slängs, mer borde gå till hemlösa osv. Att uppmana folk om det är okej, att folk deltar är okej. Att alldeles för många skulle göra detta är inte okej. Jag tror du fattar min bild. Hade funkat ett tag, men inte länge. Skulle vara intressant att veta hur många som blev sjuk av dumpster diving tho, alltså en riktigt undersökning.

Lalala1234 Tjej, 30 år

2 254 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:46
Lalala1234 Tjej, 30 år

Citat från DEB



Ja mycket mat slängs, mer borde gå till hemlösa osv. Att uppmana folk om det är okej, att folk deltar är okej. Att alldeles för många skulle göra detta är inte okej. Jag tror du fattar min bild. Hade funkat ett tag, men inte länge. Skulle vara intressant att veta hur många som blev sjuk av dumpster diving tho, alltså en riktigt undersökning.


Skulle vara intressant att se hur många som blev sjuka av mat ÖHT varje år. Eller hur många som blev sjuka i allergier som knappt fanns här för 100 år sedan.

Tror oavsett risken är LÅNGT större om du går på en enklare restaurang än om du DD'ar, iaf efter att ha upplevt båda världarna (jobbat som servitör och bartender av och till).

DEB Tjej, 31 år

2 053 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:50
DEB Tjej, 31 år

Citat från Stringburka


Skulle vara intressant att se hur många som blev sjuka av mat ÖHT varje år. Eller hur många som blev sjuka i allergier som knappt fanns här för 100 år sedan.

Tror oavsett risken är LÅNGT större om du går på en enklare restaurang än om du DD'ar, iaf efter att ha upplevt båda världarna (jobbat som servitör och bartender av och till).[/i]

Det har ju med livsmedelsverkets dåliga arbete att göra om fallet är så. Maten som slängs från restaurangen och hamnar i soporna kan väll omöjligt vara renare än maten på restaurang?

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:52
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Bengt


Borde det inte slängas mer ifall folk börjar sopdyka?


Nej, för då skulle affärerna förlora mer pengar. Orsaken till att man kastar överdrivna mängder mat är framförallt:

1. "Bäst före"-datum, vilket är en löjlig uppfinning med gigantiska säkerhetsmarginaler. Jag har ätit mat som gått ut för flera månader sedan, som ändå varit bra.

2. Människor är kräsna, och väljer därför framförallt bara det som ser bäst ut. Därför kan de kasta hela påsar av frukt bara för att en frukt är rutten, eller råvaror bara för att de har någon konstig färg eller något som inte alls påverkar smaken. Vissa mindre affärer säljer faktiskt ut dessa för ett lägre pris, men de flesta har inte plats för det, och jag kan tänka mig att de är rädda för att det drar ner deras anseende.

Pattee Kille, 32 år

901 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 12:58
Pattee Kille, 32 år

Citat från Stringburka



Source me plix. De måste haft jääävligt dåligt skyltat för att bli fällda för det.[/i]


Jag är ledsen, men jag har ingen källa där :) Det är enbart vad jag kommer ihåg, och om det räknas som att det inte hänt så får det göra det.
Hur som helst så håller jag med om det du skrev, att det slängs förjävla mycket. Och det är skönt att det finns de som tar vara på detta!

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 14:25
natsukashi Kille, 59 år

Citat från iTranscend


Citat från Bengt

Borde det inte slängas mer ifall folk börjar sopdyka?


Nej, för då skulle affärerna förlora mer pengar. Orsaken till att man kastar överdrivna mängder mat är framförallt:

1. "Bäst före"-datum, vilket är en löjlig uppfinning med gigantiska säkerhetsmarginaler. Jag har ätit mat som gått ut för flera månader sedan, som ändå varit bra.

2. Människor är kräsna, och väljer därför framförallt bara det som ser bäst ut. Därför kan de kasta hela påsar av frukt bara för att en frukt är rutten, eller råvaror bara för att de har någon konstig färg eller något som inte alls påverkar smaken. Vissa mindre affärer säljer faktiskt ut dessa för ett lägre pris, men de flesta har inte plats för det, och jag kan tänka mig att de är rädda för att det drar ner deras anseende.



Har käkat tångkaviar som varit över ett år gammal. :$
Gick hur bra som helst, smakade till och med fortfarande färskt. Den hade alltså varit öppen i ett år haha. :D

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 14:56
Mynta Tjej, 33 år

Citat från natsukashi


Har käkat tångkaviar som varit över ett år gammal. :$
Gick hur bra som helst, smakade till och med fortfarande färskt. Den hade alltså varit öppen i ett år haha. :D



Haha :D.

Det är ju faktiskt egentligen bara animalier man behöver oroa sig för, det är ju ganska uppenbart när vegetabilier är dåliga, och fördelen är ju att man lätt kan smaka på dem i sin råa form också :).

Anarkososse Kille, 35 år

2 475 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 15:49
Anarkososse Kille, 35 år

Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 15:53
Mynta Tjej, 33 år

Citat från Skainhead


Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.


De skulle väl sälja det istället för kasta det antar jag, eftersom att det är ett tecken på att efterfrågan ställt om sig från kräsenhet till att inte längre avskräckas av små, estetiska fel eller utgångna datum.

Anarkososse Kille, 35 år

2 475 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 16:08
Anarkososse Kille, 35 år

Citat från iTranscend


Citat från Skainhead

Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.


De skulle väl sälja det istället för kasta det antar jag, eftersom att det är ett tecken på att efterfrågan ställt om sig från kräsenhet till att inte längre avskräckas av små, estetiska fel eller utgångna datum.



Haha! Ja just det, undrar om de skulle sälja det för samma pris? Skulle säkert poppa upp en avdelning med "ät hur mycket du vill" avdelning där personer får äta i en container, riktigt gammal mat för kanske femtio spänn?

Alltid roligt att föreställa sig!

Lalala1234 Tjej, 30 år

2 254 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 20:51
Lalala1234 Tjej, 30 år

Citat från Skainhead


Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.

Låsa in det. Det är vad de gör nu. Låsa in det samt eventuellt förstöra maten - har varit med om affärer som river upp brödpåsar innan de slängs.

Men jag kommer bemöta lås med superlim och sax. Sätta hårt mot hårt, och man har ju ändå inget att förlora på det.

Det är väldigt viktigt att sköta sig när man dyker, göra det snyggt och inte förstöra något eller skräpa ner - men om de ändå sätter totalstopp finns inga skäl att vara nådig.

veganjihad Kille, 31 år

678 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 20:53
veganjihad Kille, 31 år

Citat från Stringburka


Citat från Skainhead

Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.

Låsa in det. Det är vad de gör nu. Låsa in det samt eventuellt förstöra maten - har varit med om affärer som river upp brödpåsar innan de slängs.

Men jag kommer bemöta lås med superlim och sax. Sätta hårt mot hårt, och man har ju ändå inget att förlora på det.

Det är väldigt viktigt att sköta sig när man dyker, göra det snyggt och inte förstöra något eller skräpa ner - men om de ändå sätter totalstopp finns inga skäl att vara nådig.


Det är inte ovanligt att dom häller schampo eller råttgift på maten dessutom.

Lalala1234 Tjej, 30 år

2 254 forumsinlägg

Skrivet:
10 januari 2011 kl. 20:56
Lalala1234 Tjej, 30 år

Citat från veganjihad


Citat från Stringburka

Citat från Skainhead

Jag undrar hur matkjedjorna skulle reagera om detta blev populärt och hur de skulle göra för att motverka trenden.

Låsa in det. Det är vad de gör nu. Låsa in det samt eventuellt förstöra maten - har varit med om affärer som river upp brödpåsar innan de slängs.

Men jag kommer bemöta lås med superlim och sax. Sätta hårt mot hårt, och man har ju ändå inget att förlora på det.

Det är väldigt viktigt att sköta sig när man dyker, göra det snyggt och inte förstöra något eller skräpa ner - men om de ändå sätter totalstopp finns inga skäl att vara nådig.

Det är inte ovanligt att dom häller schampo eller råttgift på maten dessutom.


Har aldrig varit med om råttgift, men schampoo har jag stött på en gång och diskmedel två. Nyligen även nagellacksborttagning. Men det är 4 gånger under kanske 200-250 dyk jag genomfört under de här åren. Så måste säga att i min erfarenhet så är det ovanligt, men YMMV.

Dock ska det ju sägas att man märker VÄLDIGT fort om de gått in för att förstöra det. Och råttgift syns ju på långt håll om de skulle lagt det.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet