Dumpster diving
Hur hittar man bra spots för att dumpstra då? :(
Prata med affärens chef, de är långt ifrån omöjliga att resonera med. Mat slängs p.g.a riktlinjer/hälsolagar som företaget eller Sverige rikes lag har bestämt
elleh nån trevlig människa som jobbar där
Citat från natsukashi
Hur hittar man bra spots för att dumpstra då? :(
Kolla typ bakom lokala ICA eller Hemköp.
Citat från veganjihad
Citat från natsukashi
Hur hittar man bra spots för att dumpstra då? :(
Kolla typ bakom lokala ICA eller Hemköp.
Fast de enda bra mataffärerna här är skitstora. Aldrig hittat vart de kan tänkas slänga sina grejer. Känns som att containrarna utanför är för små för allt som de slänger. ;o
Citat från natsukashi
Citat från veganjihad
Citat från natsukashi
Hur hittar man bra spots för att dumpstra då? :(
Kolla typ bakom lokala ICA eller Hemköp.
Fast de enda bra mataffärerna här är skitstora. Aldrig hittat vart de kan tänkas slänga sina grejer. Känns som att containrarna utanför är för små för allt som de slänger. ;o
Skadar väl inte att kolla då :)?
Nah, kanske ska stoppa ner huvudet där i och se om jag hittat rätt. Men jag tror att den containern är för gästerna mest då den ligger på parkeringen! Ska googla lite, känns som att någon borde dumpsterdiveat i Kalmar tidigare. Annars får väl jag kartlägga det om jag faktiskt orkar. :D
Känner en trevlig människa som jobbar på Donken, så brukar få en massa mat som ratats därifrån. Alltså inte mat som andra käkat av, utan som slängts för att det legat och dragit en stund utan att nån köpt det.
Tar väll varje chans jag får annars, men har inga fler stamställen.
Citat från Executioner
Känner en trevlig människa som jobbar på Donken, så brukar få en massa mat som ratats därifrån. Alltså inte mat som andra käkat av, utan som slängts för att det legat och dragit en stund utan att nån köpt det.
Jag trodde att det var den maten som de gav till gästerna.
Ot: Det verkar tufft. eh.
Citat från Toxifiedkisses
Jag trodde att det var den maten som de gav till gästerna.
Så dom skulle alltså ge hamburgare till kunderna när de börjar bli gamla, eller vad menar du?
Hamburgare på donken blir inte gamla. ;>
Mcdonalds, dålig mat och osv ^ menar han. (innan)
Misslyckandet av dagen. (jag)
Citat från Executioner
Så dom skulle alltså ge hamburgare till kunderna när de börjar bli gamla, eller vad menar du?[/i]
Det var det jag menade, lite sådär käckt ironiskt.
Citat från natsukashi
Hur hittar man bra spots för att dumpstra då? :(
Där jag haft bäst resultat är kring medelstora matbutiker, särskilt i bostadsområden/förorter. Riktigt stora ställen brukar ha tryckcontainers eller låsa in ordentligt, små brukar helt enkelt inte slänga tillräckligt med skräp. Dock har jag dykt på jättestora och pyttesmå med, bara inte lika vanligt.
Kolla gärna in [url=dykdigfri.wordpress.com]bloggen[/url], vi har en dykarguide där samt lite riktlinjer på hur man bedömer ätligt/oätligt vad gäller grönsaker. Kommer snart komma upp en liknande guide vad gäller spannmåls- och mejeriprodukter.
Citat från BloodBank
Prata med affärens chef, de är långt ifrån omöjliga att resonera med. Mat slängs p.g.a riktlinjer/hälsolagar som företaget eller Sverige rikes lag har bestämt
elleh nån trevlig människa som jobbar där
De brukar vara väldigt oresonliga är min erfarenhet. Vi startade en Food Not Bombsgrupp och gick runt och frågade efter just överbliven mat, då till en välgörande organisation och inte ens till oss själva, och av ca 70 tillfrågade affärer fick vi 4 positiva svar - alla små turkbutiker. Willys har som universell policy "släng allt, ge inte bort till någon". Ica Maxi har vad jag förstått något liknande, likaså Netto.
Just ja, ju större ställe ju större risk att du måste bryta mot lagen för att komma åt grejerna, via att hoppa staket eller så. Om du nu har problem med det.
det är fint. hittade mina jeans i en container. likaså västen och kängorna.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet