CUrTs blogg27 år. Bor i Stockholms län. Är offline och var senast aktiv: Igår 21:25

CUrT

Senaste inläggen

Man vet ju aldrig vem som läser ...
2 januari 2019 kl. 20:07
Bråddjupet
10 maj 2018 kl. 21:07
Halloween :D
1 november 2008 kl. 22:43
Visa alla

Fakta

Civilstatus: Singel
Läggning: Inte valt
Intresse: MSN
Bor: Med någon
Politik: Röd
Dricker: Saft
Musikstil: Punkrock
Klädstil: Blandat
Medlem sedan: 2008-10-18

Man vet ju aldrig vem som läser ...

... så har ni detta muminpussel och vill sälja så hojta till!! :D

ps. ni kan hotja om ni har pusslen med äppelträdsgråden eller rivieran också. ds.Bråddjupet

På Kristi himmelsfärd har jag införlivat en tradition att stå på balkongen, blänga utöver gatan och hota hörande att skjuta dem med en K-pist. Det rör sig om deafpower och om att inviga våren.
Tyvärr äger jag ingen balkong. Idag drog jag även tillbaka planerna att bygga en upphöjdnad av mjölkkartonger efter jag dragit mig till minnes att folk sällan trallar omkring i området. Dessutom hade jag lärt mig genom åren att media har viktigare saker att rapportera om på Kristi himmelsfärd än om en döv står och skjuter ner ett tiotal personer från sin balkong.

Istället slog jag på TV:n och fick mycket riktigt upp dagens hetaste snackis. Veckans hippast kulturman trädde nämligen fram i rutan och skrek så spottet hoppade ut munnen. Att döma av den mörkröda färgen i hans ansikte rörde det sig om avsaknad av bråddjup i färgerna på några stenciler.
Som döv utvecklar man en talang att kunna, med hjälp av ansiktsfärgen, avgöra vad människor skriker om. Denna talang är inte lika märkvärdig som den kan tänkas låta, talangen finns nämligen latent i kroppen hos alla människor. Råkar man en dag vakna upp döv kan man pusta ut för inom fem minuter träder talangen i kraft, och då kommer man hänga med i det mest som hänger i samhället eftersom människor älskar att skrika på så väl SJ-tåg som småfåglar. (Förvisso hade det varit ännu bättre om man latent hade en talang att förstå allt bara människor pratar engelska med än, för det bemötandet är nog ännu vanligare än överstående när man berättar att man är döv.)
Den här latenta talangen känner SVT, mycket professionellt, till och därför tycker de att livetextningar är en perfekt arbetsuppgift för den 15-åriga praoeleven. Det är ju så lätt att skriva vad som sägs. Kulturmannen var dessvärre inte särskilt verbal utan skrek mest diverse interjektioner, obegripliga ord där bokstäver saknades och hade kastat om och en och annan halv mening. Jag betraktade det hela med en förnöjelse bara en döv kan ha och tänkte att det var ju bra synd om alla hörande som måste lyssna på denna obegripliga icke-verbala kulturman. Han kunde bara inte få fram att det var ett bråddjup i färgerna han ville ha.Halloween :D

Det är ju inte Halloween idag! xP