Vegetarisk och Vegansk kost
Vegetarisk och Vegansk kost
theblackicicle
Tjej, 35 år
btw , nån som vet om man kan köpa den där max-burgaren nånstans ? finns ju på typ massa kiosker , men jag har aldrig sett den i nån affär ...
lsidhjkjh
Tjej, 31 år
Citat från theblackicicle
btw , nån som vet om man kan köpa den där max-burgaren nånstans ? finns ju på typ massa kiosker , men jag har aldrig sett den i nån affär ...
På Max?
VemOmInteDu
Tjej, 32 år
Citat från uulin
Citat från theblackicicle
btw , nån som vet om man kan köpa den där max-burgaren nånstans ? finns ju på typ massa kiosker , men jag har aldrig sett den i nån affär ...
På Max?
Men i affär så man kan laga den själv hemma?
AuschwitzWantsU
Tjej, 26 år
Citat från froakensayhello
Kul med en tråd om veg mat :)
Är det fler av er vegetarianer/veganer osv som känner mindre sötsug än vad ni gjorde när ni käkade kött, om ni gjorde det alltså ? :)
Jag är vegetarian och mår toppen nu av det, inte alls sugen på godis och annat sött, men innan jag bestämde mig för att sluta med köttet hade jag ett fruktansvärt sötsug! Tänkte att det måste ju ha med det att göra, så är det likadant med er?
Sköter man sig som vegetarian/vegan och äter allt man behöver osv så ja, jag har iaf nästan inget sötsug alls när jag äter ordentligt. ^^
natsukashi
Kille, 60 år
Jag har lite sötsug men det är otroligt sällan jag äter söta saker osv. Däremot är jag världens största småätare som äter en macka lite då och då under dagen. :c
theblackicicle
Tjej, 35 år
uulin: nej men jag vill kunna laga den hemma !
VetOmInteDu: ja precis !
crashed
Tjej, 33 år
käkade världens godaste veganska kåldolmar nyss
VemOmInteDu
Tjej, 32 år
Citat från theblackicicle
uulin: nej men jag vill kunna laga den hemma !
VetOmInteDu: ja precis !
Vill jag också kunna, den är jättegod. Men den kanske bara säljs färdig.
crashed
Tjej, 33 år
Citat från Freetown
Citat från crashed
käkade världens godaste veganska kåldolmar nyss
skriv receptet? :)
Experimenterade mig fram, så jag minns inte vilka ingredienser och hur mycket jag använde
Men det här är väl lite ditåt:
1 kålhuvud
Kokt ris
Trattkantareller
Hackad kål (använde de innersta, mindre bladen)
Soja
Buljong
Koka kålhuvudet och ta loss kålbladen.
Stek ris, kantareller och den hackade kålen.
Lägg lite fyllning på kålbladet, rulla ihop och lägg i en form.
Häll över buljong, soja och lite brunt socker/farinsocker.
Lägg i ugnen på ca 200 grader.
Man kan fylla dem med lite vad man vill. Råkade bara ha trattkantareller hemma, annars är ju det rätt dyrt.
natsukashi
Kille, 60 år
Citat från SNELHEST
Ska prova veganska vårrullar någon dag. Älskar vårrullar :(
http://www.veganmatpepp.org/farska-thailandska-varrullar/
:DDDDDD
EDIT: Om du nu vill ha friterade så är det bara att doppa dem i frityrsmet och fritera. :D
crashed
Tjej, 33 år
åh vårrullar är gott, det måste jag laga!
natsukashi
Kille, 60 år
Citat från SNELHEST
Men vill ha friterade och flötiga juuuuuuuuuu!
EDIT: Awesome! VAr hittar man rispapper?
Rispapper går att hitta på asiatiska mataffärer har jag för mig, har själv inte har någon lycka med att hitta det. Så rent logiskt borde de gå att fritera men sen vet jag inte om rispappret håller under friteringen men det borde det göra med tanke på smeten. :D
natsukashi
Kille, 60 år
Har ni fritös? Det är ganska svårt annars men inte helt omöjligt. :o
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet