Vegetarisk och Vegansk kost
hchf amirite
ALLTSÅ fan vad jag hatar när man handlar mat och det är typ 40134 smakprover men bara korvbitar och skinka.
har era butiker fått in pastejkökets vegetariska? är den nice? skrev argt (läs snällt och fullt med hjärtan) brev till maxi om att de borde ta in dirr.
Tycker att det smakar som jag tänker mig att en tartex med leverpastejsmak skulle smaka. Plus skogsvamp då. 8/10 Delicatobollar.
men åhhh
Citat från K8A:
har era butiker fått in pastejkökets vegetariska? är den nice? skrev argt (läs snällt och fullt med hjärtan) brev till maxi om att de borde ta in dirr.
ne ;_; jag var och handlade igår och i went to the store 30% pga den pastejen men dom hade den ej inne;_; so annoyed... har hört goda ord om den. + fett mkt billigare än tartex, i hope i like it
Citat från K8A:
har era butiker fått in pastejkökets vegetariska? är den nice? skrev argt (läs snällt och fullt med hjärtan) brev till maxi om att de borde ta in dirr.
Jo, den var helt okej! Tycker den absolut var värd priset men kan tycka att hajpen, angående hur god den är, är lite överdriven (fast kanske jag som fick för höga förväntningar). Kommer säkert köpa den igen men inget jag enbart kommer leva på :)
Citat från CUrT:
Jo, den var helt okej! Tycker den absolut var värd priset men kan tycka att hajpen, angående hur god den är, är lite överdriven (fast kanske jag som fick för höga förväntningar). Kommer säkert köpa den igen men inget jag enbart kommer leva på :)[/i]
Är väl mest skönt att kunna köpa något sånt istället för att mixa själv eller betala kuken för tartex.
Hallå är det någon som har testat att göra en varm sås med plantis soygurt? Tänkte försöka göra en krämig sås till pasta men vi har bara soygurt hemma att använda som bas. Tror ni det funkar att värma eller finns risken att den skär sig/smakar konstigt eller whatever?
jag tyckte vegpastejen var jättegod, minst lika god som 'vanlig' iaf :)
Någon som vet om det går att göra veganskt? Med tanke på hur mycket djurprodukter det är i den.
Dagens Hemmalyxiga mat!
Frannie's asian wok.
Du behöver:
-Qournbitar och sojabönor, alternativt whatever you like som är protein, men det ska fungera att steka i solida bitar.
-Paneng currypasta, srirasha, japansk soja och någon form av sweet chili (jag hade en chili-vitlök sås-grej idk.
-Chili
-Lime
-Avokado
-Gullök i små klyftor (typ strimlor) och det gröna på purjolöken
-Wok veggies
-Cashewnötter
Såhär gör du:
Lägg ris i blöt.
Tina qournbitar och sojabönor smått (förbered ert protein).
Hacka grönsaker under tiden. Och kläm saften ur limen, jag använde limepress. Häll i en liten skål.
När du hackat färdigt blandar du paneng currypastan med soja, sweet chili, lite limesaft och srirasha tilll en liten marinad.
Sätt på ris.
Stek qournbitar o sojabönor i en wokpanna eller en keramisk, jag föredrar keramisk. Använd olja. Stek tills det fått lite stekyta. Häll på hälften av marinaden och stek lite till, häll sedan i en skål.
Rengör pannan med papper och hetta upp olja, stek sedan wokgrönsakerna tills de fått lite stekyta, om man använder frysta grönsaker kan det bli väldigt vattnigt-då lägger jag i cashewnötterna. Häll på gullök, purjo och chili- När löken blivit lite genomskinlig, häll på resten av marinaden och blanda väl och häll till sist på limen samt proteinet, blanda väl -sänk plattan och sätt på locket.
Jag hade en asiatisk soppa jag värmde upp som tillbehör, och medan den blev varm så hackade jag avokado och lade i skålen jag haft limesaft.
Färdigt!
Citat från Peppar:
https://i.imgur.com/Sc0eUEO.gif
Någon som vet om det går att göra veganskt? Med tanke på hur mycket djurprodukter det är i den.[/i]
Jag tror inte det här blir likadant, men det närmsta jag kan komma på är det här receptet:
https://www.facebook.com/155807571118277/photos/a.1050176308348061.1073741842.155807571118277/1050176425014716/?type=3&theater
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet