Vegetarisk och Vegansk kost
Citat från Aeosoth:
Vad har ni för tips nu i juletider??? MvH nybliven vegan
Är också nybliven vegan men ska köra på vegansk smörgåstårta, K*ttbullar, prinssesskorv om jag kan hitta det, Julskinka på sietan, rödbetsallad, pepparkakstårta... hmm det är nog det jag har planerat att addera till de andra 'vanliga' julbord
Good ol' Vegania hittar ni de flesta recept http://www.vegania.net/recept/jul.html om ni vill göra allt från scratch annars göttbullar ifrån astrid eller anamma, korv (astrid, anamma, goodstore), skinka ifrån astrid, aubergine sill (väldigt lätt att göra), Jansson med aubergine.
gjorde den där trendiga seitanjulskinkan
blev helt OK
Är så glad över att båda mina julfiranden kmr bli veganvänligt!!!
Har typ lyckats få alla i min familj är dumpa köttnormen, huuuuuuuuuur tungt e inte d
omg om ni gör auberginesill så ugnsbaka den med massa salt o olja istället för att koka!! blir så jävla gott, e inte ens vegetarian men gör ändå auberginesill varje år
Jag ska göra langos ikväll, vad är godaste toppingen?
(och, finns det vegansk gräddfil?)
men det är ju inte lika syrligt :( skulle iofs kunna blanda ut det med lite lime och citron huM
lángos med rödlök är det bästa som finns
Citat från Pudge:
Citat från pingu:
Citat från GlenCoco:
Jag ska göra langos ikväll, vad är godaste toppingen?
(och, finns det vegansk gräddfil?)
brukar använda oatlys iFraiche som substitut för gräddfil d najs
I second this. Blanda i lite citron för syrlighet, lite rödlök skadar inte heller.
funkar minst lika bra med naturell sojayogurt, vilken som. jag kör planti. billigare + mer.
farsan käkade bara min veganmat på julmiddagen, utan att jag ens frågat. lagom söt.
Hallå hjälp
Ska göra detta till förrätt imorgon men HITTAR INGEN AGAR AGAR pga är hemma i min småländska lilla by och varken den eller grannbyarna har det.
Tror ni det funkar med vegegel istället?
Syrad kokosmjölk är gott till langos.
en burk kokosmjölk (400ml) och 2-3 kapslar probiotika, blandas ihop och ska stå i en burk med tyg på som lock, gärna lite varmt (ca. 30 grader) och mörkt i ca. 10-24 timmar. ska sen stå i kylen och håller i ca. en vecka.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet