Vegetarisk och Vegansk kost
Åt min frukost i sängen framför historieätarna när jag såg ett litet katthuvud, vars pupiller var stora som pingisbollar, dök upp vid sängkanten för att i nästa sekund göra mig och min macka sällskap. När mackan var borta dök hon ner över tallriken och slickade upp hummusresterna som trillat av. Så ja, nu kan jag lägga till hummus på listan över konstiga saker min katt gillar. Kan dock inte säga något, hummus är bäst!
Åt nice cream för första gången i morse, är helt såld, holy shit.
En och en halv fryst banan, havremjölk, kakao och jordnötssmör. Är i extas
Borde man inte kunna göra eget naturgodis, typ de bitarna som är yoghurt???
Har inte vågat prova med någon vegansk variant av "mejeri" än, har någon här provat?
Citat från Pukkalo:
Borde man inte kunna göra eget naturgodis, typ de bitarna som är yoghurt???
Har inte vågat prova med någon vegansk variant av "mejeri" än, har någon här provat?
hur då tänker du
Citat från Pukkalo:
deras yoghurtgrej är ju vitchoklad med typ mjölkpulver, vassle och yoghurtarom, alltså inte gjort på actual yoghurt, men det kanske du visste :p
kan ju testa köpa vegansk vitchoklad (eller göra egen!) och kanske testa att blanda den med typ soyghurt eller havre-yoghurt... sen finns det även sojamjölkspulver som kanske skulle funka som ersättare för mjölkpulvret. och typ vaniljarom lär ju behövas.... javenne
bara att börja experimentera! ska nog gå att få till det bra.
fattar inte riktigt va du menar med det sista? typ havredryck etc? ja jo, det har man väl testat.
var nere på saigon i nordstan häromdan och kikade runt, såg en hel del spännande saker, bl.a. vegetariska (kollade aldrig om sakerna var veganska så utgår ifrån vegetariska) fisk, kyckling och sidfläsk -substitut.
fisken hade någon fjällish yta, kycklingen var formad som en facking kyckling och sidfläsket såg nästan identiskt ut till riktigt sidfläsk.
ganska imponerad av utseendet tbh, någon som har testat dessa produkter? är ju i samma hylla som skinkan som har diskuterats tidigare i tråden.
Skivar man fläsket och steker det som bacon, så är det helt knasigt likt. Fisken smakar fisk-ish, tar man bort algerna (höljet) smakar det bara soja, kycklingen åt jag för typ 3 år sedan, smakade tonfisk-ish, men kan bero på att jag grillade den utan marinering.
Har ni sett den här?
Den är verkligen skitbra!
http://www.onegreenplanet.org/news/melanie-joy-why-people-eat-certain-animals-but-love-others/
Känns som att jag spammar nu men här är en namninsamling för att få livsmedelsverket att märka vegansk och vegetarisk mat.
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9683
Godaste veganska vispgrädden att ha i tårta? Och går det i så fall bra att koka/värma?? Alltså att det funkar lika bra som "vanlig" grädde. Skulle va bra om någon kan svara snabbt. Tack :)
Alltså nej det finns nog ingen allroundgrädde som fyller alla funktioner på det viset men alpros airy & creamy är bästa dessert/vispgrädden och oatlys havregrädde funkar bäst i matlagning enligt mitt tycke :)
^ skulle vilja säga alpro soya airy & creamy, går att vispa och är fast nog för tårta
edit: fan, är seg, heh
Ja det var det jag tänkte , tack! :)
Tror ni det går bra med samma mängd? :)
blomkålsris med Fry-kyckling och vitlökssås var en underlig kombo som funkade mkt bra
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet