Vegetarisk och Vegansk kost
Iallafall, det enda värdiga, eller snarare det värdigaste rödvinet jag hittat för en rimlig päng på bolaget än så länge.
http://www.systembolaget.se/3040
Men va. Någon sa att de har började tillsätta mjölkprotein eller något sådant i ecologica i somras?!
På www.barnivore.com kan du söka efter massa olika veganska öl, vin och starksprit
Har inte kollat på flaskan på evigheter tho' men "Vin ska från och med 2014 skriva ut innehåll på baksidan om de innehåller äggprotein, husbloss, gelatin m.m. på grund av personer med allergi.
Dock saknas det ingredienslista på äldre viner, så för säkert kort, köp viner från i år. Fortfarande oklart hur det gäller andra alkoholsorter."
*Ecologica finns inte på barnivore.
"På grund av personer med allergi"
MEN VI DÅ????? ):
Det är ju "vi" dom refererar till. Det är väl livsmedelsverket som har bestämt det, samma sak som att saker innehåller 0.001% mjölk pga att dem är gjorda i samma lokal.
Hittade vinet jag dricker på Barnivore, känner mig duktig nu. :----)
Kollade på ecologica när jag var på bolaget, stod inget om mjölkprotein.
Gjorde en asfet bulgurrätt med bulgur kokat i grönsaksbuljong och vitvinsvinäger, och sedan blandades med rödlök, purjo, vitlök, chili och finhackade morötter. Slängde sedan i russin, babyspenat, mandlar och sesamfrön.
Delicious mhm
Jag är riktigt sugen på att hitta någon/några goda veganska rätter men som en everydaynormal meatloverguy så kan jag nada om veganska recept. Kan ni snabbt slänga ihop några hemmagjorda maträtter som är susen åt mig? Tack på förhand lovers! :)
Citat från obfuscation:
Jag är riktigt sugen på att hitta någon/några goda veganska rätter men som en everydaynormal meatloverguy så kan jag nada om veganska recept. Kan ni snabbt slänga ihop några hemmagjorda maträtter som är susen åt mig? Tack på förhand lovers! :)
stek grönsaker, släng i bönor, he på havregrädde/tomatkross, ät med pasta
eller ris
jag har fått en lergryta, det känns nice
En enkel rätt är köttsubstitut, som soja strimlor eller fry's chicken strips. Steker upp det så det får yta, ha i vitlök, krossadetomater, krydda efter smak (jag brukar köra på salt, peppar, chili eller annat med lite hetta, spiskummin och oregano/basilika.) Låter det koka upp beroende på om du vill ha sladdrig purjolök så ha i hackad purjo 5 min innan det är klart, så mycket du vill ha i. Jag brukar ha i purjon när det är ca 1 min kvar eller när jag drar av kastrullen ifrån plattan. Går även att ha i majs om man gillar det.
Servera med pasta.
Tycker man ska undvika köttsubstitut i största möjliga mån tho
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet