Vegetarisk och Vegansk kost
Citat från molly:
Hallå jag brukar typ inte använda sojafärs alls men tror ni man skulle kunna använda det till något sånt här??
http://www.ica.se/recept/lammfarsspett-med-libanesisk-gronsaksgryta-713286/
http://www.ica.se/recept/heta-lammfarsbullar-med-libanesisk-yoghurtdipp-593350/
liksom hur är konsistensen? har för mig att den är torrare än köttig färs, kan man få den kladdig enough or whatever?
någon tipsade om att mala ner anammas burgare menneh kräver ju att man har köttkvarn eller något hemma I guess??
alltså jag körde på sojafärs men hade i ägg because icke vegan och ah det kladdade bra!! ser dock ut som typ riktig köttfärs pga bulgur i smeten också haha :(( ser liksom grynig ut. men ah det blev bra, tjusiga biffar osv mkt nöjd och hungrig
Förlåt för dubbelpost men bilder!!
sååå sojakebaber, baba ganoush, hummus (gillar när den är lite torrare ok), tabbouleh, och mint-labneh/yoghurt
Men huuuur gott såg inte det där ut att vara!? ^
var det omständigt att göra baba ganoush? eller fanns det typ grillad äggplanta att köpa på burk eller något?? har massor av kikärtor så funtar på att göra hummus av ca allt men baba ganoush är godare
Nääe, alltså, jag rostade dem själv i ugnen först bara! Annars är det änna hur simpelt som helst att göra.
hit me up med recept då!
Var är sojakebaberna ifrån??
unsterblich: dela äggplantorna på längden (typ en per person kanske? jag använde bara en) och skär skåror i fruktsidan, rosta dem i ugnen typ en halvtimme i 175 grader, skalsidan nedåt och ringlad olivolja på. sen bara mixa med en pressad vitlöksklyfta per äggplanta (antar jag, för jag hade bara en), asmycket mynta, mer olivolja, hackad chili, ett par skedar tahini, pressad citron + salt, peppar, spiskummin. sry för inga mått men jag mäter liksom aldrig när jag kryddar?? och ah du kan ju sånt ändå så ba KÖR
Sally: Från mitt kök ;-) haha alltså gjorde dem själv!!
Det var ju ännu bättre, har du recept?
alltså lyckades höfta-isch en fett god sås till mitt potatismos?? semi-inspirerad av en svampgryta jag läst men hade knappt några av de grejerna till hands.
var iafl:
margarin till stekning
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (använde 1 vitlök solo pga all vitlök i kalmar har ruttnat i butiken ://)
100-150g anammas sojabitar, blir nog godare (och billigare) med champinjoner tho
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 msk japansk soja
1 buljongtärning med svampsmak
1-2 dl havregrädde
1 msk rosepeppar i en tésil som får koka med allt, tror det blir bättre att ha mindre om man väljer att krossa den och käka kornen, jag gillar inte rosepepparkorn av någon anledning
basically så fräs lök och vitlök genomskinlig i margarinet, ha i svamp/sojakött och timjan och låt det fräsa med en stund. Ha i sockret och låt det lösas upp, efter detta i med soja och svampbuljong, jag använde sojan för att lösa upp svampbuljongen så att det andra skulle stekas i den och ta åt sig lite smak från de båda. 2 finish it off ha i rosépepparn samt havregrädden och låt det koka ihop i några minuter. Sen ba häva skiten över potatismos because potatismos är nice.
Fotnot är att jag hade i kanske 2 dl vatten också, men det blev jävligt tunn konsistens så jag kokade bort allt vatten, det kanske gav mer tid för kryddorna att sprida sig i såsen men sojabitarna blev sega och det tog tid och eh onödigt att ha i vatten bara för att koka bort det liksom?? Därav bara grädde i receptet
Hejhallå jag funderar på att skaffa en pastamaskin, är det värt det?!?
^Borde det inte finnas billiga begagnade?? Isåfall måste det vara asvärt, fett med hipstercred.
Har issues med begagnade köksattiraljer så inte ett alternativ /:/:
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet