Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 16:14
natsukashi Kille, 59 år

Citat från molly:


Hallå jag brukar typ inte använda sojafärs alls men tror ni man skulle kunna använda det till något sånt här??

http://www.ica.se/recept/lammfarsspett-med-libanesisk-gronsaksgryta-713286/
http://www.ica.se/recept/heta-lammfarsbullar-med-libanesisk-yoghurtdipp-593350/

liksom hur är konsistensen? har för mig att den är torrare än köttig färs, kan man få den kladdig enough or whatever?


någon tipsade om att mala ner anammas burgare menneh kräver ju att man har köttkvarn eller något hemma I guess??

molly Tjej, 33 år

11 279 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 16:36
molly Tjej, 33 år

alltså jag körde på sojafärs men hade i ägg because icke vegan och ah det kladdade bra!! ser dock ut som typ riktig köttfärs pga bulgur i smeten också haha :(( ser liksom grynig ut. men ah det blev bra, tjusiga biffar osv mkt nöjd och hungrig

molly Tjej, 33 år

11 279 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 18:21
molly Tjej, 33 år

Förlåt för dubbelpost men bilder!!
sååå sojakebaber, baba ganoush, hummus (gillar när den är lite torrare ok), tabbouleh, och mint-labneh/yoghurt



Melomel Tjej, 29 år

320 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 18:33
Melomel Tjej, 29 år

Men huuuur gott såg inte det där ut att vara!? ^

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 18:34
natsukashi Kille, 59 år

var det omständigt att göra baba ganoush? eller fanns det typ grillad äggplanta att köpa på burk eller något?? har massor av kikärtor så funtar på att göra hummus av ca allt men baba ganoush är godare

molly Tjej, 33 år

11 279 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 18:36
molly Tjej, 33 år

Nääe, alltså, jag rostade dem själv i ugnen först bara! Annars är det änna hur simpelt som helst att göra.

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 18:42
natsukashi Kille, 59 år

hit me up med recept då!

Sally Tjej, 27 år

2 228 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 20:10
Sally Tjej, 27 år

Var är sojakebaberna ifrån??

molly Tjej, 33 år

11 279 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 21:32
molly Tjej, 33 år

unsterblich: dela äggplantorna på längden (typ en per person kanske? jag använde bara en) och skär skåror i fruktsidan, rosta dem i ugnen typ en halvtimme i 175 grader, skalsidan nedåt och ringlad olivolja på. sen bara mixa med en pressad vitlöksklyfta per äggplanta (antar jag, för jag hade bara en), asmycket mynta, mer olivolja, hackad chili, ett par skedar tahini, pressad citron + salt, peppar, spiskummin. sry för inga mått men jag mäter liksom aldrig när jag kryddar?? och ah du kan ju sånt ändå så ba KÖR

Sally: Från mitt kök ;-) haha alltså gjorde dem själv!!

Sally Tjej, 27 år

2 228 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 22:37
Sally Tjej, 27 år

Det var ju ännu bättre, har du recept?

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 22:56
natsukashi Kille, 59 år

alltså lyckades höfta-isch en fett god sås till mitt potatismos?? semi-inspirerad av en svampgryta jag läst men hade knappt några av de grejerna till hands.

var iafl:
margarin till stekning
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (använde 1 vitlök solo pga all vitlök i kalmar har ruttnat i butiken ://)
100-150g anammas sojabitar, blir nog godare (och billigare) med champinjoner tho
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 msk japansk soja
1 buljongtärning med svampsmak
1-2 dl havregrädde
1 msk rosepeppar i en tésil som får koka med allt, tror det blir bättre att ha mindre om man väljer att krossa den och käka kornen, jag gillar inte rosepepparkorn av någon anledning


basically så fräs lök och vitlök genomskinlig i margarinet, ha i svamp/sojakött och timjan och låt det fräsa med en stund. Ha i sockret och låt det lösas upp, efter detta i med soja och svampbuljong, jag använde sojan för att lösa upp svampbuljongen så att det andra skulle stekas i den och ta åt sig lite smak från de båda. 2 finish it off ha i rosépepparn samt havregrädden och låt det koka ihop i några minuter. Sen ba häva skiten över potatismos because potatismos är nice.
Fotnot är att jag hade i kanske 2 dl vatten också, men det blev jävligt tunn konsistens så jag kokade bort allt vatten, det kanske gav mer tid för kryddorna att sprida sig i såsen men sojabitarna blev sega och det tog tid och eh onödigt att ha i vatten bara för att koka bort det liksom?? Därav bara grädde i receptet

alve 30 år

4 960 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 23:33
alve 30 år

ser VÄLDIGT gott ut molly, grymt!

Hippie Kille, 31 år

2 713 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 23:56
Hippie Kille, 31 år

Hejhallå jag funderar på att skaffa en pastamaskin, är det värt det?!?

Sally Tjej, 27 år

2 228 forumsinlägg

Skrivet:
26 november 2014 kl. 23:59
Sally Tjej, 27 år

^Borde det inte finnas billiga begagnade?? Isåfall måste det vara asvärt, fett med hipstercred.

Hippie Kille, 31 år

2 713 forumsinlägg

Skrivet:
27 november 2014 kl. 00:01
Hippie Kille, 31 år

Har issues med begagnade köksattiraljer så inte ett alternativ /:/:


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet