Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Samelina 32 år

869 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 11:51
Samelina 32 år

ahhhh den såg ju grym ut. ska kolla in, tack som fan!!

melilot Tjej, 31 år

2 877 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 16:22
melilot Tjej, 31 år

Citat från funeralparty:


Citat från melilot:

Mat i Warszawa någon? Ställe eller nämn någon polsk grej en lakto-ovo-vegetarian kan käka, allt har så komplicerade namn!

finns svinmycket nice ställen på gatan Poznanska! nu är det ett par år sedan jag var där så finns säkert jättemycket annat också men vi var på de här ställena: https://www.facebook.com/tel.aviv.cafe och
https://www.facebook.com/beiruthummusbar (godaste halloumiburgarna EVER).

sen låg det en indisk restaurang på samma gata, minns inte namnet på restaurangen men det var seriöst godaste indiska maten jag ätit<33 helt sjuka portioner också, beställde onion bhajis till förrätt och fick typ 10 stycken?!

http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g274856-d2211782-Reviews-La_Bufala-Warsaw_Mazovia_Province_Central_Poland.html också så himla nice ställe, en jättemysig italiensk restaurang!

vet att det finns typ maoz och loving hut också men har ej varit där själv


Tack, tack, tack! Bara en dag kvar nu så får välja bra, haha :)

alve 31 år

4 960 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 17:15
alve 31 år

ok har fortfarande problem med smörgåspålägg... älskar ostmackor men aaaa plockar gärna bort mjölkprodukter ur min vardag. så letar efter alternativ...
förra gången tipsade folk om att köra avokado som pålägg och d va nice men alldeles för jobbigt att(lr jag är noob bara kanske) tajma när den är mogen.

va tycker ni om tartex? var längesen jag testade det(typ 10 år sedan?) men har för mig det var rätt nice.

Mansslakt Tjej, 34 år

192 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 17:17
Mansslakt Tjej, 34 år

Tartex är vidrig. Fast typ alla andra gillar det.
Jag brukar köra hummus eller liknande av röda linser.

lefttoroll Kille, 28 år

6 278 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 17:47
lefttoroll Kille, 28 år

alve: jeezly rökt!!!!!!!!!!!!!

Samelina 32 år

869 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 17:56
Samelina 32 år

jag brukar köra ba tomater när jag är lat. ibland tartex. avokado såklart (en lär sig att hitta rätt efter ett tag!!). hummus also när jag orkar. champinjoner. bladspenat. gurka. paprika. samt kryddor och olivolja. ALLT som är gott går att ha på mackan.

Femtontajt Tjej, 29 år

1 642 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 19:45
Femtontajt Tjej, 29 år

Vad kan en göra med färs egentligen som inte innebär färssås med pasta? Vill göra något nytt.

venus 29 år

733 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 19:48
venus 29 år

alltså hur har ni kommit igång med matlagning?? jag orkar bara steka köttsubstitut och koka ris typ. när jag är ambitiös gör jag bönsallad. hur ska en börja???

obs hade varit likadant om jag åt kött, menar ej att "vegetariskt är svårt". matlagning är svårt :--)

ithica Kille, 31 år

10 106 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 19:50
ithica Kille, 31 år

Citat från Alve:


ok har fortfarande problem med smörgåspålägg... älskar ostmackor men aaaa plockar gärna bort mjölkprodukter ur min vardag. så letar efter alternativ...
förra gången tipsade folk om att köra avokado som pålägg och d va nice men alldeles för jobbigt att(lr jag är noob bara kanske) tajma när den är mogen.

va tycker ni om tartex? var längesen jag testade det(typ 10 år sedan?) men har för mig det var rätt nice.


Ta av... kvisten? Vad kallar man det? iaf ploppen som en gång satt fast vid trädet. om den är fint grön, är den mogen.
Annars, som hangthedj sa, rökt jeezly. Jag brukar köra hummus, dock. finns köpe, men föredrar att göra det själv. bara att mixa kikärtor, vitlök, kummin, salt och peppar med vatten, olja och tahini. blir apgött.

gillar den på burk med chili, tror den är gjord på solrosfrön och såna grejer. den på tub smakar dock anus

ithica Kille, 31 år

10 106 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 20:11
ithica Kille, 31 år

Gjorde surkålssoppa med chörizo idag, 6/10 will do again fast med någon annan korv, fy satan vad den inte smakade gött

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 20:31
natsukashi Kille, 60 år

thüringer lätt

Guacamole 31 år

1 956 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 20:46
Guacamole 31 år

Citat från Femtontajt:


Vad kan en göra med färs egentligen som inte innebär färssås med pasta? Vill göra något nytt.

Pyttipanna är skitfett att göra med färs.
Fyll någonting, typ paprikor, eller kåldolmar.

JesterHead Kille, 34 år

1 884 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 20:57
JesterHead Kille, 34 år

Citat från venus:


alltså hur har ni kommit igång med matlagning?? jag orkar bara steka köttsubstitut och koka ris typ. när jag är ambitiös gör jag bönsallad. hur ska en börja???

obs hade varit likadant om jag åt kött, menar ej att "vegetariskt är svårt". matlagning är svårt :--)



Försök inte krångla till det allt för mycket då lär man tappa lusten, men sedan laga något nytt när man har tiden dsv kanske helger. På vardagar har jag alltid mina standardrätter och helgerna brukar jag ha lite mer kul med min matlagning mest pga tidsbrist.
Hjälper att surfa på youtube/mat bloggar för inspiration och recept. Sedan om man har Facebook existerar det en "vad har du lagat för veganmat" tråd där, där hittar man ibland nya saker bland alla köttsubstitut-middagar.

Solros Tjej, 30 år

2 184 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 20:59
Solros Tjej, 30 år

Citat från Femtontajt:


Vad kan en göra med färs egentligen som inte innebär färssås med pasta? Vill göra något nytt.

Tacoooos! Burritogrejs! Lasagne (visserligen pasta men ah fortfarande göttt)! Köttfärstårta!!! Så mycket.

Femtontajt Tjej, 29 år

1 642 forumsinlägg

Skrivet:
3 november 2014 kl. 21:18
Femtontajt Tjej, 29 år

Det blev en jävligt stark Chili sin Carne (om det är rätt benämning när den är vegan?)


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet