Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
25 oktober 2014 kl. 19:53
natsukashi Kille, 59 år

alltså hittade veganska chilichips på lidl

så smakar de fucking skitäckligt, rankest shit, fan gör jag nurå

mandis Tjej, 31 år

8 767 forumsinlägg

Skrivet:
25 oktober 2014 kl. 20:15
mandis Tjej, 31 år

Citat från hangthedj:


3x lök är överskattat sry not sry

preach

TEMPERTANTRUM Tjej, 33 år

7 512 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 12:02
TEMPERTANTRUM Tjej, 33 år

Bästa tips på godaste veganska/vegetariska gryta? Helst något som passar med röda linser.
Tack på förhand.

Cyan Tjej, 27 år

3 123 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 12:06
Cyan Tjej, 27 år

släng ihop någon currygrej med morötter och paprika i

TEMPERTANTRUM Tjej, 33 år

7 512 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 12:40
TEMPERTANTRUM Tjej, 33 år

Citat från Cyan:


släng ihop någon currygrej med morötter och paprika i

Jag har gjort det gångerna innan när jag ätit gryta, vill ha lite tips på hur man kan göra den lyxigare :)
Har både grön och röd curry! Samt sriracha och sambal oelek, sesamolja och allt det där :P

starlord Tjej, 27 år

300 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 12:43
starlord Tjej, 27 år

pizza med broccolibotten *_*

PontusPMA Kille, 34 år

3 109 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 14:06
PontusPMA Kille, 34 år

TEMPERTANTRUM Ha i broccoli eller blomkål, tofu eller kycklingsubstitut, cashewnötter, kokosmjölk eller bara grädde.

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 14:55
natsukashi Kille, 59 år

Citat från TEMPERTANTRUM:


Citat från Cyan:

släng ihop någon currygrej med morötter och paprika i

Jag har gjort det gångerna innan när jag ätit gryta, vill ha lite tips på hur man kan göra den lyxigare :)
Har både grön och röd curry! Samt sriracha och sambal oelek, sesamolja och allt det där :P


Sambal, kokosmjölk, rivet apelsinskal + saften från apelsinen, morötter samt krossade tomater och låta det koka ihop med linserna. Cashewnötter lär också funka väldigt bra i det här. Vad jag kan smaka mentalt så passar inte någon av currysorterna jättebra med just röda linser utan då är det bättre att lätt steka lite kanel, kardemumma, vitlök, färsk ingefära, chili och korianderfrön i olja eller mjölkfritt margarin tills de blivit aromatiska och sen ha i linserna och blanda runt sen hälla på krossade tomater och ha i lite andra grönsaker så som lök, blomkål och paprika!

Niko Kille, 35 år

16 637 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 14:58
Niko Kille, 35 år

Laga mig mat, dödshungrig.

Nakwa Kille, 36 år

4 230 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 15:25
Nakwa Kille, 36 år

Citat från TEMPERTANTRUM:


Citat från Cyan:

släng ihop någon currygrej med morötter och paprika i

Jag har gjort det gångerna innan när jag ätit gryta, vill ha lite tips på hur man kan göra den lyxigare :)
Har både grön och röd curry! Samt sriracha och sambal oelek, sesamolja och allt det där :P



Charmen med asiatisk mat är färska varor, rekommenderar att du tar riktig chili före ganska tråkigt smakande sambal.
Det viktigaste i röd/grön curry är egentligen söt basilika, vilket oftast bara hittas på asiatiska butiker i kyl/frysdisken.

Vid grön curry passar saker som champinjon, bambuskott, gurka.

Röd passar röd paprika bra med, kanske någon utav övre med.

Och gul lök, grova skivor, så jävla gott.

Sedan bara experimentera med eventuellt morötter och andra goda grönsaker.


Hur man gör:

Hacka eller mosa ett par vitlöksklyftor, in i stekpannan med olja.
Hacka ner lite chili. Kanske 1 liten?

Släng i lite röd curry efter smak. Gärna mycket. Starkt är gott.
Släng i klyftat gul lök och andra hårdare grönsaker. Kort tid efter eventuell champinjon.

När lök/etc börjar bli mjukt släng i eventuell köttersättning, eller låt det stekas vidare tills det ser bra ut.

Stoppa ner plockad söt basilika och någon sekund efter ner med kokosmjölken.

I med en liten socker, eventuellt lite monosodiumglutamat vid dålig kvalité kokosmjölk(aroy d ftw)

Ät med ris.

Ta-da!


Ja, så enkel är thailändsk röd/grön curry.
De flesta thailändska maträtterna kan även göras vegetariska, om de ibland inte redan är det (papayasallad exempelvis)
Rekommenderar det asiatiska köket då det är bland det enda jag som köttätare kan äta vegetariskt.

Karin Tjej, 32 år

13 597 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 15:44
Karin Tjej, 32 år

Citat från hangthedj:


3x lök är överskattat sry not sry

+1 på det. det är chips ba, ej så fkn speciellt.
lättsaltade 4ever

Politiker Tjej, 28 år

1 769 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 15:45
Politiker Tjej, 28 år

langa era bästa sopprecept pls

natsukashi Kille, 59 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 15:52
natsukashi Kille, 59 år

http://www.tasteline.com/Recept/vichyssoise

denna, fast köra med havregrädde rakt igenom istället för mjölk och grädde. Det går såklart inte att få till en ordentlig vispad konsistens, men det jag gjorde senast var att ha i kanske en 2dl havregrädde när den kokades, sen när allting mixades så hällde jag i 2-3dl till för att den ska bli luftigare och mjukare. Lite svartpeppar samt att kanske byta ut 1dl av vattnet mot vitt vin kommer bli superb också

Cyan Tjej, 27 år

3 123 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 16:30
Cyan Tjej, 27 år

3x lök var slut när jag var på affären idag
det var kul att ha känt er alla

ithica Kille, 31 år

10 106 forumsinlägg

Skrivet:
26 oktober 2014 kl. 17:31
ithica Kille, 31 år

fan vad aubergine bara funkar till vegosill


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet