Vegetarisk och Vegansk kost
gjorde jättegoda sojabullar igår!!!
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1,5 krm malen svartpeppar
1,5 tsk salt
1 ägg
500 g sojafärs
2 msk röd/gul lök
blanda ströbrö't och mjölken, låt det stå i 10 min, lägg sen i salt och sojafärs, blanda ordentligt
peppar, ägg, lök och blanda, fast inte för länge, den kan bli seg då!!! (fast no worries)
ha på en rätt hög temp. och vänta tills matfettet är ljusbrunt, få fram en stekyta
och sänk sen värmen och genomstek sojisarna, borde räcka med 3-5 min.
blev supergott!!! svampsås till det, och marinerade rotfrukter, redig middag
skulle ta bild och ladda upp, men glömde och åt upp alla... hehe!
ps. måste såklart rullas xD ds.
använde du torkad färs eller frusen?
åh vad najs att få läsa recpet där ni gör egna, typ korv osv.
VILL FORTFARANDE HA MANDIZ KORVRECEPT.
frusen, mikrade den lite, hehe
1 burk sojabönor
Mjöl
Kryddor. (jag använde salt, peppar, cayennepeppar, paprikapulver samt vitlök)
Häll av bönorna, skölj av dem i vatten. Lägg i en plastbunke och mosa till en smet. Jag använde mig utav en mixerstav. Sedan har du i kryddor efter ditt tycke samt mjöl till du kan forma smeten med händerna utan att den är för klibbig. Sedan är det bara att rulla. Jag stekte bara mina, men ett gott tips är nog att köra dem i ugnen, kanske på 180-200 grader tills de ser "torra" ut, och sedan steka på så du får en god stekyta, så de inte blir klibbiga inuti.
/Mandis
Tar ju typ max 30 minuter? Gångavstånd imo.
Annars är det ju bara att planka till slussen
2,5 km gångväg enligt google maps, det låter lite väl dumt att utsätta sig för i vinterkylan(?)
Blir väl att gå till Hermitage, slår aldrig fel
2,5 är ju verkligen inte långt att gå.
sluta vara så förbaskat lat!
Inte för att det är särskilt kallt just nu då men ah
annars finns maxikebab eller vad det heter på samma länga som Bengans. god falafel
Okej så nu testar jag på amandas korvrecept, tror dock inte alls att det kommer bli bra.
hade inte soyabönor men hade kidneybönor, vet inte om det är någon jätteskillnad men får hoppas att det inte är de!
har kryddat dom och haft i massor med mjöl men det är ändå rätt klibbigt.
så körde in dom i ugnen och ska se hur det blir sen!
gör just nu pasta med svamp, lök, soltorkade tomater och halloumi, ska se vilken sås som fipplas ihop!
så otroligt hungrig, är glad att frukt är så himla billigt, frukt utbytt mot godis, lätt, positiv start på 2013
Falafel går alltid hem. :3
Lagt min Tempeh i marinad, så förhoppningsvis så har jag tempeh bacon imorgon!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet