Vegetarisk och Vegansk kost
men shit orkar gnälla över en sådan banal sak
Citat från any1
Citat från Vipera
Glutenmjöl är i princip seitan. Av vanligt mjöl skapar du seitan. Glutenmjölet är mindre jobb men dyrare.
Jovars, men vad är att rekommendera osv, är det värt att betala mer, blir det bättre med glutenmjöl?
Ska du göra en klump seitan är det lika bra att köra med mjöl. Då spar du chash. Ska du göra köttbullar eller liknande så är det en fördel att använda vetegluten då du inte behöver knåda ihop en deg på samma sätt innan du börjar.
Hoppar på seitantåget nurå.
Jag beställde häromdagen två kilo vetegluten, tänkte göra seitanskinka till julen enligt detta recept: http://www.veganmatpepp.org/glutenskinka/
Hur som helst - är det enkelt att göra seitan, och går det att totalt misslyckas med det?
Frågar för att jag vill veta ifall jag borde göra en testomgång innan jag serverar den vid en julfest, eller om det är safe att göra den dagen innan typ.
Jag hade nog testat innan. Annars beror det väl helt på hur duktigt man är på att laga mat?
Är inte kung i köket om man säger så. Ah men jag kanske testar innan.
Alltså, jag gjorde nyss, och jag antar att det var på det "svåra" sättet (tvätta mjöl) men det gick faktiskt jättebra. Trodde att jag förstörde allt när det bara blev slabbigt, men när "mjölet" åkte ur blev degen fast igen... HEHE hursomhelst, jag tror inte att det är så jättesvårt att tillaga klumpen. Men testa innan så att du vet hur mycket du behöver knåda och sånt där, så att du kan göra det ännu bättre gången efter! (:
Min pappa ringde mig och skrattade över att han hade hittat "VEGETARISKA KÖTTBULLAR!! Fast vill du veta vad de heter...... dom heter GÖTTBULLAR!! HAHA HAHA HAHA SKOJJIGT NAMN VA ska jag köpa åt dig??"
Hittade lite andra juliga recept i en bok jag har hemma.
Griljerad kålrot
2 medelstora kålrötter
1 dl olivolja
4 msk senap
ströbröd
1 msk örtsalt
-Skala kålrötterna och förväll dem i valfri buljong tills de är mjuka. Känn av med provsticka.
-Blanda olja och senap och pensla kålrötterna med ett tjockt lager. Rulla dem sedan i ströbröd blandat med örtsalt.
-Griljera kålrötterna i 200 grader tills de fått en fin färg. Skär dem i tunna skivor och servera med extra senap.
Senapssås
1 liter sojamjölk
2 dl rapsolja
1 dl äppelcidervinäger
3 msk god senap
-Mixa ingredienserna till en ganska tjock sås.
kålroten var typ god första julen man hade den :(
nej, slickar på kålrötter <3
Citat från unsterblich
kålroten var typ god första julen man hade den :(
Knappt det...
okej iofs, har aldrig testat något av recepten själv men ändå
Var köper ni vetegluten? Kostar minst 140 kr/kilot på ställen jag hittat och i ain't payin' that.
Jag köpte mitt på Veganlife, 65 kr för ett kilo.
Frakten kostar minst 69 kr dock, men det finns ju annat att beställa där också.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet