Vegetarisk och Vegansk kost
Gillar verkligen inte sallader. Bara grönsallad.
gott.
Ett kött för fan det är ju asgött
ett?
subways veggie biff är underbart god!
Några tips på vad man kan göra för kul med basilikpuckar?
blinkmee Såg att du hade efterfrågat vegangrejer i Norrköping, vet inte om det är aktuellt längre. Men det finns iallafall en hälsokostbutik vid namn Big Heart som har rätt nice grejer.
http://www.bigheart.se/index.html
Citat från iv0ry
Några tips på vad man kan göra för kul med basilikpuckar?
vet inte riktigt om det är kul haha men kör vitkålsmos till och sweet chili sås. så jävla gott!
Citat från iv0ry
Några tips på vad man kan göra för kul med basilikpuckar?
Alltså du kan ju ha precis VAD SOM HELST till, verkligen. Tycker det är skitgott att ha på toast, eller så kan man äta dem istället för falafel i pita/libabröd, ellerrr typ skära dem i mindre bitar och blanda i pasta med pesto.
Vad har ni till ris? Brukar själv ha typ vegefiléer men nu verkar de vara slut så får stå ut med bönor :c
Citat från QWERDF
Veganost har jag hittat i välsorterade Hemköp, dock inget jag har köpt själv, så vet inte hur de smakar. Sen så kan man göra egen smältbar "mozarella" av tofu, vilket jag har gjort till pizzor ett par gånger.
Oataly och Carlshamns prylar finns typ överallt om man vill ha youghurt, grädde och dylikt.
Annars är det kul att fixa eget. Brukar göra soja-, havre-, hampa- och sesammjölk.
Egen majjo är också lätt att göra.
ååh hur gör man smältbar "mozzarella" av tofu? låter fett
^^
Eller ja
Smältbar veganmozarella, ca 450 g färdig ost
300 g silken tofu (gärna en ganska fast silken tofu)
2,5 dl havregrädde
25 g vegetabiliskt margarin
1 tsk risvinäger
1 tsk salt
lite vitlökspulver eller pressad färsk vitlök
4 msk agar agar-flingor eller ca 4 tsk agar-agar-pulver, eller agar i annan form. Vikten bör vara ca 12 g.
Kör allt utom agar agar och margarin i en köksberedare, eller med stavmixer, i några minuter tills det blivit en jämn smet. Koka sedan upp det tillsammans med agar agar och fettet. Koka i ca 15 minuter på svag eller mellanvärme tills all agar har lösts upp. Det är en ganska tjock smet som kokar, så puttrar är nog snarare rätt ord. Om du använder agarpulver istället för flingor så behöver smeten inte koka i 15 minuter, halva tiden bör räcka. Häll upp i en bytta och låt svalna, ställ sen i den i kylskåpet i några timmar så att den riktigt sätter sig. Klar att använda!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet