Vegetarisk och Vegansk kost
Lol kollade i kylen.
Det finns sallad och naturell yoghurt.
Palla handla, fml :(
Klarar inte av gratinerad paprika... Får kväljningar :(
Citat från Rational
Klarar inte av gratinerad paprika... Får kväljningar :(
Hahah :( hade samma problem innan, tog jättelång tid innan jag vågade göra det.
Taskiga minnen från skolmatsalen i guess. men det är ju egentligen så himla gott!
Ska äta ugnsrostade rotfrukter och grönsaker med fetaost idag igen. Nya favoritmaten mmmh! <3
Brassade ihop lite käk. Pasta med tofu- & sojabönsröra. Med BBQ-smak.
Fuck så gott. Veganstilen går fint.
^ Ser skitgott ut.
Tips på spännande, ovanligare recept med potatis/rotfrukter? Är trött på allt det vanliga!
Citat från iTranscend
Tips på spännande, ovanligare recept med potatis/rotfrukter? Är trött på allt det vanliga!
Mosa sötpotatis med sambal oelek. Använder iofs det till smörgåstårta så det kanske inte funkar som vanlig rätt. :>
Citat från Kidcrash
burgundisk linsgryta:
4-6 personer
* 1 skivad gul lök
* 1 strimlad purjolök
* 200 g champinjoner
* 3 st morötter skurna i slantar
* 4 dl torkade linser
* 2 msk rapsolja, gärna KRAV-märkt
* 1 fl matlagningsvin (ca 330 ml) eller 3 dl rödvin
* 5-6 dl grönsaksbuljong
* 1-2 pressade vitlöksklyftor
* 2 msk tomatpuré
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 2 krm timjan
* 1-2 st lagerblad
himla himla gott.
Det lät riktigt gott! Det måste jag pröva! Tack för tipset!
Citat från natsukashi
Mosa sötpotatis med sambal oelek. Använder iofs det till smörgåstårta så det kanske inte funkar som vanlig rätt. :>
Jag klarar inte av stark mat. Kan använda typ en femtedels röd chili till en stor gryta på några liter och ändå tycka att det blir för starkt, haha! :D
Vill gärna äta mer rotfrukter, känns som att jag äter för mycket gryner nu. Och det blir tråkigt att bara äta klyftpotatis hela tiden. Gratänger tar tid. osv osv
Potatismos är ju typ asbäst, går att variera i oändlighet också för den delen!
^ Nu har jag visserligen snöat in mig på potatismos med ärtor, eller avokado samt pumpa. Annars går det ju slänga i de flesta rotfrukter/grönsaker också! Brukar för det mesta äta till diverse bön/färsbiffar/bönsallader/sojafiléer(sådana som behövs förvälla) etcetc. Går otroligt snabbt att göra också om man skär potatisen i mindre bitar. Går att behålla skalet på också för den delen. Örter är väldigt gott att ha i med.
Inga extraordinära kombinationer men det blir gott i alla fall!
Edit: Pesto är otroligt gott att ha i också!
Okej, tack! Har funderat lite potatismos faktiskt. Det gör ju sig hyfsat i matlådor. Det är just det problemet jag har haft med potatis. Ska börja experimentera lite mer med det!
potatismos + örtsalt = UHH
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet