Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 21:16
Mynta Tjej, 33 år

Citat från PeaVe


Provade att göra avocado och dadel chokladmoussen idag. Blev bra men päronen reagerade på skalen. Skalade ni dadlarna eller inte?


Blötlägg dem innan, alternativt använd dadlar med hög kvalité. De här på låda blir så i skalet, prova Deglet Noor (de som man finner på påse) eller Medjool (de man köper i lösvikt) istället!

supergeek Tjej, 32 år

5 406 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 21:21
supergeek Tjej, 32 år

Idag gjorde jag salladsrest-wraps, skitgott.

Stek lök, champinjoner och zucchini och krydda med salt + peppar.
Skär upp gurka, morot och tomat.
Lägg allt i salladsblad och rulla, done!
(Tycker man det blir tråkigt kan man ha det i ett vanligt tortillabröd.)

QWERDF 32 år

6 783 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 21:39
QWERDF 32 år

Citat från PeaVe


Provade att göra avocado och dadel chokladmoussen idag. Blev bra men päronen reagerade på skalen. Skalade ni dadlarna eller inte?

Gjorde också det, men var dum och glömde blötlägga dem innan, så det blev en konstig gegga som jag hade på macka. ):

mysticpond Kille, 34 år

1 366 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 21:53
mysticpond Kille, 34 år

Citat från PeaVe


Provade att göra avocado och dadel chokladmoussen idag. Blev bra men päronen reagerade på skalen. Skalade ni dadlarna eller inte?

Mixade du inte dadlarna med vatten? :)

Psychocandy Kille, 37 år

3 139 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 22:18
Psychocandy Kille, 37 år

Gjorde piroger idag. Satan vad goda de blev <3

aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

5 149 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 22:49
aihgpfiuahfpiuoa Kille, 30 år

Ser åtminstone jävligt goda ut

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:08
natsukashi Kille, 60 år

älskar piroger men är askass på att göra degen. :(

fuu Kille, 32 år

2 963 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:15
fuu Kille, 32 år

Åh, hungrig jag blev nu då ):

QWERDF 32 år

6 783 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:22
QWERDF 32 år

Abooh, har samma problem bror. ):
Blev också sugen på piroger nu, var länge sen, kanske kan be mamma göra degen åt mig.

user12345 Tjej, 29 år

15 322 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:24
user12345 Tjej, 29 år

Lunch igår: Macka.
Middag igår: Pizza
Fyllekäk igår: Pizza
Lunch idag: Pizza
Middag idag: Pommz med mild sås.

SÅ JÄVLA HEALTHY :D:D:D

SktConrad Kille, 34 år

1 028 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:26
SktConrad Kille, 34 år

Quornfärssås och spagetti är ganska swell :3

supergeek Tjej, 32 år

5 406 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:31
supergeek Tjej, 32 år

Någon som provat på att göra egen mjölk som kan säga om det är så lätt som det verkar?
Anywho ska jag nog försöka mig på det i veckan

Homemade almond milk

Ingredients:
1cup raw almonds
4cups water
(Basically this will make a litre of milk. You can simple double the recipe and depending on how much milk you drink, should last for a week in the fridge.)

Method:
Soak the almonds in water for 8-10 hours or overnight. After this take all the almonds and half of the water they have been sitting in and transfer to a blender/food processor. Pulse the almonds and water until you can not longer see the brown skins whizzing around.

Pour the mixture through a fine mesh sieve (I use my loose tea strainer) pressing the almonds to get rid of moisture. Then place it back into the blender/food processor and repeat the straining process.

And Voila! You have your very own homemade almond milk! (You can keep the almond pulp and use them in breads or muffins or anything you like!)

Potatisdisco 31 år

2 830 forumsinlägg

Skrivet:
14 januari 2012 kl. 23:34
Potatisdisco 31 år

Sojamjölk och havremjölk ja ^
fast aldrig med mandel

edit:
Och satan vad seitan är jobbigt att göra från grunden, någon som vet var man kan köpa glutenmjöl i Göteborg? börjar bli lite trött på att skölja vetedeg och sånt

PeaVe Kille, 31 år

1 592 forumsinlägg

Skrivet:
15 januari 2012 kl. 00:08
PeaVe Kille, 31 år

@iTranscend
De vi har tycker jag iaf är jätte goda, mycket bättre än de man hittar på ica/hemköp. Dessa var från någon affär på möllevången. Men får prova blötlägga nästa gång.

@Dronegore666
Jo det gjorde jag


Jag har även tänkt på en annan lösning. Om man vänder ner finhackad mörkchoklad så borde man väll inte märka de andra bitarna och tro att allt "skräp" är chokladen? Kan det funka?

Edit: Hackade ner lite eco/fairtrade valerona choklad. Blev väldigt bra med det söta för den är väldigt skarp/bitter.

Mynta Tjej, 33 år

8 951 forumsinlägg

Skrivet:
15 januari 2012 kl. 00:10
Mynta Tjej, 33 år

Jo, de är ju goda, men nackdelen är ju just att de kan bli torra i skalet!


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet