Vegetarisk och Vegansk kost
Citat från PeaVe
Provade att göra avocado och dadel chokladmoussen idag. Blev bra men päronen reagerade på skalen. Skalade ni dadlarna eller inte?
Blötlägg dem innan, alternativt använd dadlar med hög kvalité. De här på låda blir så i skalet, prova Deglet Noor (de som man finner på påse) eller Medjool (de man köper i lösvikt) istället!
Idag gjorde jag salladsrest-wraps, skitgott.
Stek lök, champinjoner och zucchini och krydda med salt + peppar.
Skär upp gurka, morot och tomat.
Lägg allt i salladsblad och rulla, done!
(Tycker man det blir tråkigt kan man ha det i ett vanligt tortillabröd.)
Citat från PeaVe
Provade att göra avocado och dadel chokladmoussen idag. Blev bra men päronen reagerade på skalen. Skalade ni dadlarna eller inte?
Mixade du inte dadlarna med vatten? :)
Ser åtminstone jävligt goda ut
älskar piroger men är askass på att göra degen. :(
Åh, hungrig jag blev nu då ):
Abooh, har samma problem bror. ):
Blev också sugen på piroger nu, var länge sen, kanske kan be mamma göra degen åt mig.
Lunch igår: Macka.
Middag igår: Pizza
Fyllekäk igår: Pizza
Lunch idag: Pizza
Middag idag: Pommz med mild sås.
SÅ JÄVLA HEALTHY :D:D:D
Quornfärssås och spagetti är ganska swell :3
Någon som provat på att göra egen mjölk som kan säga om det är så lätt som det verkar?
Anywho ska jag nog försöka mig på det i veckan
Homemade almond milk
Ingredients:
1cup raw almonds
4cups water
(Basically this will make a litre of milk. You can simple double the recipe and depending on how much milk you drink, should last for a week in the fridge.)
Method:
Soak the almonds in water for 8-10 hours or overnight. After this take all the almonds and half of the water they have been sitting in and transfer to a blender/food processor. Pulse the almonds and water until you can not longer see the brown skins whizzing around.
Pour the mixture through a fine mesh sieve (I use my loose tea strainer) pressing the almonds to get rid of moisture. Then place it back into the blender/food processor and repeat the straining process.
And Voila! You have your very own homemade almond milk! (You can keep the almond pulp and use them in breads or muffins or anything you like!)
Sojamjölk och havremjölk ja ^
fast aldrig med mandel
edit:
Och satan vad seitan är jobbigt att göra från grunden, någon som vet var man kan köpa glutenmjöl i Göteborg? börjar bli lite trött på att skölja vetedeg och sånt
@iTranscend
De vi har tycker jag iaf är jätte goda, mycket bättre än de man hittar på ica/hemköp. Dessa var från någon affär på möllevången. Men får prova blötlägga nästa gång.
@Dronegore666
Jo det gjorde jag
Jag har även tänkt på en annan lösning. Om man vänder ner finhackad mörkchoklad så borde man väll inte märka de andra bitarna och tro att allt "skräp" är chokladen? Kan det funka?
Edit: Hackade ner lite eco/fairtrade valerona choklad. Blev väldigt bra med det söta för den är väldigt skarp/bitter.
Jo, de är ju goda, men nackdelen är ju just att de kan bli torra i skalet!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet