Vegetarisk och Vegansk kost
Citat från supergeek
Köpte en äggplanta/aubergine idag, och har ingen som helst aning om vad jag ska göra med den.
Någon som har något tips? :<
Babaganosh!
Baba Ganoush
Eight servings
I like my Baba Ganoush super-smoky, and leave the eggplants on the stovetop for a good 10 to 15 minutes, but for most people, that’s probably too much. Five or so minutes, until the skin gets a bit charred, is probably right for most “normal” folks. If you have smoked salt, you can use that to give it another hit of smoked flavor, too.
Sometimes I add a pinch of ground cumin. If you do, please just add just a bit. Baba Ganoush shouldn’t taste predominantly of cumin, which can quickly overwhelm.
3 medium-sized eggplants
1/2 cup (130g) tahini (roasted sesame paste)
1 1/4 teaspoons coarse salt
3 tablespoons freshly-squeezed lemon juice
3 cloves garlic, peeled and smashed
1/8 teaspoon chile powder
1 tablespoon olive oil
a half bunch picked flat-leaf parsley or cilantro leaves
1. Preheat the oven to 375F (190C).
2. Prick each eggplant a few times, then char the outside of the eggplants by placing them directly on the flame of a gas burner and as the skin chars, turn them until the eggplants are uniformly-charred on the outside. (If you don’t have a gas stove, you can char them under the broiler. If not, skip to the next step.)
3. Place the eggplants on a baking sheet and roast in the oven for 20 to 30 minutes, until they’re completely soft; you should be able to easily poke a paring knife into them and meet no resistance.
4. Remove from oven and let cool.
5. Split the eggplant and scrape out the pulp. Puree the pulp in a blender or food processor with the other ingredients until smooth.
6. Taste, and season with additional salt and lemon juice, if necessary. Chill for a few hours before serving. Serve with crackers, sliced baguette, or toasted pita chips.
Storage: Baba Ganoush can be made and refrigerated for up to five days prior to serving.
Citat från LillSnorre
Jag börja undra på det därmed att göra egna korvar? Det finns väl inte vegetabilisk korvskin som är ätbart så vitt som jag vet, jag undrar hur de funkar när de gör skinnfria korvar i fabrik..
Formpressning? Funderat lite på det med typ aluminiumfolie, typ rulla in det riktigt hårt och sedan förgrilla/steka/w/e.
^ Jag har läst att vissa gör så. Men man kan ju i så fall kanske bara ungsbaka om man använder sig av aluminiumfolie, eller möjligtvis koka.
De faller ju isär om man tar bort foliet för stekpannan? Eller jag kanske är helt fel ute.
Citat från KratzPMA
Citat från LillSnorre
Jag börja undra på det därmed att göra egna korvar? Det finns väl inte vegetabilisk korvskin som är ätbart så vitt som jag vet, jag undrar hur de funkar när de gör skinnfria korvar i fabrik..
Formpressning? Funderat lite på det med typ aluminiumfolie, typ rulla in det riktigt hårt och sedan förgrilla/steka/w/e.
Yes, det funkar. Gjort med seitan. :>
Löksoppa eller en tung basilikabaserad tomatsoppa
igår gjorde jag världens godaste sås som funkar skitbra som veggo ost :)
blev svingott på pizza heh
ikväll kör jag på tacopaj namnam
Citat från motionsickness
igår gjorde jag världens godaste sås som funkar skitbra som veggo ost :)
blev svingott på pizza heh
ikväll kör jag på tacopaj namnam
tell moar, plz?!
Citat från motionsickness
igår gjorde jag världens godaste sås som funkar skitbra som veggo ost :)
blev svingott på pizza heh

mjölkfritt smör + havregrädde + liiiite tomatpuré + vetemjöl + kryddor = voilá.
man låter det koka till en tjock smet sen häller man på pizzan (eller pajen), lägger in i ugnen och sen är det bara att njuta
du får ju vara lite mer specifik istället för att bara säga kryddor. :(
rosmarin och timjan skulle ju smaka skit på pizza medan basilika, oregano, dragoon och lite andra saker om man är skillad skulle smaka bra. Och hur mycket vetemjöl?!
känsla natsu, känsla!
men tack, bra tips motionsickness. blir till att prova!
Citat från natsukashi
du får ju vara lite mer specifik istället för att bara säga kryddor. :(
rosmarin och timjan skulle ju smaka skit på pizza medan basilika, oregano, dragoon och lite andra saker om man är skillad skulle smaka bra. Och hur mycket vetemjöl?!
körde allting på känsla. ungefär 2 matskedar vetemjöl!!
och använde mig av basilika, oregano, salt och peppar :)
men allting körde jag på känsla
ps: ungefär 75 - 100g margarin och 2,5 dl havregrädde
osten funkar även jättebra på lasagne :)
Någon man kan göra med krossade linfrön? vad som helst!?
Citat från RedShirtGuy
Något man kan göra med krossade linfrön? vad som helst!?
Äta!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet