Vegetarisk och Vegansk kost
Vad lagar ni för mat idag? Själv ska jag strax slänga ihop en pastagratäng!
^ Gott!
Jag ska äta svampsoppa, hoho.
Med bröd till.
Ändrade mig, lol.
Blev wokade grönsaker med risnudlar och curry, med rostade bönor.
Stekte även 3 feta tofubiffar och marinerade i någon japansk sås. Gott.
gör lasagne och kan inte låta bli att smygäta "osten" jag gjorde. :( hahah
Laktovegetarisk-grönsaksgryta med ris<3
finns ju massa! typ hur många olika soppor som helst, falafel, sojakorv, vegetarisk schnitzel, quorn (ist för köttfärs typ), linsgryta, gryta med morötter, gul lök, kikärtor, rödbeta, blomkål, m.m., stuvad spenat, kolsoppa med blomkål, paprika och vit/rödkål., Tacos!
ät massa ägg!, bönsallader, bönröror, vita bönor i tomatsås och scrambled är en bra frukost! vegetarisk lasagne, .. ja vegetarisk mat är sjukt gott :)
Citat från hangthedj
Vad lagar ni för mat idag? Själv ska jag strax slänga ihop en pastagratäng!
Frukost/lunch: Varm pastasallad (lite sojagrädde,rödlök,majs,vårlök,romansallat, solrosgroddar etc) med lättmarinerade "sojabollar", vegansk "parmesan" och dijonsenapsvinägrette.
Middag:
Smördegs-"piroger" med karamelliserad rödlök och tofu. Till det, stekt sparris och sallad på vårlök,roman,groddar,gurka etc etc.
Frugan är inte hemma, så man får passa på.
Upptäckte att jag hade en oöppnad förpackning med tofu som går ut den 8/1. Vet inte vad jag ska göra med den.
Någon som har något spännande förslag på vad man kan göra med tofu? c:
Drack köttfri oboy till frukost idag.
^ja e på
Citat från teaterkaffe
Citat från Rational
Köpte Nori billigt idag. Undrar när fan jag kommer använda den.
Ät det bara som godis! Så underbart gott!
Haha, kan ju alltid testa!
God mat för oss fattiga studenter, räcker ett tag också! Skulle räkna med minst 8 portioner
5 dl matlagningsgrädde
2 påsar á 300 gram av Hälsans Kök's bitar á la kyckling
Soja
Italiensk salladskrydda*
Chilisås*
Champinjoner*
Svartpeppar*
* valfri, ger extra smak, men är också väldigt gott utan
Blanda ihop allt i hög stekpanna eller gryta, ordning spelar ingen roll. Soja, krydda och chilisås tar du så mycket som du själv behagar, kom ihåg att provsmaka!
Sätt igång plattan på låg värme, så fort det börjar bubbla så är det för högt, sänk då värmen. Låt det stå tills det är helt genomvarmt, säger igen, provsmaka! Det kanske behövs något mer.
Servera gärna med fullkornsris och grön sallad.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet