Vegetarisk och Vegansk kost

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
RedShirtGuy Tjej, 33 år

26 072 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 18:17
RedShirtGuy Tjej, 33 år

Citat från melkerr


Citat från RedShirtGuy

Något man kan göra med krossade linfrön? vad som helst!?

Äta!


ha tji fick jag

fuu Kille, 32 år

2 963 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 18:17
fuu Kille, 32 år

^Brukar alltid ha det i soygurt eller i gröt.

RedShirtGuy Tjej, 33 år

26 072 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 18:18
RedShirtGuy Tjej, 33 år

jo samma här, men tänkte om det finns något mer att ha det till

PontusPMA Kille, 35 år

3 109 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 18:22
PontusPMA Kille, 35 år

ätit jordnötssmör och banan mackor i typ 2 veckor. Nu har jag slut på jordnötssmör :'c

RedShirtGuy Tjej, 33 år

26 072 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 18:47
RedShirtGuy Tjej, 33 år

Dagens middag.

Vet egentligen inte vad jag gjorde faktiskt.

sten Tjej, 32 år

1 960 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 20:10
sten Tjej, 32 år

Fyfan vad gott med vegsushi och vitt vin till det. <3

Vipera Kille, 33 år

5 727 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 20:29
Vipera Kille, 33 år

Här är min middag. Veganskt. Blir vegan nu. Allt annat känns fel.
Tofuröra med vitlök i paprika med ett ostsubstitut på toppen, potatisklyftor med dragon och havssalt, campinjonröra på sojagrädde, kikärtsröra med smak av tomat och oliv och snabbfrästa färska haricots verts. Med lite ruccola och pumpafrön.

lillHurricane Tjej, 34 år

512 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 20:32
lillHurricane Tjej, 34 år

^alltså.. herre vad gott!

KratzPMA Kille, 36 år

3 914 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 20:52
KratzPMA Kille, 36 år

Citat från Vipera


Blir vegan nu. Allt annat känns fel.

!!!!
Bra val, du lär inte ångra dig.

fuu Kille, 32 år

2 963 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 20:54
fuu Kille, 32 år

^Dat och fan vad hungrig jag blev nu då :@@

lefttoroll Kille, 28 år

6 278 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 21:04
lefttoroll Kille, 28 år

marinerade quornfiléer, ungsstekta rotfrukter, ruccolasallad och rödvinssås. YUM.

AlexNoir Tjej, 31 år

7 650 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 21:06
AlexNoir Tjej, 31 år

Är asmätt sedan nachosen :c

Ska trycka i mig en chipspåse sen också, haha!

dazedandconfused Tjej, 32 år

1 381 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 21:10
dazedandconfused Tjej, 32 år

Citat från supergeek


Köpte en äggplanta/aubergine idag, och har ingen som helst aning om vad jag ska göra med den.
Någon som har något tips? :<


skär den i ganska så tjocka bitar och stek den i olivolja och salta. hur gott som helst!

klrn Tjej, 29 år

408 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 21:13
klrn Tjej, 29 år

Alltså funderar lite på att bli vegan, men har lite frågor hehe:

Tycker ni att det är svårt? Jag har funderat och det borde inte vara så svårt, jag menar jag tyckte verkligen inte att det var svårt att bli vegetarian, har knappt typ tänkt på det eller saknat kött de två och ett halvt åren jag vart det.

Hur är vegansk skolmat? Jag vet att detta är olika från person till person/skola till skola men ändå liksom. De flesta verkar ha typ samma skolmat som andra.

Och har soya/havregrädde/mjölk osv samma egenskaper som vanlig? Går det till exempel att göra panna cotta (inte med gelatin alltså, utan med såntdär multisocker) med soyagrädde? Går det att vispa den?

natsukashi Kille, 60 år

31 027 forumsinlägg

Skrivet:
7 januari 2012 kl. 21:25
natsukashi Kille, 60 år

Citat från kllara


Alltså funderar lite på att bli vegan, men har lite frågor hehe:

Tycker ni att det är svårt?

Hur är vegansk skolmat?

Och har soya/havregrädde/mjölk osv samma egenskaper som vanlig?



1. Nej

2. Det är en gamble, de kan inte neka dig veganskt, men de må vara inkompetenta på att laga den eller inte ens bry sig om att kolla vad som gäller för en vegan. Slutade själv käka i skolmatan efter att de serverade quorn till mig trots att jag är vegan.

3. Det finns visp, det gör det, men den håller inte samma struktur när den vispas då sojan inte emulsifierar sig (vilket jag TROR är vad som händer med vanlig grädde.)
Olika märken är olika bra, soyatoos är bäst men måste stå kallt innan servering, annars så faller den under sin egen vikt. Havrevisparna är värdelösa imho, inte testat den på ris.


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet