Varför äta kött?

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa

Varför äta kött?

onlinedigital Tjej, 30 år

:o

tysth 32 år

Citat från Nakwa:


Citat från tysth:

Det var du som ifrågasatte huruvida jag hade haft någon kontakt med jordbruk eller slakteri i mitt liv, och inte jag som påstod att jag var expert. Vad försöker du ens göra här? Dessutom är det inte ens avlägset då min mors släkt är bönder sedan länge tillbaka.
Återigen så verkar ditt minne sitta på en skev version av vår diskussion då jag rättade mig själv i den saken redan på samma sida, och försökte överhuvudtaget aldrig bygga något argument på det utan inflikade bara med siffran i en annan diskussion. Men du verkar ju onekligen se allt som en jobbig vegangröt eller något så whatever dude.
Vilka är i så fall jordbruksverket regler? Och hur ser man till att de efterföljs? Rättfärdigar det dödandet?
Vet inte vad du vill säga med gräs, men jaha? Man hade kunnat ofla baljväxter för människor där istället för att skövla regnskog i sydamerika. Djurhållning är lite mer resurskrävande dessutom än att bara "klippa lite gräs kanske vända på jorden ibland".
Och att det fuskas i en bransch är inte ett rättfärdigande om att det görs även i en bransch som utgör den enda livsmiljön för andra kännande varelser. Sen sade jag aldrig att det fuskades i det specifika skakteriet, utan tror tvärtemot att just zen verksamheten är ganska välskött. Däremot har andra verksamheter jag stött på inte varit det.
Märker du förresten hur vår diskussion går ut på att du ställer upp halmgubbar och lägger ord i munnen på mig?

Jag ifrågasatte, och gör det fortfarande, jag tror inte du har insikt i hur en slakt faktiskt går till, och du har absolut inget att backa upp dina argument med.
Eller, dina motargument, du har inget eget material, du klarar inte utav att argumentera så länge som du inte är åklagaren.
Kanske därför du undviker så hårt du kan att komma med diskussionsmaterial?
Jordbruksverket har väldigt många regler och lagar stiftade, du kan läsa mer på deras hemsida: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/djurskydd/slaktochannanavlivning/slaktvidslakteri.4.37cbf7b711fa9dda7a18000200.html
Ett intressant dokument för dig kan vara avlivningsförordningen: http://www.jordbruksverket.se/download/18.1a7fa43d135cd1445cc80001123/1370041080039/Avlivningsf%C3%B6rordningen+EG+1099-2009.pdf
Det sker inspektioner, exakt hur inspektionerna går till inom slakt har jag inte full koll på, och säkert finnes det både brister och förbättringsmöjligheter.
Själv känner jag relativt hög tillit till inspektörerna, så det är upp till dig (eller någon annan som kritiserar deras arbete) att motbevisa att de sköter sitt jobb.
Generellt inom livsmedel(från egna erfarenheter) vet jag att inspektionerna sker månadsvis, med vissa större kontroller där de kontrollerar så långt ner som mätprov i avloppsbrunnar, med klara riktvärden.
Jag vet dock personligen att bland mjölkkor så kontrolleras samtliga kor dagligen genom att prover skickas till laboratorium för inspektion, där man kan mäta inte bara kvalitén på mjölken, utan även kornas hälsa.
Jag vet även nära till hands en djurgård som blivit inspekterad och fått skit för detta, vilket är den gård som blev uppköpt utav företaget som jag sedan arbetat inom "förädlingsproccesen" på (i brist på bättre ord, då jag har tillverkat processerade livsmedel utav slaktprodukter).
Ditt egna citat: "Snarare motsatsen där misskötsel är en regel snarare än undantag, oftast på grund av rent vinst- eller ointresse. "
Men de som din kusinfamilj, som är "upplands största slakteri och är således största köttproducenten med"
Det vill säga de som du valde att nämna som referens till din kunskap i hur dålig branschen är, bedömer du som välskött, och kan inte ge några exempel?
Eller kan du utveckla "andra verksamheter jag stött på" och vad dessa rutiner de ej följer innebär? Och även varför du ej rapporterat detta till lämplig myndighet, ifall du nu bryr dig så mycket som du gör?
Jag skulle rent objektivt kunna nämna att jag tillför rätt mycket mer material till diskussionen än dig, kanske ändra dina vanor så slipper du att jag följer din pipa med dåligt beteende?
Det krävs mycket mindre arbetskraft att bedriva köttproduktion än jordbruk, ifall man inte vill leva på typ sädesslag endast.
Anledningen att vi skövlar regnskog är inte för att det saknas mark här uppe, utan för att det växer och frodar mycket bättre där nere.
Bara för att vi inte skulle odla gräs för kor, betyder inte att vi direkt skulle använda marken till annat.
Det finnes ofantligt mycket mark man hade kunnat utveckla till jordbruksmark, det är inte arealen som är det som fallerar i Sverige, utan intresset.


Är det jag som är sjukt bäng för detta var jätte svårt samt konstigt att läsa

Smaks 33 år

Citat från Nakwa:


Citat från tysth:

Det var du som ifrågasatte huruvida jag hade haft någon kontakt med jordbruk eller slakteri i mitt liv, och inte jag som påstod att jag var expert. Vad försöker du ens göra här? Dessutom är det inte ens avlägset då min mors släkt är bönder sedan länge tillbaka.
Återigen så verkar ditt minne sitta på en skev version av vår diskussion då jag rättade mig själv i den saken redan på samma sida, och försökte överhuvudtaget aldrig bygga något argument på det utan inflikade bara med siffran i en annan diskussion. Men du verkar ju onekligen se allt som en jobbig vegangröt eller något så whatever dude.
Vilka är i så fall jordbruksverket regler? Och hur ser man till att de efterföljs? Rättfärdigar det dödandet?
Vet inte vad du vill säga med gräs, men jaha? Man hade kunnat ofla baljväxter för människor där istället för att skövla regnskog i sydamerika. Djurhållning är lite mer resurskrävande dessutom än att bara "klippa lite gräs kanske vända på jorden ibland".
Och att det fuskas i en bransch är inte ett rättfärdigande om att det görs även i en bransch som utgör den enda livsmiljön för andra kännande varelser. Sen sade jag aldrig att det fuskades i det specifika skakteriet, utan tror tvärtemot att just zen verksamheten är ganska välskött. Däremot har andra verksamheter jag stött på inte varit det.
Märker du förresten hur vår diskussion går ut på att du ställer upp halmgubbar och lägger ord i munnen på mig?

Jag ifrågasatte, och gör det fortfarande, jag tror inte du har insikt i hur en slakt faktiskt går till, och du har absolut inget att backa upp dina argument med.
Eller, dina motargument, du har inget eget material, du klarar inte utav att argumentera så länge som du inte är åklagaren.
Kanske därför du undviker så hårt du kan att komma med diskussionsmaterial?
Jordbruksverket har väldigt många regler och lagar stiftade, du kan läsa mer på deras hemsida: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/djurskydd/slaktochannanavlivning/slaktvidslakteri.4.37cbf7b711fa9dda7a18000200.html
Ett intressant dokument för dig kan vara avlivningsförordningen: http://www.jordbruksverket.se/download/18.1a7fa43d135cd1445cc80001123/1370041080039/Avlivningsf%C3%B6rordningen+EG+1099-2009.pdf
Det sker inspektioner, exakt hur inspektionerna går till inom slakt har jag inte full koll på, och säkert finnes det både brister och förbättringsmöjligheter.
Själv känner jag relativt hög tillit till inspektörerna, så det är upp till dig (eller någon annan som kritiserar deras arbete) att motbevisa att de sköter sitt jobb.
Generellt inom livsmedel(från egna erfarenheter) vet jag att inspektionerna sker månadsvis, med vissa större kontroller där de kontrollerar så långt ner som mätprov i avloppsbrunnar, med klara riktvärden.
Jag vet dock personligen att bland mjölkkor så kontrolleras samtliga kor dagligen genom att prover skickas till laboratorium för inspektion, där man kan mäta inte bara kvalitén på mjölken, utan även kornas hälsa.
Jag vet även nära till hands en djurgård som blivit inspekterad och fått skit för detta, vilket är den gård som blev uppköpt utav företaget som jag sedan arbetat inom "förädlingsproccesen" på (i brist på bättre ord, då jag har tillverkat processerade livsmedel utav slaktprodukter).
Ditt egna citat: "Snarare motsatsen där misskötsel är en regel snarare än undantag, oftast på grund av rent vinst- eller ointresse. "
Men de som din kusinfamilj, som är "upplands största slakteri och är således största köttproducenten med"
Det vill säga de som du valde att nämna som referens till din kunskap i hur dålig branschen är, bedömer du som välskött, och kan inte ge några exempel?
Eller kan du utveckla "andra verksamheter jag stött på" och vad dessa rutiner de ej följer innebär? Och även varför du ej rapporterat detta till lämplig myndighet, ifall du nu bryr dig så mycket som du gör?
Jag skulle rent objektivt kunna nämna att jag tillför rätt mycket mer material till diskussionen än dig, kanske ändra dina vanor så slipper du att jag följer din pipa med dåligt beteende?
Det krävs mycket mindre arbetskraft att bedriva köttproduktion än jordbruk, ifall man inte vill leva på typ sädesslag endast.
Anledningen att vi skövlar regnskog är inte för att det saknas mark här uppe, utan för att det växer och frodar mycket bättre där nere.
Bara för att vi inte skulle odla gräs för kor, betyder inte att vi direkt skulle använda marken till annat.
Det finnes ofantligt mycket mark man hade kunnat utveckla till jordbruksmark, det är inte arealen som är det som fallerar i Sverige, utan intresset.


   

Smaks skickade en bild
heaton2001 59 år

O T A L I G A A R G U M E N T

Nakwa Kille, 36 år

Citat från tysth:


Är det jag som är sjukt bäng för detta var jätte svårt samt konstigt att läsa[/i]


Sedan när är tid en bristvara för dig?

Flickpojke 29 år

Intresserar mig ofta för varför du är ett så pass passiv-aggressivt rötägg Nakwa, men i ärlighetens namn tror jag att den frågan bäst förblir obesvarad.

Nakwa Kille, 36 år

Citat från Flickpojke:


Intresserar mig ofta för varför du är ett så pass passiv-aggressivt rötägg Nakwa, men i ärlighetens namn tror jag att den frågan bäst förblir obesvarad.


Vissa har svårt att förstå varför man inte blir behandlad bättre än man behandlar andra.
Men sedan att förklara varför du inte förstår vore lite väl mycket utav ett slag under bältet.

Balanserande 30 år

vad tror ni händer när man sätter sig själv på en pedal som vegan och ratar ned tjötägare med sina fördomar?

tysth 32 år

när blev tid en bristvara för mig? jo när ja va tvungen å lägga den på nakwa men är det jag som är sjukt bäng för detta var jätte svårt samt konstigt att läsa

Nakwa Kille, 36 år

Citat från tysth:


när blev tid en bristvara för mig? jo när ja va tvungen å lägga den på nakwa men är det jag som är sjukt bäng för detta var jätte svårt samt konstigt att läsa


Det är inte omöjligt att markera ut det som är konstigt och svårt.

Jag besitter den unika förmågan att omformulera mig och anpassa mig för att göra mig förstådd.

Lägg bara ner lite tid att försöka förstå, och peka ut vart jag är helt ute och cyklar så fixar jag till det.

kiwi Tjej, 27 år

överallt

Nakwa Kille, 36 år

Citat från kiwi:


överallt


Förlåt men jag tänker inte rita en bildbok, du får nöja dig med att inte förstå.

tysth 32 år

Citat från Nakwa:


Citat från tysth:

när blev tid en bristvara för mig? jo när ja va tvungen å lägga den på nakwa men är det jag som är sjukt bäng för detta var jätte svårt samt konstigt att läsa

Det är inte omöjligt att markera ut det som är konstigt och svårt.
Jag besitter den unika förmågan att omformulera mig och anpassa mig för att göra mig förstådd.
Lägg bara ner lite tid att försöka förstå, och peka ut vart jag är helt ute och cyklar så fixar jag till det.


okej men har du insikt i pedagogisk verksamhet? slår vad om att du aldrig i ditt liv varit i närheten av någon pedagogisk verksamhet

kiwi Tjej, 27 år

den unika förmågan

Balanserande 30 år

jag har rätt och du har fel fattaru inte det, lr vill du ba tajfsa?


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet