Varför äta kött?
Varför äta kött?
men duh -.- det är lite protein i vegetarisk och vegansk mat
fattar ni väll !
Citat från Jord:
Citat från Nakwa:
Citat från Jord:
nakwa kan d här med matutbud å variation
eh... orkar inte, så dumt.
Taggar du ner knarket kanske du kan börja läsa tråden också.
jag knarkar inget och jag kan läsa tråden ; - D
klart variationen på matutbud minskar om vi tar bort innehåll, men det är väldigt trångsynt och obildat att tro att matutbudet blir för begränsat och repetitivt bara för att kött eller djurprodukter exkluderas.
Det finns i princip gränslöst med veganska och vegetariska matalternativ. Det känner du troligen inte till just eftersom din egen kost är bunden till kött och djurbaserade rätter. Klart detta "gränslösa" utbud blir större om vi lägger till kött on top of this, men det behövs verkligen inte.
Det e en rätt absurd tro att tänka att en värld utan kött blir enformig. Dessutom skulle en massa nya produkter utvecklas om köttindustrin avvecklas eller försvann.
Uppenbarligen behöver du citeringshjälp för att följa med, så jag hjälper dig:
"Detta är varför jag käkar nästan uteslutande vegetariskt under vardagar. Att göra en gryta på lite ärtor och bönor som räcker i 1 vecka+ för under 200 spänn typ. "
Det är det enda jag bemött, jag tycker att just den situationen är dötrist. Chilla knarknerverna.
Citat från ShlomoGoyshekel:
Middag brukar iofs vara nytt skit varje dag. Syftade mest på att det var billiga matlådor, men jag uttryckte mig förmodligen som en kratta. (skyller på 39 graders feber)
Jag anser att lunch inte behöver avnjutas (då den ändå slinker ned på 5min), så det spelar typ ingen roll vad som kastas in i munnen. Ett stort plus att det är billigt bara.
Men ja det är klart att det kan vara gott i en hel vecka. Så länge man lagar mat man tycker är god så borde det inte vara några problem.
Nedfrysta matlådor? Förklarar iofs en del, att köra på samma mat oavsett vad i en vecka får en att ifrågasätta ifall man har någon sorts smaklökar alls ^^
Är man rent utav ointresserad utav smak så finnes ju "roliga" produkter som Soylent och liknande.
Living the lazy life 100%
Det jag inte förstår är hur detta fortfarande kan vara en diskussion. Även Efter alla dessa år jag inte varit här som säkert är runt 10 år. Kan inte bara alla göra vad dom vill utan att någon som anser sig vara moraliskt överstående påstå sig ha rätt. Struntar fullständigt i vilken sida man står på. Ja visst det är synd om djur och vi kanske borde äta mer grönsaker. Men varken av ändarna av spektrum gynnar varken oss eller djuren.
tror det är
man e ju ibgen TÖNT
Citat från leadbukkake:
Det jag inte förstår är hur detta fortfarande kan vara en diskussion. Även Efter alla dessa år jag inte varit här som säkert är runt 10 år. Kan inte bara alla göra vad dom vill utan att någon som anser sig vara moraliskt överstående påstå sig ha rätt. Struntar fullständigt i vilken sida man står på. Ja visst det är synd om djur och vi kanske borde äta mer grönsaker. Men varken av ändarna av spektrum gynnar varken oss eller djuren.
Har du läst något om hållbarhet? Köttkonsumtion kommer inte gå ihop om x antal år. Det kommer inte finnas tillräckligt med utrymme för att odla mat åt djuren som vi själva ska äta. Avskogningen kommer även innebära att klimatet förändras så pass mycket att skörd inte blir möjligt i många länder.
tagga massvält ;)
Om vi bortser från hela diskussionen om huruvida djuren har det bra eller inte så kvarstår problemet med djurhållningens belastning på miljön. Det handlar helt enkelt om hur stor mängd resurser som går åt till att producera en viss mängd mat. För varje steg i näringsväven, exempelvis från växter till betesdjur, går man miste om energimängder många gånger större än de som till slut blir vår mat.
Jag tycker inte om att bråka, kött är gott och helst av allt skulle jag inte vilja behöva tänka på det här mer, men det här är ett problem som bara fortsätter växa. Därför är opinionsbildning viktigt.
Med det sagt så är all förändring mot en minskad köttkonsumtion bra. Man behöver inte helt avstå alla animaliska produkter och bli vegan med en gång.
Det är åtminstone min linje. Ät inte kött fullt lika ofta och släng framförallt inte mat.
(Såg nu att Sebban hann före med resonemanget)
Grejen med veganskt mat att man behöver så mycket ingredienser för att det ska överhuvudtaget bli nå maträtt av det... med kött är det enkelt, steka köttbullar, koka pasta och hälla på lite ketchup and done! och eftersom det behövs så lite så blir det ju billigare också. Jag har testat å köpa frysta färdiga veganska biffar men man får typ 4st för samma pris som 1kg köttbullar... samma om jag väljer quorn färs istället för vanlig nötfärs, quorn kostar 30kr per 300g medan jag kan få 1,5kg nötfärs för 100kr... Allt beror på vad man själv anser vara mer hållbart, sin ekonomi eller miljön.. :/ hade gärna köpt icke köttvarianter om de var billigare
Citat från LouieLouie:
Grejen med veganskt mat att man behöver så mycket ingredienser för att det ska överhuvudtaget bli nå maträtt av det... med kött är det enkelt, steka köttbullar, koka pasta och hälla på lite ketchup and done! och eftersom det behövs så lite så blir det ju billigare också. Jag har testat å köpa frysta färdiga veganska biffar men man får typ 4st för samma pris som 1kg köttbullar... samma om jag väljer quorn färs istället för vanlig nötfärs, quorn kostar 30kr per 300g medan jag kan få 1,5kg nötfärs för 100kr... Allt beror på vad man själv anser vara mer hållbart, sin ekonomi eller miljön.. :/ hade gärna köpt icke köttvarianter om de var billigare
Jag köper anammas färs på willys där jag bor, det är 58kr för 1kg. Det är dessutom veganskt och betydligt godare!
finns 1kg sojafärs för 60kr också om man vill mumsa det.
men fakk baljväxter o grönsaker amirite
Citat från Sebban:
Citat från LouieLouie:
Grejen med veganskt mat att man behöver så mycket ingredienser för att det ska överhuvudtaget bli nå maträtt av det... med kött är det enkelt, steka köttbullar, koka pasta och hälla på lite ketchup and done! och eftersom det behövs så lite så blir det ju billigare också. Jag har testat å köpa frysta färdiga veganska biffar men man får typ 4st för samma pris som 1kg köttbullar... samma om jag väljer quorn färs istället för vanlig nötfärs, quorn kostar 30kr per 300g medan jag kan få 1,5kg nötfärs för 100kr... Allt beror på vad man själv anser vara mer hållbart, sin ekonomi eller miljön.. :/ hade gärna köpt icke köttvarianter om de var billigare
Jag köper anammas färs på willys där jag bor, det är 58kr för 1kg. Det är dessutom veganskt och betydligt godare!
Verkar inte vara lika stort utbud hos mig då :/ sen är det inte så värst ekonomiskt om man bor med en som vägrar äta grönsaker överhuvudtaget, blir dyrt å köpa dubbelt av allt bara för att det inte ska vara kött
Citat från Nakwa:
Citat från ShlomoGoyshekel:
Middag brukar iofs vara nytt skit varje dag. Syftade mest på att det var billiga matlådor, men jag uttryckte mig förmodligen som en kratta. (skyller på 39 graders feber)
Jag anser att lunch inte behöver avnjutas (då den ändå slinker ned på 5min), så det spelar typ ingen roll vad som kastas in i munnen. Ett stort plus att det är billigt bara.
Men ja det är klart att det kan vara gott i en hel vecka. Så länge man lagar mat man tycker är god så borde det inte vara några problem.
Nedfrysta matlådor? Förklarar iofs en del, att köra på samma mat oavsett vad i en vecka får en att ifrågasätta ifall man har någon sorts smaklökar alls ^^
Är man rent utav ointresserad utav smak så finnes ju "roliga" produkter som Soylent och liknande.
Living the lazy life 100%
Ej nedfrysta. Lagar så att det finns matlådor i 4-5 dagar när jag jobbar. Middag käkar jag mestadels ute, då jag har ett litet intresse för mat och dryck, så veckan blir helt ok nyanserad ändå! Förstår dock att det jag skrev kan låta lite tråkigt.
Älskar att leva lazy life. Laga mat 1-3 gånger i veckan och få allt serverat utöver det.
För mig har matlagning mycket med hantverk, tradition och kultur att göra. Det är en stolthet jag känner och något jag värdesätter, att skapa vällagad mat enligt familjetraditionen. Can't argue with the husmanskost. Och där ingår klassiska ingredienser såklart. Därför skulle jag aldrig bli vegetarian.
Hade det däremot gällt att steka på en vidrig, billig, snabb korv till middag hade den lika gärna kunnat vara gjord på soja tbh. Väljer ibland vegetariskt när jag äter hämtmat och borde kanske göra det oftare.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet