Varför äta kött?
alltså haha denna diskussion är sjukt jävla meningslös egentligen. vad man väljer att äta och inte äta borde inte vara en så jävla big deal, om folk älskar kött så ÄT DET! förfan!!! hur mkt du vill!! kan ju vara sunt att ha iallafall LITE klimatkoll osv osv men förutom det tycker jag det är fritt fram att vi ska få välja själva utan att bli ifrågasatta. jag har varit veg så länge jag kan minnas nu typ och jag hatar när folk ifrågasätter mitt val av livsstil, lika mycket som en köttätare antagligen hatar när vegetarianer och veganer ifrågasätter dem.
det är en ond, djävulsk cirkel dethär. känner mest såhär:
Citat från wewe
Och hur stor är risken att en drabbas av vattenförgiftning kontra hjärt- och kärlsjukdomar?
Det var inte min poäng och det vet du. Det jag vill få fram är att argument som "Vi är inte skapta för [...]" inte håller.
Ur miljösynpunkt kommer veganismen alltid ha ett övertag. Ur ett näringsperspektiv är det min uppfattning att blandkost är enklast och lämpligast. En diskussion ur ett etiskt/moraliskt petspektiv faller på att det inte finns någon objektiv etik/moral. Alla utgår från sig själva.
För övrigt så är vi inte skapta för någonting för det antyder någon form av kreationism och det är i min mening mer absurt än något annat.
Att leva så länge som vi gör idag är onaturligt men nog fan envisas vi med att göra det ändå.
Citat från kaos_troll1993
att vi inte är skapta för att käka kött tycker jag är helt hittepå, kolla historiskt sätt 100 000 tals år bak, vad har man hittat att vi har käkat? jo kött i stora mängder, vad var de som gjorde att vi började utvecklas mera? jo fisk, och fisk är ju kött.
förnekar man detta så bör man kolla sin historia. . .
eskimåers levnads längd är en normalitet och inte mindre, och om du kollar upp studier på deras kropps värden så hittar du i stort sätt inte några bättre. ^^
[/i]
Kött i stora mängder? Nae, lilla pojk, det stämmer inte.
Det är snarare så att "kött i stora mängder" tillkommit under 1900-talet.
Före det så var kött mer eller mindre en lyxvara. Det var dyrt och tidskrävande att föda upp boskap för t.ex bönder och fattiga.
Eskimåer rör sig mer än vad "annat folk" gör, beroende på deras livstil. Hälsomässigt? Not so good.
Citat från ChrisNihil
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Människan är inte heller "skapt" för att bryta ner cellulosa och vi kan dö av vattenförgiftning.
Min slutsats är alltså att det inte är meningen att människor ska äta över huvud taget.
Fast, människan kan bryta ner cellulosa. Inte i stora mängder, men det är ingen som heller behövs...
Citat från Alvar
Citat från ChrisNihil
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Människan är inte heller "skapt" för att bryta ner cellulosa och vi kan dö av vattenförgiftning.
Min slutsats är alltså att det inte är meningen att människor ska äta över huvud taget.
Fast, människan kan bryta ner cellulosa. Inte i stora mängder, men det är ingen som heller behövs...
Sluta omedelbart med att snacka skit.
”cellulosa (nylatin cellulo´sus 'rik på små celler', av ce´llula 'liten kammare'), den viktigaste beståndsdelen i cellväggarna i alla växter, och det vanligaste organiska ämnet i naturen. […] Cellulosa kan inte brytas ned av mag–tarmkanalens enzymer hos människa, den räknas därför till de osmältbara kolhydraterna och ingår i kostens fiberandel.” - Nationalencyklopedin
Citat från ChrisNihil
Citat från Alvar
Citat från ChrisNihil
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Människan är inte heller "skapt" för att bryta ner cellulosa och vi kan dö av vattenförgiftning.
Min slutsats är alltså att det inte är meningen att människor ska äta över huvud taget.
Fast, människan kan bryta ner cellulosa. Inte i stora mängder, men det är ingen som heller behövs...
Sluta omedelbart med att snacka skit.
cellulosa (nylatin cellulo´sus 'rik på små celler', av ce´llula 'liten kammare'), den viktigaste beståndsdelen i cellväggarna i alla växter, och det vanligaste organiska ämnet i naturen. [ ] Cellulosa kan inte brytas ned av magtarmkanalens enzymer hos människa, den räknas därför till de osmältbara kolhydraterna och ingår i kostens fiberandel. - Nationalencyklopedin
Kostfiber kan inte spjälkas av människans matsmältningsapparat eller tas upp av tunntarmen. Men en del fiber kan delvis brytas ned av mikroorganismer i tunntarm eller tjocktarm, och därefter tas upp i tjocktarmen. Därför räknar man idag med att kostfiber har ett energiinnehåll som är cirka hälften av kolhydraters: 2 kcal/g eller 8 kJ/g.[1]
http://www.slv.se/upload/dokument/lagstiftning/2009/2009_9_n%C3%A4ringsv%C3%A4rdesdeklaration.pdf
Hur ofta tror du att människan äter råa växter?
Citat från Alvar
http://www.adaptt.org/Mills%20The%20Comparative%20Anatomy%20of%20Eating1.pdf
http://www.rense.com/general20/meant.htm
Den är inte peer rewied och innehåller exakt noll referenser. Vad var tanken med att länka det där?
Citat från Alvar
Hur ofta tror du att människan äter råa växter?
Hur ofta tror du att människan äter rått kött?
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
att vi inte är skapta för att käka kött tycker jag är helt hittepå, kolla historiskt sätt 100 000 tals år bak, vad har man hittat att vi har käkat? jo kött i stora mängder, vad var de som gjorde att vi började utvecklas mera? jo fisk, och fisk är ju kött.
förnekar man detta så bör man kolla sin historia. . .
eskimåers levnads längd är en normalitet och inte mindre, och om du kollar upp studier på deras kropps värden så hittar du i stort sätt inte några bättre. ^^
Kött i stora mängder? Nae, lilla pojk, det stämmer inte.
Det är snarare så att "kött i stora mängder" tillkommit under 1900-talet.
Före det så var kött mer eller mindre en lyxvara. Det var dyrt och tidskrävande att föda upp boskap för t.ex bönder och fattiga.
Eskimåer rör sig mer än vad "annat folk" gör, beroende på deras livstil. Hälsomässigt? Not so good.
nu undrar jag var du grundar detta på? för här i norden har vår huvudbas av föda varit kött, speciellt under jägar och samlar stenåldern och även bonde stenåldern, broms och järnåldern började man föda upp mera, men jakten har alltid varit ett stort fokus i vår överlevnads kultur. eller kan du berätta för mig vad man annars åt under sten och bonde stenåldern på vintern? för att hitta och torka så mycket bär,rötter,frukt och få grönsaker går inte i vårt klimat. vi har alltid haft en stor bas i kött. att förneka det är ju fel.
vart har du fakta att de hälsomässigt inte hade de bra?
Checkmate vegetarians
Our study has shown that Austrian adults who consume a vegetarian diet are less healthy (in terms of cancer, allergies, and mental health disorders), have a lower quality of life, and also require more medical treatment.
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0088278#abstract0
hahahaha BAAAM
Citat från Pansartax:
Checkmate vegetarians
Our study has shown that Austrian adults who consume a vegetarian diet are less healthy (in terms of cancer, allergies, and mental health disorders), have a lower quality of life, and also require more medical treatment.
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0088278#abstract0
Du som har (får man hoppas) läst igenom studien; vad för vegetarisk diet gäller det? En fullvärdig eller en ofullvärdig sådan? För jag menar, en ignorant vegetarian som lever på sallader mår ju jämförelsevis självklart sämre än en köttätare i det långa loppet.
Protein samt fett, finns inget bättre för kroppen.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet