Varför äta kött?
Järnbrist är snarare en fråga om ensidig kost, än vad man har gjort för val när det kommer till köttfrågan.
Citat från Cyan
Citat från beatyourkids
Gå till en doktor, säg att du mår dåligt ofta, har huvudvärk och känner dig hängig.
Hen kommer att fråga om du är vegetarian. 100 spänn. Nån som sätter emot?
Har nog själv fått den frågan 3 gånger tror jag när jag varit inne för järnbrist.
Du, en köttätare, var inne för järnbrist. Borde inte jag, som är vegetarian, också vara det då? Eller vad är det nu? Jag har aldrig haft järnbrist.
Allätare*
Du, en kvinna, som har mens, kanske har lite järnbrist? Det är väl rekommenderat att man ska äta järn om man har ganska kraftig menstruation iallafall.
Varför jag har järnbrist är jävligt oklart. Järnbrist leder till slut till blodbrist, vilket jag åkte på för 2 vintrar sen. Läkaren kunde inte reda ut det men jag doserade mig själv med 3 månaders intag av järn på en dos och ett kilo bananer (eftersom mycket c-vitaminer tar upp järnet snabbare och lättare), dagen efter var jag fullt pigg igen.
Annars äter jag både kött, lever och mycket gröna växter/grönsaker så ja... Oklart.
Wat? Inga köttisar som lyckas komma med logiska och/eller vetenskapligt peer reviewed källor?
Intressant.
Klart man kan må bra utan kött, no doubt, själv är jag dock väldigt fäst vid det och känner tyvärr ingen överdriven medlidande med köttproduktionen (förutom om det sker under hemska förhållanden såklart!) så ser ingen direkt orsak för mig att sluta.
Fast om vi inte är skapta för att käka kött utan hjälpmedel,
Hur har i så fall vissa kulturer som bara levt på rått kött, som eskimåer från grönland, om man läser om detta så består deras föda till 97% av rå fisk, ibland kokt om de finns driv ved, men detta är sällan, så har eskimåer levt länge, tills nyligen då de har fått förbindelser med väst värden, det stora problemet nu för dem är alkoholism och fetma. så hur kan ett folkslag nu levt utan grönsaker och liknade haft bland värdens bästa värden. ? bara en liten tanke
Kulturella skäl.
Det kallas naturligt urval. Precis som att vi 'nordbor' kan bryta ner mjölksocker i mycket större utsträckning än resten av mänskligheten.
Eskimåerna som inte klarade av att äta den födan som fanns tillgänglig dog helt enkelt av näringsbrist. De som kunde göra det förde sina gener vidare.
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Människan är inte heller "skapt" för att bryta ner cellulosa och vi kan dö av vattenförgiftning.
Min slutsats är alltså att det inte är meningen att människor ska äta över huvud taget.
Och hur stor är risken att en drabbas av vattenförgiftning kontra hjärt- och kärlsjukdomar?
Citat från ChrisNihil
Citat från Alvar
Citat från kaos_troll1993
alltså kan man inte säga att vi inte är skapta att käka kött, det var de jag menade.
Fast, vi är inte skapta att äta kött, rent biologiskt och anatomiskt.
Eskimåer är inte direkt ett folkslag som lever speciellt länge, inte heller har dom speciellt bra hälsa.
Dom har även en högre risk att drabbas för cancer.
I övrigt, t.ex inuiter äter mer fisk än "vanligt" kött, vilket är en av de få anledningar till att dom klarar sig såpass "bra" dom gör.
Människan är inte skapt för att bryta ner rått kött utan att bli sjuk.
Människan är inte heller "skapt" för att bryta ner cellulosa och vi kan dö av vattenförgiftning.
Min slutsats är alltså att det inte är meningen att människor ska äta över huvud taget.
att vi inte är skapta för att käka kött tycker jag är helt hittepå, kolla historiskt sätt 100 000 tals år bak, vad har man hittat att vi har käkat? jo kött i stora mängder, vad var de som gjorde att vi började utvecklas mera? jo fisk, och fisk är ju kött.
förnekar man detta så bör man kolla sin historia. . .
eskimåers levnads längd är en normalitet och inte mindre, och om du kollar upp studier på deras kropps värden så hittar du i stort sätt inte några bättre. ^^
haha aa för vi alla människor e exakt likadana nu som på stenåldern!!!!!!!!!!!!:) japp så är det!:)
nej vi har utvecklas, men att yttra att vi inte är skapta att äta kött är ju lite fel i så fall, då får man basera från samma grund, alltså när tidig stenålder eller liknande, och då åt vi i stora mängder kött, för det var det det fanns mest av och kolla sedan på många urbefolkningar, (ja det finns vegetariska och veganska urbefolkningar men de existerar mest i indien, så ät vegansk i indien, för här i sverige är inte klimatet anpassat för det) så är deras basföda det fett som går att hitta och kött. sedan resterande vad som finns, men det är mycket mindre mängder. ^^
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet