Varför äta kött?
TopicPlease
Kille, 37 år
Topic please
Meyow16
Kille, 32 år
Citat från TPFotografen
Topic please
Haha. Jag vill bli uppäten. Alltid trevligt att leva vidare genom andra.
Människor är köttätare!
beatyourkids
Kille, 37 år
Citat från iTranscend
Citat från Terrorstorm
För att vemfan vill äta mat som någon annan ätit på/gammalmat/mat som varit i kontakt med saker som man inte borde äta o.s.v o.s.v. Sen tror jag inte en människa i sitt sinnes fulla bruk har lust att gräva omkring i människor och restaurangers soptunnor. Då får man allt se till att ha det jävligt tradigt.
Komedin fick du på köpet.
Att det "kostar" mer (energi) än vad det smakar helt enkelt.
Så tänkte jag med förut, men när jag fick se vad affärer faktiskt kastar så blev jag chockad. När det kommer till processad föda så är den vanligaste orsaken att det precis gått ut, och då är det utan tvekan fortfarande ätbart och smakar inte ens sämre. Jag kom hem med 5 limpor bröd, mängder av chokladkexförpackningar, två kaffelängder bland mycket annat till min familj en gång. Allt var inplastat, och bröden var lika färska som de är i affären.
För min del så plockar jag bara färskvaror. Färskvaror kastar de oftast för att de vill ge rum åt andra varor, men även för att det är moget (särskilt med bananer, jag hittade 10kg lätt prickiga bananer en gång vilket till och med räcker länge för mig), om de har lite estetiska defekter (typ en ovanlig färg, fläck eller något sånt), om en liten del skadad eller delvis rutten (även om 95% duger), om en vara i ett paket av flera är ful/rutten/möglig osv osv. Det är inte som att man tvingar sig att äta rutten/möglig/gammal/tråkigt smakande mat, tvärtom, det är mat av lika bra kvalité som det affärerna säljer. Och självklart tvättar man det noggrant innan man käkar det, precis som bönderna tvättar bort jorden (som är rutten mat i sitt sista steg) ifrån sina råvaror.
Lite bildexempel och erfarenheter om du är intresserad:
http://frigan.wordpress.com/
Hur har du kommit fram till den slutsatsen?
Jag jobbar själv inom matbranschen så jag vet ju lite fler anledningar till varför man slänger mat än bara för att den är "en dag för gammal".
Det lär ju komma en vändpunkt för de här friganerna när de blir riktigt sjuka istället. Ju mer du snor, ju större blir ju risken.
För övrigt så finns det ingen anledning för mig att ens ge mig på det där. Har man råd så kan man lika gärna hålla sig till affärerna.
Att leta mat och tillaga den tar givetvis mer energi än att bara tillaga den.
Zabbo
Kille, 33 år
Kadaver ska ätas
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet