Recept: Vegankost
häst en frukt xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Han som står till vänster.
Gör något som innehåller bra saker. Häll på havregrädde, det smakar bra.
Citat från AcePe
Gör något som innehåller bra saker. Häll på havregrädde, det smakar bra.
Tyvärr lagar jag aldrig efter recept... Men se nu...
Rosa Pastasås
En gul lök
Rapsolja eller flytande margarin (ex Milda Culinesse är veganskt)
Två vitlöksklyftor
En tärning grönsaksbuljong (vegansk)
En burk krossade tomater
En paprika
En stor morot/två små
Röda linser
Havregrädde
Timjan
Basilika
Svartpeppar (gärna färskmalen)
1. Börja med att hacka löken och bryn den lätt på medelvärme. (Jag brukar salta litet.) Lägg även i linserna efter att löken har fått bryna ett tag. (Rör om då och då så att ingenting blir bränt.) Räkna med ca en deciliter linser per portion.
2. Under tiden som du bryner löken kan du hacka morötterna.
3. Häll ned morötterna tillsammans med löken och linserna och låt det stå en kort stund.
4. Häll i typ ett halvt glas vatten (1 dl om du är osäker) och ha i buljongtärningen. Låt stå och puttra på medelvärme. (Under tiden kan du sätta på pastan.)
5. Kärna ur och hacka paprikan i ca(!) en gånger en centimeter stora bitar.
6. Ha i paprikan i grytan, och de krossade tomaterna. (En burk till fyra personer brukar bli rätt så lagom)
7. Låt det koka upp under lock. (Har du fortfarande glömt att sätta på pastan, så är det hög tid att göra det nu.)
8. Så fort som det har kokat upp så sänker du värmen. Pressa ned vitlöksklyftorna (ta en om du inte är överförtjust i vitlök) och häll i havregädden (ca I/2 dl per person). Låt såsen stå och puttra, och smaka av med kryddorna. (Föredrar dock när grönsakerna har litet tuggmotstånd, så brukar inte låta det stå och puttra jättelänge.
OBS! Det här receptet bör endast ses som vägledning för den som har lagat mat innan. Kan inte garantera att det inte går åt helvete annars!
Några tips inför påskhelgen?
Yukai i Malmö! Tyvärr så smakade misosoppan diskmedel idag ... antar att de inte sköljt kärlet ordentligt. :(((
Men du verkade bo i Stockholmsområdet, vill minnas att Kokyo har rätt intressant vegansk sushi!
Citat från unsterblich
Yukai i Malmö! Tyvärr så smakade misosoppan diskmedel idag ... antar att de inte sköljt kärlet ordentligt. :(((
Men du verkade bo i Stockholmsområdet, vill minnas att Kokyo har rätt intressant vegansk sushi!
Åh tack, jag ska kolla upp det!
Usch ): Jag har aldrig haft oturen att få en dålig misosoppa ):
veganskt raw-knäckebrööö
http://www.emocore.se/?sida=skriv_i_bloggen&redigera=1525761
RÅÅW ÄRTSOUP
hittade receptet på nån sida som jag inte kommer ihåg, synd för det fanns en massa andra fina lätta raw recept. men jag hann skriva ned en för ärtsoppa iaf :)
2,5 dl water
ca 1/2-1 dl cashewnöter eller 1/2 avocado (eller varför inte båda ba go craaazy)
viitlöksklyfta
ca 350 g frusna ärtor (tinade om du vill men jag använde frusna :3)
ca 5 dl babyspenat, elller typ 80-100g
citronjuice och färsk mynta, ganska rikligt typ en matsked av vardera eller nåt
peppar salt
eh så typ mixar du det ;))
en kunde typ värma det lite om en kände för det men gjorde den kall, lite som en gazpacho
Vegansk fläskpannkaka!
http://vegan.ifokus.se/discussions/4d7148ceb9cb46223905da26-recept-flaskpannkaka
Tipsar verkligen om att skippa sockret, blev så mycket bättre utan det.
Vet att detta kanske låter som den stördaste idén, men fick ett ryck och improviserade en senap och svamp-köttfärssås.
Svingott, få något liknande när jag var liten fast med hela fläskfiléer och med typ potatist istället för pasta.
Antar om en vill ha soja- eller seitanfiléer istället för färs funkar nog potatis bättre. Gjorde misstaget att ha hälften risoni och hälften någon pasta som var som större penne, så att all risoni fastnade i pennerören. Men fick i och för sig tillfälle att öva mina ärtrörs-färdigheter, tur i oturen.
Typ 1 port åt mig, dvs 3-4 normala port
RImlig mängd sojafärs, tog kanske lite mer 100g redan kokt sojafärs (fast jag föredrar att köpa torkad)
Ungefär lika mycket svamp som färs, hade massa kantareller från hösten i frysen så jag tog i.
[i]1 vitlöksklyfta men rekommenderar 2 :)
Senap minst 3 msk, men efter smak
Havre/sojamjölk kanske 2-3 dl (blir bäst om en byter ut hälften med ersättningsgrädde)
Några nypor mjöl, typ 2-4 msk
Salt (det blir en del iom att mjölkersättning är lite sötare än vanlig mjölk och grädde)
Peppar
Kryddor, typ chili
Till det:
X antal port pasta, vilken som helt duger naturligtvis
Sparris, fryst, färsk, hur du vill
Sätt igång pastan, även om det är 11-min version, det här går riktigt snabbt att laga. Men först, tina allt som kan tänkas vara fryst, svamp, sparris, sojafärs så att det tex inte är is på sparrisarna eller att svampen inte är ihopklumpad, annars blir såsen simmig och trist. Om du skulle råka ha färsk sparris a) låt mig komma hem till dig och äta den eller b) bryt av den beska nedersta lilla delen och bestäm dig i förväg om du vill steka eller koka den senare.
Krossa eller finhacka vitlöken och fräs som om det inte fanns någon morgondag, och släng sedan i färs och svamp. Salta litet.
Ha i lite (hälften eller mindre) av mjölken/grädden i pannan, och all senap. Smaka av såklart, och blanda så att all mustadry goodness hamnar i hela färsen. Ha i mjöl och mer mjöllk, och låt såsen puttra lite så att mjölet får en chans att tjockna till den. Om du vill ha en såsigare sås, kan du dubbla mängden mjölk och bara lite mer mjöl.
Rättare sagt följ ditt hjärta tills du är nöjd med tjockleken på såsen.
Nästan klar, pastan är nog klar snart, så det är bara att salta och peppra såsen och nu är det dags för sparrisen, om du hunnit bestämma dig. Stek den i olja eller margarin eller koka någon minut, och se för guds skull att krispigheten är kvar så du inte övertillagar den. Ingen gillar slak sparris. Det är allt, släng upp på tallrik och lägg sparrisen ovanpå lite lagom dekorativt, kanske i form av nasist- eller jesuskors, vad du känner för liksom.
Ät i gott sällskap eller som jag, för mycket, ensam och framför en tv-serie ://
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet