LCHF-metoden

Föregående
Till botten  
fucktardretard Kille, 29 år

770 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 17:51
fucktardretard Kille, 29 år

Citat från Salsa:


Asså ät vad fan ni vill, men finns så mycket bättre produkter att äta för att få i sig fett och proteiner... Ni kanske inte gör er själva en tjänst men ni gör i alla fall er egna kropp en tjänst, don't be that one som sktier i sin kropp för sitt egos skull... Cancer uppstår i försurnade kroppar elr kroppar som är i en giftig miljö, en grönsak och frukt baserad kost gör inte din kropps pH-värde surt


Bild: http://i64.tinypic.com/23uahs3.jpg


de där är lika logisk som GI metoden.

Salsa Kille, 27 år

384 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:01
Salsa Kille, 27 år

Citat från fucktardretard:


Citat från Salsa:

Asså ät vad fan ni vill, men finns så mycket bättre produkter att äta för att få i sig fett och proteiner... Ni kanske inte gör er själva en tjänst men ni gör i alla fall er egna kropp en tjänst, don't be that one som sktier i sin kropp för sitt egos skull... Cancer uppstår i försurnade kroppar elr kroppar som är i en giftig miljö, en grönsak och frukt baserad kost gör inte din kropps pH-värde surt


Bild: http://i64.tinypic.com/23uahs3.jpg

de där är lika logisk som GI metoden.


Utveckla...

tysth 32 år

4 433 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:10
tysth 32 år

Citat från fucktardretard:


kolhydrater = socker
kolhydrater du inte kan bryta ner = kostfiber, men det är fortfarande socker.

sackarider = socker.


kroppen omvandlar och bryter ner dessa sackarider till bla glykogen som är en sockerart, dvs socker.


baslära inom biologi/biokemi.


Det är socker som bryts ner till en glykogen, vilket gör socker till en glykogen snarare än tvärtom...

tysth 32 år

4 433 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:11
tysth 32 år

Sen är molekylärstrukturen på kolhydraten relevant, och att säga att alla kolhydrater fungerar exakt som ren sackaros rent biokemiskt är bara felaktigt

fucktardretard Kille, 29 år

770 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:27
fucktardretard Kille, 29 år

"Det är socker som bryts ner till en glykogen, vilket gör socker till en glykogen snarare än tvärtom..."
det är sackarider som bryts ner till mindre sackarider, vilket gör sackarider till en sackarid snarare än tvärtom.

u said wut. tysth

använder socker som samlingsnamn istället för sackarider/kolhydrater/sockerarter. glykogen är ett socker.

sackaros är de du hittar i ett sockerpaket, dvs en nischad grupp av sackarider.



Salsa att det är lika löst som GI metoden. fungerar, men det är svävande.
edit: GI = du käkar de saker med lågt glykemiskt index, därför äter du automatiskt nyttigare. äter efter ph värde = automatiskt nyttigare. inte själva ph värdet i sig som gör det, mer de att just den kategorin föda passar in bättre där. lite flummigt, men hoppas du förstår vad jag menar.

Viruset Kille, 32 år

14 891 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:37
Viruset Kille, 32 år

Citat från Salsa:


Asså ät vad fan ni vill, men finns så mycket bättre produkter att äta för att få i sig fett och proteiner... Ni kanske inte gör er själva en tjänst men ni gör i alla fall er egna kropp en tjänst, don't be that one som sktier i sin kropp för sitt egos skull... Cancer uppstår i försurnade kroppar elr kroppar som är i en giftig miljö, en grönsak och frukt baserad kost gör inte din kropps pH-värde surt
Bild: http://i64.tinypic.com/23uahs3.jpg


Alltså ska man äta en strikt LCHF-kost kan man inte äta massa grönsaker och frukt, fattar du inte det själv? Dessutom är det gamla "One apple a day keeps the doctor away" skitsnack, frukt innehåller bara en jävla massa socker och mättar bara en ytterst kort tid, jag äter aldrig frukt av den anledningen. Grönsaker äter jag i princip bara till tacos och wok. Sockerfri proteinrik kvarg är ett stabilt mellanmål som dessutom mättar länge och hjälper med muskeluppbyggande till skillnad från ett päron eller banan som bara ger en kvick boost av blodsockret, massa tomma kalorier och gör en hungrig en halvtimme senare.

Vitaminer har jag aldrig känt att jag lidit brist av men äter multivitamintabletter för säkerhets skull, de kostar en spänn om dagen, det kan jag avvara. Det där med ph-värdet i kroppen låter som ren bullshit men jag är inte insatt i just det ämnet så jag är inte tvärsäker.

tysth 32 år

4 433 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 18:53
tysth 32 år

fucktardretarded: Fast glykogen är kroppens energireserv och inte en sockerart, däremot är glukos spjälkat ur glykog en sockerart i form av en monosackrid. Överlag vill du ju inte polysackrider eller energier som "göms" i en mer komplex molekylärstruktur som gör att när kroppen bryter ner det så portionerar det naturligt ut det på en jämnare nivå än när man intar rena monosackrider, som istället ger en snabb topp och sedan en kvick dal i blodsockernivåerna. Att avfärda alla kolhydrater som detsamma (oavsett om du säger socker, sockerarter eller kolhydrater) ger en väldigt förenklad och felaktig bild av hur de fungerar i kroppen.

Kiteka Tjej, 31 år

313 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 19:17
Kiteka Tjej, 31 år

fungerar säkert eftersom den påminner om montignac method som jag förstått det. Bra sätt att bli smal på utan att typ svälta sig. Men inte en kost jag skulle orka hålla

fucktardretard Kille, 29 år

770 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 19:22
fucktardretard Kille, 29 år

glykogen består av sockerarter (a. men förstår vad du menar ang "bryter ner dessa sackarider till bla glykogen" är lite felaktigt. o förenklat.





nån som vet något hur kroppen påverkas av att använda ketonkroppar som bränsle ?

Salsa Kille, 27 år

384 forumsinlägg

Skrivet:
29 november 2015 kl. 23:31
Salsa Kille, 27 år

Citat från Viruset:


Alltså ska man äta en strikt LCHF-kost kan man inte äta massa grönsaker och frukt, fattar du inte det själv? Dessutom är det gamla "One apple a day keeps the doctor away" skitsnack, frukt innehåller bara en jävla massa socker och mättar bara en ytterst kort tid, jag äter aldrig frukt av den anledningen. Grönsaker äter jag i princip bara till tacos och wok. Sockerfri proteinrik kvarg är ett stabilt mellanmål som dessutom mättar länge och hjälper med muskeluppbyggande till skillnad från ett päron eller banan som bara ger en kvick boost av blodsockret, massa tomma kalorier och gör en hungrig en halvtimme senare.

Vitaminer har jag aldrig känt att jag lidit brist av men äter multivitamintabletter för säkerhets skull, de kostar en spänn om dagen, det kan jag avvara. Det där med ph-värdet i kroppen låter som ren bullshit men jag är inte insatt i just det ämnet så jag är inte tvärsäker.[/i]



Du har ännu mycket att lära om frukt&grönsaker, men do your thing :P




Citat från fucktardretard:


Salsa att det är lika löst som GI metoden. fungerar, men det är svävande.
edit: GI = du käkar de saker med lågt glykemiskt index, därför äter du automatiskt nyttigare. äter efter ph värde = automatiskt nyttigare. inte själva ph värdet i sig som gör det, mer de att just den kategorin föda passar in bättre där. lite flummigt, men hoppas du förstår vad jag menar.[/i]


Tror jag förstod dig! Nejdå, klart att det inte är själva pH-värdet som gör det nyttigt i sig! Dock så är pH-skalan kan vara ett bra sätt att gå efter genom val av mat&råvaror så att kroppen kan få må bättre... =)

Såklart kan ju också kroppen också må dåligt utan att vi märker det psykiskt vilket vi oftast inte gör då vi oftast är det omedvetandes! Om ni förstår haha(sorry)

fucktardretard Kille, 29 år

770 forumsinlägg

Skrivet:
1 december 2015 kl. 13:21
fucktardretard Kille, 29 år

https://www.quora.com/Longevity-4/What-can-I-do-to-live-as-long-as-possible

läs gärna igenom punkterna, fann det rätt intressant.


nämner protein, kolhydrater och flera punkter ang mental hälsa. samt något substanser.


Föregående
Till toppen  

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet