Köttätande "djurvänner"
Jag tror det största problemet ligger i det att gemene man bara ser en produkt, man ser inte helheten, det är inga känslor eller dylikt involverat när man plockar upp en köttprodukt ifrån kyldisken på ICA. Hade man fått lite insikt i hur köttet kom dit från första början tror jag väldigt många skulle få sig en tankeställare.
Steg 1: Processen går till såhär: Man inseminerar (för er som inte vet vad det är, man tar ett befruktat ägg, och pumpar in i livmodern så att man på konstgjort sätt gör grisen gravid), oftast brukar det handla om en kloning, man tar alltså arvsmassa från en tidigare fet gris, så att man får exakt samma gris åter igen, det är oftast honor man är ute efter, eftersom man då kan fortsätta samma kloningsprocess.
Steg 2: Grisen blir gravid och matas med en blandning av pellets och antibiotika (för att inte grisarna ska bli sjuk av den dåliga miljön/hanteringen), har grisarna tur så får dom kanske någon form av säd, exempelvis korn eller vete, troligtvis kraftigt besprutat med diverse skadliga ämnen. Kvantitet går före kvalité, alla dagar i veckan, eftersom det finns pengar att tjäna.
Steg 3: Grisarna föder och kultingarna dricker bröstmjölken, där det sker en överföring av både de aktivt skadliga ämnena i bekämpningsmedlen och antibiotikan. Snabbspola ett par månader, kultingarna har blivit unga grisar och kan äta fast föda.
Steg 4: Suggan (grismamman) förs iväg till slakthuset, där hon i bästa fall får någon sorts bedövning, i form av en väldigt högvoltad stöd i nacken, som ska göra att hon tappar medvetandet (inte alltid det här fungerar), sen tar man köttkrokar, kör in i båda hälsenorna och hänger upp henne i en traverskran i taket, där hon blir avskuren halsen och förblöder, sen går hon igenom bra många andra steg tills hon blir produkterna som du hittar i form av Bacon på ICA.
Det jag beskrev just nu är hur en "bra och laglig" process går till, det finns ställen där man totalt skiter i djurens välmående, där dom får ligger i sin egen avföring i en bur som inte räcker till på långa vägar, dom blir brännmärkta och blir avskuren halsen utan någon som helst bedövning.
Tänk på det nästa gång du plockar det där baconpaketet från köttdisken, det är inte bara slaktprocessen som har satt sina spår, utan också de aktiva ämnena från bekämpningsmedlet och antibiotikan.
Citat från Soldier:
Jag tror det största problemet ligger i det att gemene man bara ser en produkt, man ser inte helheten, det är inga känslor eller dylikt involverat när man plockar upp en köttprodukt ifrån kyldisken på ICA. Hade man fått lite insikt i hur köttet kom dit från första början tror jag väldigt många skulle få sig en tankeställare.
Steg 1: Processen går till såhär: Man inseminerar (för er som inte vet vad det är, man tar ett befruktat ägg, och pumpar in i livmodern så att man på konstgjort sätt gör grisen gravid), oftast brukar det handla om en kloning, man tar alltså arvsmassa från en tidigare fet gris, så att man får exakt samma gris åter igen, det är oftast honor man är ute efter, eftersom man då kan fortsätta samma kloningsprocess.
Steg 2: Grisen blir gravid och matas med en blandning av pellets och antibiotika (för att inte grisarna ska bli sjuk av den dåliga miljön/hanteringen), har grisarna tur så får dom kanske någon form av säd, exempelvis korn eller vete, troligtvis kraftigt besprutat med diverse skadliga ämnen. Kvantitet går före kvalité, alla dagar i veckan, eftersom det finns pengar att tjäna.
Steg 3: Grisarna föder och kultingarna dricker bröstmjölken, där det sker en överföring av både de aktivt skadliga ämnena i bekämpningsmedlen och antibiotikan. Snabbspola ett par månader, kultingarna har blivit unga grisar och kan äta fast föda.
Steg 4: Suggan (grismamman) förs iväg till slakthuset, där hon i bästa fall får någon sorts bedövning, i form av en väldigt högvoltad stöd i nacken, som ska göra att hon tappar medvetandet (inte alltid det här fungerar), sen tar man köttkrokar, kör in i båda hälsenorna och hänger upp henne i en traverskran i taket, där hon blir avskuren halsen och förblöder, sen går hon igenom bra många andra steg tills hon blir produkterna som du hittar i form av Bacon på ICA.
Det jag beskrev just nu är hur en "bra och laglig" process går till, det finns ställen där man totalt skiter i djurens välmående, där dom får ligger i sin egen avföring i en bur som inte räcker till på långa vägar, dom blir brännmärkta och blir avskuren halsen utan någon som helst bedövning.
Tänk på det nästa gång du plockar det där baconpaketet från köttdisken, det är inte bara slaktprocessen som har satt sina spår, utan också de aktiva ämnena från bekämpningsmedlet och antibiotikan.
http://www.sverigesgrisforetagare.se/?p=13036
Köp svenskt.
Citat från Nakwa:
Citat från Soldier:
Jag tror det största problemet ligger i det att gemene man bara ser en produkt, man ser inte helheten, det är inga känslor eller dylikt involverat när man plockar upp en köttprodukt ifrån kyldisken på ICA. Hade man fått lite insikt i hur köttet kom dit från första början tror jag väldigt många skulle få sig en tankeställare.
Steg 1: Processen går till såhär: Man inseminerar (för er som inte vet vad det är, man tar ett befruktat ägg, och pumpar in i livmodern så att man på konstgjort sätt gör grisen gravid), oftast brukar det handla om en kloning, man tar alltså arvsmassa från en tidigare fet gris, så att man får exakt samma gris åter igen, det är oftast honor man är ute efter, eftersom man då kan fortsätta samma kloningsprocess.
Steg 2: Grisen blir gravid och matas med en blandning av pellets och antibiotika (för att inte grisarna ska bli sjuk av den dåliga miljön/hanteringen), har grisarna tur så får dom kanske någon form av säd, exempelvis korn eller vete, troligtvis kraftigt besprutat med diverse skadliga ämnen. Kvantitet går före kvalité, alla dagar i veckan, eftersom det finns pengar att tjäna.
Steg 3: Grisarna föder och kultingarna dricker bröstmjölken, där det sker en överföring av både de aktivt skadliga ämnena i bekämpningsmedlen och antibiotikan. Snabbspola ett par månader, kultingarna har blivit unga grisar och kan äta fast föda.
Steg 4: Suggan (grismamman) förs iväg till slakthuset, där hon i bästa fall får någon sorts bedövning, i form av en väldigt högvoltad stöd i nacken, som ska göra att hon tappar medvetandet (inte alltid det här fungerar), sen tar man köttkrokar, kör in i båda hälsenorna och hänger upp henne i en traverskran i taket, där hon blir avskuren halsen och förblöder, sen går hon igenom bra många andra steg tills hon blir produkterna som du hittar i form av Bacon på ICA.
Det jag beskrev just nu är hur en "bra och laglig" process går till, det finns ställen där man totalt skiter i djurens välmående, där dom får ligger i sin egen avföring i en bur som inte räcker till på långa vägar, dom blir brännmärkta och blir avskuren halsen utan någon som helst bedövning.
Tänk på det nästa gång du plockar det där baconpaketet från köttdisken, det är inte bara slaktprocessen som har satt sina spår, utan också de aktiva ämnena från bekämpningsmedlet och antibiotikan.
http://www.sverigesgrisforetagare.se/?p=13036
Köp svenskt.
I Sverige kastrerar de grisarna utan bedövning när de är små kultingar. Tvivlar på att du tycker det skulle vara OK om en veterinär ryckte bort testiklarna på en hundvalp utan bedövning. Djurskyddet i Sverige är ett jävla skämt och något ni använder för att äta bacon med gott samvete. Det "roliga" är att köttätare HELA TIDEN säger att vi har världens bästa djurskydd, även fast det är riktigt illa i många fall. Hade vi haft sämre djurskydd hade ni fortfarande bah "men vi har världens bästa djurskydd, bacon bacon bacon svenskt bacon"...
Citat från lysergsyra:
I Sverige kastrerar de grisarna utan bedövning när de är små kultingar. Tvivlar på att du tycker det skulle vara OK om en veterinär ryckte bort testiklarna på en hundvalp utan bedövning. Djurskyddet i Sverige är ett jävla skämt och något ni använder för att äta bacon med gott samvete. Det "roliga" är att köttätare HELA TIDEN säger att vi har världens bästa djurskydd, även fast det är riktigt illa i många fall. Hade vi haft sämre djurskydd hade ni fortfarande bah "men vi har världens bästa djurskydd, bacon bacon bacon svenskt bacon"...[/i]
http://www.jordbruksverket.se/pressochmedia/nyheter/nyheter2013/grisuppfodarepavagbortfranobedovadgriskastrering.5.23f3563314184096e0d7c27.html
Citat från Nakwa:
Citat från lysergsyra:
I Sverige kastrerar de grisarna utan bedövning när de är små kultingar. Tvivlar på att du tycker det skulle vara OK om en veterinär ryckte bort testiklarna på en hundvalp utan bedövning. Djurskyddet i Sverige är ett jävla skämt och något ni använder för att äta bacon med gott samvete. Det "roliga" är att köttätare HELA TIDEN säger att vi har världens bästa djurskydd, även fast det är riktigt illa i många fall. Hade vi haft sämre djurskydd hade ni fortfarande bah "men vi har världens bästa djurskydd, bacon bacon bacon svenskt bacon"...
http://www.jordbruksverket.se/pressochmedia/nyheter/nyheter2013/grisuppfodarepavagbortfranobedovadgriskastrering.5.23f3563314184096e0d7c27.html
Från och med 2016 ja...förändrar det något annat i det jag skrev om djurskydd? Samma mantra upprepar ni oavsett om man skär bort testiklarna med eller utan bedövning. "Djurskydd" är en lögn som köttindustrin drar nytta av:
"Med nya rutiner som innebär ökade kostnader följer en risk att svensk grisproduktion utsätts för konkurrens från billigare importerat griskött. För att minska den risken kan grisuppfödarna söka ersättning för de ökade kostnaderna.
Jordbruksverket betalar ut en ersättning, i folkmun kallad pungpeng, till de djurhållare som ger grisarna bedövning och smärtlindring vid kastreringen samt till dem som vaccinerar mot galtlukt. Det är hittills få som utnyttjat möjligheten att få pengar tillbaka och därför kommer verket att vara mer aktiva med att informera om ersättningen under 2014."
Det är alltså ekonomiskt fördelaktigt för dem eftersom de kan ta ett högre pris på sitt griskött och samtidigt lulla in baconätarna att de är djurvänliga. Djurskydd handlar om "happy exploitation", att kunna döda och utnyttja djur med gott samvete.
Det finns bara ett sätt om man bryr sig om djur och det är att inte döda och utnyttja deras kroppar.
Citat från lysergsyra:
Från och med 2016 ja...förändrar det något annat i det jag skrev om djurskydd? Samma mantra upprepar ni oavsett om man skär bort testiklarna med eller utan bedövning. "Djurskydd" är en lögn som köttindustrin drar nytta av:
"Med nya rutiner som innebär ökade kostnader följer en risk att svensk grisproduktion utsätts för konkurrens från billigare importerat griskött. För att minska den risken kan grisuppfödarna söka ersättning för de ökade kostnaderna.
Jordbruksverket betalar ut en ersättning, i folkmun kallad pungpeng, till de djurhållare som ger grisarna bedövning och smärtlindring vid kastreringen samt till dem som vaccinerar mot galtlukt. Det är hittills få som utnyttjat möjligheten att få pengar tillbaka och därför kommer verket att vara mer aktiva med att informera om ersättningen under 2014."
Det är alltså ekonomiskt fördelaktigt för dem eftersom de kan ta ett högre pris på sitt griskött och samtidigt lulla in baconätarna att de är djurvänliga. Djurskydd handlar om "happy exploitation", att kunna döda och utnyttja djur med gott samvete.
Det finns bara ett sätt om man bryr sig om djur och det är att inte döda och utnyttja deras kroppar.[/i]
Vilket återkommer till att alla dessa "argument" endast är svepsjäl, då ni ändå inte kommer acceptera att djur används för köttindustrin oberoende på förhållanden.
Så att argumentera dessa "omänskliga" förhållanden känns ganska så irrelevant, om ni ändå inte kommer ändra det minsta uppfattning om verkligen alla problemen löses.
Eller så kanske det i grunden inte går att på etisk väg motivera köttindustrin överhuvudtaget
Tänker inte svara för hur någon annan ser på saken, men så är det för mig och därför diskuterar jag själv inte sakfrågorna. Det var bara ett inflikande.
Citat från tysth:
Tänker inte svara för hur någon annan ser på saken, men så är det för mig och därför diskuterar jag själv inte sakfrågorna. Det var bara ett inflikande.
Kan ju iofs sen bli ett litet tillbakaslag när man skall motivera sin etik, om man nu motiverar det på mer än att man tar ett liv för sin egna njutning. (vilket kan ses på olika sätt, men riktat som ni kanske tänker)
Tycker det i annat fall verkar mara en mer filosofisk fråga.
Jag tycker det. Det är naturligt för djur att äta varann. Circle of life liksom. Man kan ju respektera djuren ändå.
Edit: Nvm hahah. Åsikt ändrad.
tycker inte att det ena ska behöva utesluta det andra, idk about yall men jag älskade djur även innan jag blev veg
Citat från bobloblaw:
Citat från RetteMich
Citat från bobloblaw
Citat från RetteMich
Jag tycker att man inte är en djurvän om man äter kött. Men det är ju inte fel att äta kött, själv gillar jag djur Och äter dom liksom vi har gjort så länge vi levat.
Vi har inte ätit kött så länge vi levat.
Männsikorna Jo det har vi oftast. säg när INGEN åt kött -.-'
När vi inte hade börjat jaga osv. Då åt vi vegetabilier.
tidiga människor var opportunister som åt det dom kom över. däribland kött. kolla bara på våra tänder. jämför med djur som lever på vegetabilier. finns väldigt få likheter. läs på innan du skriver sånt strunt. god jul på dig
Nej jag kan inte tänka mig att en djurvän skulle blunda för det som händer med djuren där ute. Man kan ju inte rädda alla djur som torteras men man kan iallafall göra sitt bästa.
Föd inte upp fler djur för att människor ska tortera och sedan äta upp...
Nej man kan inte vara djurvän samtidigt som man bidrar till deras lidande och död, man är inte djurvän om man gosar med hundar men äter kor.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet